Hozzávalók
- 1 közepes bögre reszelt sajt
- 2 ek. barna cukor
- 1 csapott teáskanál só
- ízlés szerint szárított tárkony, zöld bors és snidling
- 25 deka liszt
- 2.5 tk. sütőpor
- 0.5 tk. szódabikarbóna
- 2 deci joghurt
- 10 deka olvasztott vaj
- 2 darab tojás enyhén felverve
Elkészítés:
Keverd el alaposan a száraz hozzávalókat egymással, majd sorban add a keverékhez a többi szükséges alapanyagot is. Pihentesd a tésztát 10 pecen át, majd kivajazott kenyérformában süsd tűpróbáig. Ha ezt a változatot megunod, zöldfűszerek helyett akár fokhagymásan is készítheted.
Bár a kenyér talán soha nem fog elfogyni az üzletekből, mégsem rossz ötlet összedobni egy adag házit, aminek minden összetevőjét ismered. Ha az alaprecept már megy, készítsd el fekete olívás-oregánós, szárított paradicsomos-bazsalikomos és citromos-tárkonyos változatban is.
Tovább olvasom