Itt az ősz, készíts egy nagy adag diókenyeret!

Valójában csak annyira kenyér ez, mint a banánkenyér, de nem is a neve a lényeg, hanem a remek íze és az, amilyen könnyen elkészíthető. Tálald kéksajtos krémmel, halmozz rá grillezett almát, és kész is van a remek, vacsorára is tökéletes melegszendvics.

Hozzávalók:

  • 1 bögre pirított dió ledarálva (hagyományos, 2,5 decis)
  • 1 bögre liszt
  • 1 nagy marék rumba áztatott mazsola
  • 1 csapott tk.
  • 6 ek. barna cukor
  • 1 ek. sütőpor
  • 1 pohár tejföl
  • 1 késhegynyi bors
  • 5 deka vaj, felolvasztva
  • 1 nagyobb darab tojás
  • 1 mk. fahéj
  • 1 darab bionarancs leve és héja
  • 2 kis marék dió durvára összevágva
  • egy kevés víz, ha szükséges
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan egymással a száraz hozzávalókat, a folyékonyakat pedig egy turmixgépben keverd egy kissé levegősre. Ha ezzel megvagy, forgasd össze az alapanyagokat, és egy hosszúkás formában, lefedve, viszonylag alacsony hőfokon süsd legalább 50 percen át.

Porcukorral és diólikőrrel elkevert natúr vajkrémmel a tetején tálald. 

kapcsolódó Halrudacskák tesztje: van élet a panír alatt?
Halrudacskák tesztje: van élet a panír alatt?

11 féle terméket kóstoltunk végig, hogy neked már ne kelljen.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Még sosem sütöttél kenyeret? Itt egy egyszerű bögrés recept, amihez nem kell mérned a hozzávalókat!

Bár a kenyér talán soha nem fog elfogyni az üzletekből, mégsem rossz ötlet összedobni egy adag házit, aminek minden összetevőjét ismered. Ha az alaprecept már megy, készítsd el fekete olívás-oregánós, szárított paradicsomos-bazsalikomos és citromos-tárkonyos változatban is.

2020. április2., 06:00

Pesto dióval – naná, hogy ősszel nem maradhat ki

Szerintünk nem szentségtörés a pesto dióval, sőt, a hiba az lenne, ha diószezonban elfelejtenénk megkóstolni ezt a változatot. Ha előtte egy kicsit megpirítod a diót, sokkal aromásabb lesz majd a végeredmény. Ha elkészült, már mehet is a házi, sütőtökös gnocchi tetejére.

szeptember29., 12:52

Süss gyors kenyeret sült hagymával és jó sok borssal – pillanatok alatt elfogy

Tényleg semmi nincs, ami a sült hagymánál jobban feldobná a kenyereket, legyen akár sütőporos vagy kelt tésztából készült adag. Ha kevesebb időd van dagasztásra és kelesztésre, ez a sütőporos változat lehet a kedvenced.

február19., 06:00

Darált húsos tészta brokkolival és mandulával

Ha nálad is akad éppen annyi darált hús, amiből már nem lenne két teljes adag ragu, dobd fel egy nagy adag, egészséges, párolt brokkolival! Nemcsak vitaminokban, de ízekben is sokkal gazdagabb lesz a végeredmény.

október23., 09:24

Aszalt paradicsommal még aromásabb lesz ez a gyors, sütőporos kenyér

Ha te is rajongod az olasz konyhát, dobd össze ezt a gyors kenyeret aszalt paradicsommal és olasz fűszerekkel. Nem is kell a tetejére más, csak egy kevés puhára olvadt vaj és mellé egy hatalmas pohár melange reggelire.

február19., 06:00

Sült paprikás-diós hummusz a hirtelen jött vendégségekhez

A hagyományos hummusz is remek, de ez az őszi változat mindent visz. A sült paprikától gyönyörű színe lesz, a ropogós diódaraboktól pedig sokkal izgalmasabb textúrája.

október9., 11:20

Mustra