Ez az időszak a tartalék élesztők, kamrákban sorakozó lisztek, vagyis a házi kenyerek időszaka. Ha azokból is inkább egy extrát választanál, medvehagymával és szárított paradicsommal tuningold az ezek nélkül is abbahagyhatatlan falatokat.

Hozzávalók
- 1 kisebb csokor medvehagyma apróra vágva
- 50 deka kenyérliszt
- 2 deka friss élesztő (vagy egy zacskó instant)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csapott evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 3 deci langyos víz
Elkészítés:
Futtasd fel a cukorral elkevert vízben az élesztőt, majd dolgozd el alaposan a többi hozzávalóval, a medvehagymát kivéve. A rugalmasra gyúrt tészta 45 percig keljen meleg helyen, majd dolgozd bele a medvehagymát is, és adj neki még legalább 25 perc pihenőt.
Formázd tetszőleges alakúra, kend meg a tetejét egy kis vízzel, majd tedd 190 fokra előmelegített sütőbe, amibe előzőleg egy vízzel teli tepsit is tettél. 45 perc után vedd ki, vizezd meg kissé, majd tedd félre hűlni.

Hol találod, mire figyelj, hogyan használd?
Tovább olvasom