Magyar kenyér a világ legjobbja

Szénási Pál
GettyImages-1254169571
Olvasási idő kb. 2 perc

Világversenyen taroltak egy magyar pékség prémiumkenyerei. Egy aranyérmet és több ezüstérmet is hazahoztak.

Aranyérmet ért a Vál-Völgye Pékség vadkovászos burgonyás kenyere, vadkovászos sokmagvas tönkölykenyere és kakaós kalácsa pedig ezüstérmet kapott a Linzben tartott 21. Nemzetközi Kenyérversenyen, ahol nagy sikert arattak a hazai kakaós csigák is – számolt be Az Üzlet.

Az Osztrák Pékszövetség által megrendezett nemzetközi verseny zsűrijét a legrangosabb gasztronómiai szakemberek alkották, akik a nevezőket nem ismerték, és csak az íz alapján hoztak ítéletet. Így választották a legjobbak közé a magyar termékeket.

Aranyérmet ért a magyar pékség kovászos kenyere a nemzetközi megmérettetésen
Aranyérmet ért a magyar pékség kovászos kenyere a nemzetközi megmérettetésenWestend61 / Getty Images Hungary

A magyar pékség titka, hogy csakis prémiumminőségű, egészséges és autentikus alapanyagokkal dolgoznak, és kizárólag fagyasztással tartósítanak. A pékség többnyire hazai négy- és ötcsillagos szállodáknak szállít, de tervezik, hogy a nemzetközi piacon is megjelennek.

Nem ez az első nemzetközi megmérettetés, ahol sikerrel jártak: tavaly a londoni Great Taste Awardson aranyérmet nyert a pizzás csigájuk is, ami azért is óriási siker, mert kelet-európai pékség még soha nem ért el ilyen eredményt a versenyen.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek