Süss gyors kenyeret sült hagymával és jó sok borssal – pillanatok alatt elfogy

Tényleg semmi nincs, ami a sült hagymánál jobban feldobná a kenyereket, legyen akár sütőporos vagy kelt tésztából készült adag. Ha kevesebb időd van dagasztásra és kelesztésre, ez a sütőporos változat lehet a kedvenced.

A hagymás változat a legfinomabb.
A hagymás változat a legfinomabb.Fotó: bhofack2

Hozzávalók:

A hagymához

  • 2 nagyobb darab vöröshagyma apróra vágva
  • 1 tk. vaj
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 mk.

A kenyérhez

  • 50 deka liszt
  • 3 deci langyos víz
  • 10 g sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk.
  • 2 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a hagymákat a forró zsiradékok keverékén, majd fűszerezd és tedd félre hűlni. A tészta száraz hozzávalóit alaposan keverd el, majd mehet hozzá a víz és a sült hagyma. Vízgőzben, közepesen forró sütőben 50 perc alatt süsd készre a kenyeret. 

Mindennapi kenyerünket: miért épp a kenyér lett a szent eledelünk?

Még több recept

El ne menjen már mellettünk a spárgaszezon: egyszerű kenyér spárgával és szarvasgombával

Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.

2020. április18., 06:00

Ne vadászd az élesztőt: szódabikarbónás kenyér egyszerűen

Persze hogy a sütőporos kenyér nem lesz éppen olyan, mint az élesztős vagy a kovásszal készült, de attól még nagyon is élvezhető, főleg ebben az egyszerű és viszonylag gyors változatban. Ha tovább ízesítenéd, fokhagymaport, olívát és aszalt paradicsomkockákat is keverj a tésztába.

2020. március27., 06:00

Krémsajtos csigák

A kelt tésztából érdemes nagyobb adagot készíteni, mert nagyon sokféleképpen variálhatod desszertekké, vacsorává, vagy épp klassz vendégváróvá. Nálunk ezúttal olasz fűszerekkel és parmezánnal készültek.

június19., 10:44

Ebbe a klassz olasz kenyérbe érdemes elhasználnod a maradék grízt

Ha épp van időd arra, hogy kipróbálj otthon mindenféle különleges kenyérreceptet, kezdd ezzel az olasz változattal, ami még finomabb lesz, ha egy kevés sült fokhagymát vagy apróra vágott, szárított paradicsomot is keversz a tésztájába.

február11., 06:00

Citromos muffin

Egy nyári finomság, amivel kapcsolatban az sem baj, ha nagyobb adagot készítesz belőle, mert felengedés után is remek.

június20., 10:24

Hagymaleves ciderrel és sajttal – egészen különleges aromát ad neki a két extra hozzávaló

A hagymalevest bármelyik formájában szeretjük, naná, hogy ebben a ciderrel pimpelt változatban is kipróbáltuk. Pénztárcabarát sajtmentő fogás, amihez bármelyik, hűtőben árválkodó sajtcsücsök klasszul illik.

február3., 06:04

Mustra