Ez az angol kenyérpuding egyszerűbben összedobható, mint gondolnád

A zero waste jegyében szedd össze a száraz kenyeret, zsemlét vagy kalácsot otthon, és készíts belőle valami olyasmit, amivel méltó módon lehelheti ki a lelkét minden péksütemény.

Vörös áfonyával, mazsolával és friss gyümölcsökkel is finom.
Vörös áfonyával, mazsolával és friss gyümölcsökkel is finom.Debby Lewis-Harrison

Hozzávalók

  • 25 g vaj
  • 8 db vékony szelet kenyér
  • 1 marék konyakba áztatott vörös áfonya
  • 3.5 deci zsíros tej
  • 0.5 deci tejszín
  • 2 darab tojás enyhén felverve
  • 1 mokkáskanál
  • 25 g cukor
  • 1 csipet szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozz össze a kenyéren kívül alaposan minden hozzávalót, majd mártsd meg benne a szeleteket. Halmozd kivajazott jénaiba, öntsd a kenyérre a maradék folyadékot, és süsd készre a forró sütőben 25 perc alatt. 

Mindennapi kenyerünket: miért épp a kenyér lett a szent eledelünk? Mindennapi kenyerünket: miért épp a kenyér lett a szent eledelünk?

Kenyér = biztonság?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ne vadászd az élesztőt: szódabikarbónás kenyér egyszerűen

Persze hogy a sütőporos kenyér nem lesz éppen olyan, mint az élesztős vagy a kovásszal készült, de attól még nagyon is élvezhető, főleg ebben az egyszerű és viszonylag gyors változatban. Ha tovább ízesítenéd, fokhagymaport, olívát és aszalt paradicsomkockákat is keverj a tésztába.

2020. március27., 06:00

Reggelizz desszertet! Kakaós édesburgonya-kenyér

Egy jó reggelihez nem is kell más, csak egy kevés sós vaj és egy nagy adag banánturmix és persze egy szelet ebből az édesburgonya-kenyérből, amiről mindannyian tudjuk, hogy süti, de így kevésbé hangzik bűnös fogásnak. Édesítővel, mandulaliszttel is készítheted, így a vércukorszinted miatt sem kell aggódnod.

2020. március27., 06:00

A kókuszkenyér mellé csak egy pohár langyos melanzs kell reggelente

Ha valami izgalmas hétvégi reggeliben gondolkodsz, ez lesz a te recepted. Natúr vajkrémmel, dzsemmel, de sajtkrém és méz kombinációjával is finom.

2020. június18., 06:00

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Még sosem sütöttél kenyeret? Itt egy egyszerű bögrés recept, amihez nem kell mérned a hozzávalókat!

Bár a kenyér talán soha nem fog elfogyni az üzletekből, mégsem rossz ötlet összedobni egy adag házit, aminek minden összetevőjét ismered. Ha az alaprecept már megy, készítsd el fekete olívás-oregánós, szárított paradicsomos-bazsalikomos és citromos-tárkonyos változatban is.

2020. április2., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek