
A Dívány podcastsorozatának legújabb epizódjában a gasztronómia és egészség témáját járjuk körül.
Tényleg csak gulyáslevest, rántott húst és palacsintát eszünk? Országunkban olyan nagy volt a jövés-menés, hogy több nemzet konyhájából is merítünk.
Ezekből a fogásokból áll össze a stáb vacsorája, vagy minden fogás megy a kukába? És igazi ételeket látunk a képernyőn? Erre kerestünk választ!
Tóth Ági egyetemistaként szeretett bele a török kultúrába. Most Isztambulban van kiküldetésben, hogy a magyar gasztronómiáról beszéljen a helyieknek.
A pizzát mindenki szereti, de az olasz elnevezésekkel vajon hányan vannak tisztában?
Annak ellenére sem túl jó a híre ennek a zöldségnek, hogy vannak előnyös hatásai is, ha fogyasztod.
Ez a zöldség tényleg ott van minden kamrában, és te sem tudtad, milyen jó hatásokban bővelkedik!
Felismered egyetlen képből az olasz konyhaművészet legismertebb fogásait? Tedd próbára a tudásod!
Ha nemcsak enni szeretsz, hanem főzni is, akkor ez a gasztronómiai kifejezésekből összeállított kérdéssor nem fog zavarba hozni.
A csíramálé igen sajátos ízű édesség, de nagyon is egészséges.
Mi köti össze a honfoglaló magyarok áldozati eledelét a maceszgombóclevessel és a vietnámi konyha divatos fogásával? A húsleves történetében a válasz!
Gondoltad volna, hogy a diós bejgli a rontástól is véd? (Persze csak ha nem eszel túl sokat belőle.)
Ilyenek voltak a nyolcvanas évek retró karácsonyai: te milyen emlékeket őrzöl erről az időszakról?
Lehet, hogy hungarikumnak hinnéd, de a valóságban számos nemzet főzi, aztán dermeszti máig különböző alapanyagokból ezt a megosztó ételt.
Imádod az egzotikus ételeket? Szakértője vagy az ázsiai gasztronómiának? Akkor ezt a kvízt neked találták ki!
Ezek az ételek rosszul elkészítve nagyon veszélyesek lehetnek, mégis sokan imádják őket.
Meg lehet őrizni egy más országban élve is a család eredeti identitását, és közben beolvadni az új hazába, s mindkettőt értékkel gyarapítani. Így…