5 egyszerű gyümölcsös cobbler hétvégére

Az a jó ezekben a desszertekben, hogy kezdőként is sikered lehet velük, ráadásul pillanatok alatt elkészülsz a tésztával és a gyümölcsök felaprításával. Más dolgod nem is nagyon lesz vele.

cobbler elronthatatlan és finom, melegen, langyosan és hidegen is tálalható, leginkább egy nagy adag fagyival vagy frissen felvert tejszínhabbal. Szilvás-fahéjas, barackos-vaníliás változatban a hagyományos ízek kedvelőinek ajánljuk, a banános-áfonyásat pedig azoknak, akik valami izgalmasat próbálnának ki. 

Ha felnőtteknek készül, egy kevés rum vagy szilvapálinka is feldobhatja, gyerekeknek inkább egy vaníliarúd kikapart magjával készíts főzött krémet a szilvás változat tetejére.

Ha gyerek- és felnőttbarát verzióban egyszerre készítenéd a barackos cobblert, a mandulalikőrből csak a mellé kínált, frissen felvert tejszínbe tegyél egy-két evőkanálnyit.

Nagyon szeretjük az ananász, a csili és a méz kombinációját, miért hagynánk hát ki ebből a sütiből? A csiliből nem tettünk annyit, hogy a desszert csípős legyen, csak egy késhegynyit azért, hogy még inkább előcsalogassa az egzotikus ízeket. 

Ez a cobbler áfonyával, ribizlivel és fekete ribizlivel is készülhet, az a lényeg, hogy az édes sült banán ízét kiegészítse benne egy savanykás gyümölcs.

Ha dió épp nincs otthon, de mandula vagy kesudió igen, nyugodtan készítsd azzal ezt a finomságot. Ha pedig vegyesen használod fel hozzá a magvakat, attól csak még finomabb lesz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek