5 tipp: ezek az ételek még finomabbak friss kaporral

A kapor nemcsak finom, de hasznos is: illóolaja enyhíti a puffadást, a gyomorfájást, szélhajtó, és csillapítja a bélgörcsöket. A szoptatós anyukák a tejképződés elősegítésére fogyasztják, mi pedig egy csomó különleges receptbe kevertük bele.

A kaprot nemcsak a nagymamád tette a kovászos uborkába, de már az ókori egyiptomiak is használták. Nem elsősorban fűszernövényként, inkább nyugtató gyógyszerként és afrodiziákumként tekintettek rá. Később, a középkorban állítólag szokás volt a házak bejárata fölé és a csecsemők bölcsőjének környékére kaprot tenni, ami így elűzte a boszorkányokat és mindenféle rossz szellemet. Neked nem muszáj erre pazarolnod a friss kaprot, akár a rakott krumpliba vagy egy klassz lazacos mártogatósba is teheted.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mondd meg te, melyik az ország legjobb fejlesztő kezdeményezése!

 

Mától mindenki számára elérhető az Edison100: az a 100 innovatív és jövőbarát
kezdeményezés, amelyek óvodások és iskolások jövőben kritikus tudását és készségeit
fejlesztik iskolai kereteken túl 2020-ban. Idén szülők jelölték a gyerekeket fejlesztő szervezeteket, és a 440 jelölés feldolgozása és szűrése után végül szakmai zsűri választotta ki azt a százat, akiket most bemutatnak a szülőknek. Az Edisonplatform kiemelt célja, hogy hiteles iránytűként segítsen a szülőknek, akik keresik a lehetőségeket a gyerekeik
fejlesztéséhez, és szeretnének tudatosan készülni a jövőre. 

A lista szereplői közül saját kategóriájában legkiemelkedőbbeket augusztus 26-án díjazzák, emellett augusztus 6-tól közönségszavazás is indul, hogy kiderüljön, a szülők és pedagógusok véleménye szerint, melyik kezdeményezés érdemes a közönségdíjra. Szavazz te is a szerinted legkiemelkedőbb kezdeményezésre!

Tovább a szavazásra!

Promóció

Reggelire, könnyű vacsorához vagy vendégváró előételként is tálalhatod ezt az érdekes kapros mártást, amit most a szezonban igazán friss kaporral tudsz elkészíteni.

Ha van otthon egy bögre zöldborsó, abból is adj ehhez a friss tavaszi karalábéleveshez, ami nemcsak kalóriaszegény, de vitaminokban is kifejezetten gazdag.

Ha épp valami izgalmas vega fogáson töröd a fejed, szerintünk ennek a túrófasírtnak az elkészítésével üsd el az időt.

Szeretjük a rakott krumplit, ahogy azt is, ha ismerős fogásainkról kiderül, hogy egy kis csavarral még finomabbak lehetnek. A rakott krumpli nyári változata egy kevés grillezett sajttal vagy csirkemellel a legtökéletesebb. 

Néhány sós túrógombóccal feldobva még finomabb lesz ez az érdekes nyári zöldbableves, de anélkül is remek és könnyű étel a forró napokon. 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.