Teszt: így mosd a salátaféléket, hogy a legrövidebb idő alatt a legtisztábbak legyenek

Dolgok, amikről nem is tudtuk, hogy nem tudjuk rovatunk első témája következik.

Naná, hogy a salátafélék tisztítása bárkinek megy, a kérdés inkább az, mitől nem lesz az egészből egy kádnyi víz elpancsolásáért cserébe kissé homokos és nagyon vizes a végeredmény. A TheKitchn csapata most annak járt utána, vajon létezik-e a salátafélék tisztításának igazán professzionális módszere, érdemes-e erre kínált eszközöket vásárolnunk, vagy marad a kerti csap mellett fürdőzés mint legtökéletesebb megoldás. 

Így tisztítsd és szárítsd tökéletesen a salátaféléket

A csapat komolyan vette a kérdést, és az összes népszerű módszert tesztelte – és hogy ne húzzuk az időt ebben a fontos nyári kérdésben, eláruljuk: van győztes, ami egy igazán jól működő, egyszerű megoldás. 

A jeges vízben áztatás lájfhekkje lett az utolsó. Ezt sem tartották ugyan hatástalannak, egyszerűen körülményes az egész: irgalmatlan hideg vízben kellett időnként rákavarni a salátákra, majd pihentetni és újra kavarni. Ennél azért volt jobb. A sorban hátulról utána következett a tiszta mosogatóban való áztatás, amiben a tesztelőknek leginkább az nem tetszett, ami a lényege: hogy az egész egy ki tudja, mennyire tiszta mosogatóban történik. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

A tisztítás versenyében első lett a salátacentrifuga, ami pofonegyszerűen lemosta a salátákat, és kétszer annyi szennyeződést távolított el, mint a legkevésbé hatékony, jeges módszer. Ehhez a tálba természetesen hideg vizet kell tölteni, és abba belerakni a levelekkel teli kosarat.

A szárítás módja és sebessége sem mellékes, így ennek leggyakoribb trükkjeit is kipróbálták. Ezek között a sereghajtó a száraz papírtörlő módszere volt, mely szerint egyszerűen rajta kell hagynunk a salátaleveleket, előbb-utóbb megszáradnak. Ennél kevésbé laza a száraz konyharuhába csavarás és görgetés módszere, ami hatékony, de minden vizes lett tőle, és csak több adagban lehetett elvégezni, mert egyben túl sok lett volna. 

Igazán nyerő konyhai eszköz
Igazán nyerő konyhai eszközDevrim_PINAR / Getty Images Hungary

De hogy ne azokat soroljuk, amikkel a legrosszabb lesz a végeredmény, íme az első: itt is a salátacentrifuga lett a verseny győztese. Ebben gyorsan és tisztességesen megszáradtak a levelek, és egy ilyen eszközzel a szerző szerint minden boldog birtokos időt és vizet takarít meg, plusz gyorsan meg is száríthatja a salátát. 

Ugye, kedvet is kaptál egy jó kis salátához? Próbáld ki ezt a receptet:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek