Teszt: ezzel a módszerrel lesz a legfinomabb az oldalas

Ha már belevágunk egy-egy komolyabb fogás elkészítésébe, érdemes olyan receptet választanunk, amivel a lehető legfinomabb lesz. Most jó néhány változat közül került ki a legomlósabb, legszaftosabb végeredményt ígérő módszer, amivel az oldalas kissé füstös ízű lehet sütőben elkészítve is.

A TheKitchn csapata ezúttal is négy népszerű módszert vetett össze, amihez ugyanott vásárolták a húst, majd kizárólag a végeredmény íze alapján hirdettek győztest.

A szabályok szerint ezúttal sütőben készülő recepteket hasonlítottak össze, a kemence, a grill és a füstölés sem jöhetett szóba. A tesztelők a baby back ribs részeket használták fel a receptben: ehhez közvetlenül a gerinc fölött lévő 8-10 centi magas bordarészt vágják ki a karaj alatt lévő szaftos, húsos részből. A baby szó a kifejezésben azt jelzi, hogy a hús fiatal sertésből származik.

A cikk az ajánló után folytatódik

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

És hogy ne húzzuk a drága kávészünet idejét a legrosszabbak részletezésével, jöjjön is a győztes módszer. A verseny első helyezettje a Meathead’s Smoky Indoor Ribs fantázianevű recept lett, ami nagyjából füstös, beltérben készült bordákat jelent.

És hogy hogyan készült a remekmű?

A tökéletes végeredményhez a szeleteket először dijoni mustár és folyékony füst keverékével kenték be, majd bedörzsölték sertéshús-fűszerkeverékkel és 5 percen át sütötték egy rácson, amíg a fűszerek kissé megpirultak. Ezek után került a sütőbe a hús, ahol 148 fokon sült 2 órán át. Félidőben alufóliával takarták le, az utolsó fél órában pedig szintén az alatt puhult, de akkor már egy nagy adag barbecue-szósszal megkenegetve.  

Oszd meg másokkal is!
Mustra