Teszt: ezzel a módszerrel lesz a legfinomabb az oldalas

Ha már belevágunk egy-egy komolyabb fogás elkészítésébe, érdemes olyan receptet választanunk, amivel a lehető legfinomabb lesz. Most jó néhány változat közül került ki a legomlósabb, legszaftosabb végeredményt ígérő módszer, amivel az oldalas kissé füstös ízű lehet sütőben elkészítve is.

A TheKitchn csapata ezúttal is négy népszerű módszert vetett össze, amihez ugyanott vásárolták a húst, majd kizárólag a végeredmény íze alapján hirdettek győztest.

A szabályok szerint ezúttal sütőben készülő recepteket hasonlítottak össze, a kemence, a grill és a füstölés sem jöhetett szóba. A tesztelők a baby back ribs részeket használták fel a receptben: ehhez közvetlenül a gerinc fölött lévő 8-10 centi magas bordarészt vágják ki a karaj alatt lévő szaftos, húsos részből. A baby szó a kifejezésben azt jelzi, hogy a hús fiatal sertésből származik.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

És hogy ne húzzuk a drága kávészünet idejét a legrosszabbak részletezésével, jöjjön is a győztes módszer. A verseny első helyezettje a Meathead’s Smoky Indoor Ribs fantázianevű recept lett, ami nagyjából füstös, beltérben készült bordákat jelent.

És hogy hogyan készült a remekmű?

A tökéletes végeredményhez a szeleteket először dijoni mustár és folyékony füst keverékével kenték be, majd bedörzsölték sertéshús-fűszerkeverékkel és 5 percen át sütötték egy rácson, amíg a fűszerek kissé megpirultak. Ezek után került a sütőbe a hús, ahol 148 fokon sült 2 órán át. Félidőben alufóliával takarták le, az utolsó fél órában pedig szintén az alatt puhult, de akkor már egy nagy adag barbecue-szósszal megkenegetve.  

Oszd meg másokkal is!
Mustra