Ezek a világ legfurcsábban felszolgált ételei

GettyImages-1219097774

Ha egy idegen országba látogatunk, az egyik legélvezetesebb kaland a gasztronómián keresztül felfedezni a helyi kultúrát. A híres tálakon túl akadnak azonban helyi specialitások, kifejezetten a turisták számára megkomponálva. Itt van például a felszolgáló makákók kocsmája, de Salt Bae luxushentes is egészen egyedi felszolgálási élményt biztosít vendégeinek. Bizarr élményekért most a szomszédba kell menni!

Bunkó, trükkös, érzéki, meghökkentő, katasztrofális, giccses. Ezek mentén lehet igazán maradandó élményeket begyűjteni, legalábbis ami a mi listánkat illeti. Válogatásunkban olyan gasztronómiai élmények sorát szedtük össze, amit garantáltan nem felejt el senki, aki egyszer is átéli.

Dondurma, a trükkös török fagyi

Láttál már olyan fagylaltot, amely nem igazán olvad vagy csöpög, és dacolva a gravitáció törvényével, le sem pottyan, ha megfordítod a tölcsért? A török dondurma egy ilyen fagyi, teljesen más, mint a klasszikus gelato. Az elmúlt években világszerte nagy divat lett, mert a gasztronómiai tapasztalatot csak tetőzi a kinek szórakoztató, kinek idegesítő vásárlási élmény. A legtöbb török fagylaltárus ugyanis begyakorolt mutatványokkal kápráztatja el a gyanútlan vásárlókat. A folyamatos ugratást leginkább a gyerekek élvezik, de sok felnőtt is szívesen benevez az incselkedésre. Nézd meg a videót, és döntsd el magad, hogy mikor gurulna el a gyógyszered, ha veled packázna a fagyisember.

Éttermek, ahol bunkóznak a pincérek

Dick's Last Resort egy teljesen átlagos amerikai étteremlánc, ami leginkább egy retró sportbárra emlékeztet. A legfontosabb különbség, hogy prosztó humorral és bunkó pincérekkel tarkított élményre számíthat, aki náluk eszik. A vendégeket, amilyen fronton csak lehet, alázzák, műanyag előkével a nyakukban és ciki nevekkel ellátott papírcsákókban kell elfogyasztaniuk a rendelésüket. A szívószálakat, evőeszközöket a felszolgálók a vendégek elé szórják, a blokkot pedig nemes egyszerűséggel hozzájuk vágják. Mérgelődnek a borravaló mennyiségén, cikizik az ételválasztást, azaz mindent megtesznek, hogy igazán viccesen kellemetlen élménnyel távozzon az ember.

Ennek az új hullámos verzióját hozták létre Ausztráliában. A Karen's Diner először Sydney-ben, Brisbane-ben és Melbourne-ben nyitotta meg éttermeit, és arra invitálja a vendégeket, hogy egy hamburger és egy shake mellett adják ki a mérgüket magukból. Az Európában (Sheffieldben) is megjelent koncepció alapja szintén az udvariatlan személyzet, valamint a weboldal magyarázata szerint: „A Karen's Diner egy interaktív vendéglő és egy abszurdan szórakoztató élmény. A Karen'sben bunkó pincérek fognak köszönteni és kiszolgálni, akik cserébe elvárják, hogy teljes mértékben Karenként viselkedj. Egy hely, ahol addig panaszkodhatsz, amíg csak kedved tartja, mert minket szó szerint nem érdekel.”

Karen mém

Középkorú, jellemzően szőke nő, aki mások problémáinak megoldását kellemetlen helyzetbe hozza, holott őt távolról sem érinti a dolog. Karen beperli a helyi városi tanácsot, miután azok egy új STOP táblát helyeztek el, amely naponta két percre eltakarja a napot az ablakából. A táblát azután tették ki, hogy egy biciklis iskolás fiút halálra gázolt egy gyorshajtó.

Karen nem hajlandó arcmaszkot viselni a szupermarketbe tett 5 perces útja során egy világjárvány idején. Zaklatja a dolgozókat, az igazgatót kéri, és perrel fenyegetőzik. Karen panaszkodik, hogy kedvenc parkolóhelyét egy kerekesszékesek számára kialakított rámpára cserélték. Az autóját mégis a régi helyre parkolja, és erről vlogot készít.

Forrás: https://www.urbandictionary.com

Salt Bae megeteti a vendégeit

Ha már mém, ha már török, akkor nem mehetünk el a Salt Bae-jelenség mellett. A lófarkas, napszemüveges ficsúr sószórási videójával lett a neten halhatatlan. Még a mémmé válás előtt kezdett el török étteremhálózatával terjeszkedni az arab világban, azóta van már étterme Dohában és Abu-Dzabiban is, sőt az európai és amerikai piacra is belépett már. A szexiségre építő hentes hosszú pengéjű késsel szeleteli a húsokat a videóiban, valamint busás áron meg is eteti vendégeit.

Katasztrófa a vacsoraasztalnál

A legtöbb ember valahogy nem vágyik arra, hogy vacsora közben egy viharos földrengést is átéljen. A Disaster Caféban azonban az emberek hetekkel előre fizetnek és foglalnak asztalt egy ilyen katasztrófa átéléséért. Ezeken a vacsorákon mesterségesen előidézett 7,8-as erősségű földrengést élhetnek át. Eddig még nem volt komolyabb sérülés, de azt senki nem garantálja, hogy nem fog a leves a vendég nyakában landolni.

Valóban egy majom a felszolgáló

A Tokió északi részén található Kayabukiya kocsmában könnyen lehet, hogy egy egyenruhás makákó szolgálja fel a szakédat. Az étterem tulajdonosa állítólag sosem tanította a majmokat, azok csak leutánozták a mozdulatokat. A helyi hatóságok által igazoltan dolgozó majmok szójababot zsebelnek be borravalóul. 

Nyotaimori, a meztelen szusi

A nyotaimori az étel és az érzékiség egyesülése, egy művészet. Az éttermek nem szexuális élményt árulnak, de felmerül a művészet és az emberi test tárgyiasítása közötti vékony határvonal kérdése. Nem is csoda, hogy sok kritikát váltott ki az esetleges megalázó jellege miatt. Pedig a nyotaimorinak van férfi alternatívája is, azaz egy férfi meztelen testén szolgálják fel a japán finomságokat, ezt a japánok nantaimorinak hívják.

Bár a nyotaimori egyre népszerűbb nyugaton, különösen a legénybúcsúkon, a gyakorlat Japánból származik. Története az 1600-as évekre visszanyúló hagyomány. Japán Edo korszakában (1603–1868) a japán harcosok, a szamurájok gésák szolgáltatásaként élvezték a nyotaimorit. De ugyanígy a jakuza, vagyis a japán maffia is szervezett nyotaimorilakomákat.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra