Lesz magyar fogás az Oscar-gálán? Hazai séf főz a szakácsok csapatában

oscar-2019-menu-8
Geyer Krisztina

A Váci utcában, a Matild Palotában található a Spago étterem, amit a konyhaművészet meghatározó alakja, a világhírű, innovatív séflegenda, Wolfgang Puck hozott Európában elsőként Budapestre. A Beverly Hills-i kulináris és társasági élet sztárjának számító Puck idén a budapesti csapatából is toboroz az Oscar-gála cateringjéhez.

Wolfgang Puck immár 28. alkalommal felel az Oscar-díj-átadó utáni Governors Ball ételkölteményeiért. Az osztrák származású világklasszis séf igazi ikon a vendéglátásban. 1982-ben nyitott kaliforniai étterme, az első Spago mára legenda, aminek egyik legújabb egysége tavaly Európában jelent meg, mégpedig nálunk, Budapesten.

Szántó Istvánnak, a Matild Palace-ban működő Spago vezető séfjének adatik meg a lehetőség, hogy kijusson első magyarként az Oscar-gála cateringcsapatába. 

A bejelentés után hetekig kíváncsian vártuk, hogy a menün megjelenik-e a beharangozott tradicionális, magyar fogás, hiszen korábban már volt erre példa.

Az idei Oscar-gála menüje

A legfrissebb hírek szerint Puch egy új társbrandet szerződtetett az Oscar-projektjéhez, mégpedig a Bronxban működő Ghetto Gastro gasztronómiai kollektívát, akikkel együttműködve alakította ki az ötletes, friss menüsort.

Egy tálca „Oscar” füstölt lazac kaviárral
Egy tálca „Oscar” füstölt lazac kaviárralWolfgang Puck Catering

A „Good Morning America” amerikai reggeli tv-show exkluzív betekintést nyert a kulináris kreációkba, amelyek között találhatunk jól bevált vendégkedvenceket, mint Puck füstölt lazacos Oscar-szobrocska-klasszikusa vagy a wagyu marhaburger, illetve olyan újdonságokat is, mint a kukoricakenyér rákkal és kaviárral.

A menüsoron nagyon sok érdekes vegán és vegetáriánus fogás árulkodik arról, hogy zömében nem kanyarodtak vissza a tradíciókhoz az egy-két már klasszikusnak számító, lazacos ételt leszámítva.

Először kóstolhat vadast és somlóit Hollywood 

„Nálunk egyszerű ételnek számít, de a világ számára ezek az emblematikus ételeink: a csirkepörkölt, a vadas marha, az Eszterházy-torta és a somlói galuska a befutók. Persze vajpuhára főzött marhahúst kell elképzelni a vadasban, amit három falatban el is lehet fogyasztani, tehát egy állófogadással kompatibilis ételeket kellett kreálnom.” - nyilatkozta Szántó István utazás előtt a Dining Guide-nak.

Innen is gratulálunk a magyar séfnek, aki a hollywoodi gálán kívül a Beverly Hills-i Spago-ba is eljut majd.

Volt már magyar étel az Oscar-gálán

Volt már arra alkalom, hogy magyar ételt szolgált fel a Wolfgang Puck Catering az A listás sztárkavalkádnak. Puck, bár bevallása szerint nem ismeri behatóan az osztrák és a magyar kulináriát, 8 évvel ezelőtt gulyást is szerepeltetett a jeles esemény kínálatában. Abban az időben szívesen mesélte azt a történetet, amikor a szülei meglátogatták őt Los Angelesben, és a Spagóban gulyást szolgált fel nekik. Édesapja szerint túlságosan is fűszeresre készítette el, egy dolgot azonban még ő is helyeselt, mégpedig azt, ahogyan a marhagulyást tálalta: az úgynevezett spätzlével, vagyis nokedlivel.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra