Csorba, burduf, puliszka – Mennyire ismered a székely gasztronómiát? Kvíz!

IMG 4052

Lenyűgöző természeti környezet, kultúra, egy sor csodás építészeti emlék, népművészet: millió oka lehet az Erdély iránti rajongásnak. A gasztronómia – hogy stílszerűek legyünk – csak hab a tortán.

Bátran használt friss fűszerek, sok paradicsom, különleges savanyítási eljárások, a hazai konyhában ritkábban használt húsok, izgalmas tejtermékek és testes, tüzes bor: a megszokottól épp annyira eltérő ízek, hogy egyszerre élhessük át az újszerűség és az otthonosság érzését. Így tudnám összefoglalni a székely konyhával kapcsolatos benyomásainkat, amiket Réti Sebestyén ételei és kiváló erdélyi borok segítségével egy nemrég nyílt székely gourmet étteremben, a Székben szereztünk. Kóstoltunk újragondolt csorbát, töltött paprikát, brassóit, tálalhattunk frissen készített kürtőskalácsot, mindezt pedig erős, testes ménesi borokkal kísérhettük le.

Székben a hagyományos erdélyi receptek és a modern technológia összekapcsolódásából készült ételeket fogyasztva annyi mindent megtudtunk a székely gasztronómiáról, hogy egy kvíz is kikerekedett belőle. 

Mindent tudsz a székely konyhaművészetről?

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Mustra