
Egészségünk megőrzése érdekében érdemes minél többet fogyasztani belőle, hiszen a tüdő- és a vastagbélrák megelőzésében is segíthet.
De fejfájásra, reumatikus fájdalmakra és idegességre is hatásos.
Sokszor nem kell gyógyszertárba menni, elég csak a konyhában szétnézni, ha az emésztési panaszokra keresünk megoldást.
Ha nem megfelelő körülmények tárolod a fűszereket, annak az ízük láthatja kárát.
A ragulevesekből ismerős lehet ez az aromás fűszer, de azt biztosan nem tudtad, hogy még az álmodat is könnyebbé teszi!
Nemcsak az ételeinket teszi ízletesebbé vagy tetszetősebbé, hanem számos egészségügyi előnye is van ennek az éppen zöldellő növénynek.
A fokhagyma hihetetlenül egészséges és finom. de nem mindegy, hogyan használod. Megmutatjuk, mivel fokozhatod a hatását, csak egy kis olaj kell hozzá.
Nemcsak azért érdemes fogyasztani, mert finom, hanem számos egészségvédő hatása miatt is!
A vanília kétarcú fűszer: édesen csábító ízével nemcsak rabul ejt, hanem akár függőséget is okoz.
Az erőteljes gyulladáscsökkentő hatásáról ismert fűszert Kolumbusz Kristóf fedezte fel, aki tévesen egy másik növény terméseként azonosította.
A rozmaringnak számos előnye van, amit a népi gyógyászatban évszázadok óta használnak. Egyebek között a memóriánkra is jó hatással van.
Számos olyan zöldség van, amely otthon, az erkélyen vagy akár a konyhaablakban is megterem, és így nem kell értük vagyonokat fizetnünk a piacon.
A kurkuma elsősorban ízületeinkre gyakorolt jótékony hatása miatt lett ismert, de ez a nálunk ritkán használt fűszer ennél sokkal többre képes.
Ezeket a fűszernövényeket csukott szemmel is megismernéd az illatukról. Kvízünkből kiderül, mi a helyzet, ha csak a szemedre hagyatkozol.
Sültek ízesítésére kiváló fűszerünk a zsálya. De kevesen tudják, hogyan hat az egészségünkre, ha gyakran fogyasztjuk ezt az aromás növényt.
A csípős ízéről és jellegzetes, erős illatáról ismert torma kiváló bacilusölő, érszűkület, megfázás és ízületi panaszok ellen is csodákat művel.
A legtöbben talán onnan ismerik a boróka bogyóját, hogy ez adja a gin jellegzetes ízét. Most megmutatjuk, milyen jó hatása van az egészségünkre.
A szegfűszeg nem csak a telet ízesíti meg. A fűszer különböző betegségekkel szembeni hatása egész évben alkalmazható.
Ma már nem titok, mi volt az, sőt, az orvostudomány millió bizonyítékot talált arra, mennyire egészséges.
Egyesek érzékenyek lehetnek a szuperfűszerre, allergiás reakciót, hányingert, hányást, gyomfájdalmat, székrekedést vagy bőrkiütéseket idézhet elő.
A koriander fűszerként az ízlelőbimbóinkat, gyógynövényként pedig a testünket kényezteti, mégis az indiai konyha mostohagyerekeként kezelik.
Sál, sapka, kesztyű… Megfelelő ételek elfogyasztásával pedig akár belülről is átmelegíthetjük magunkat a hideg téli időben.
A magyaros ízek kedvelői is fogyaszthatnak rendkívül egészséges ételeket. Megmutatjuk, miért is egészséges a magyar konyha.
Számos okunk van rá, és az csak az egyik, hogy imádjuk a mézeskalácsot.
Újabban az terjedt el, hogy magas vérnyomással még számos előnye ellenére is veszélyes lehet a fogyasztása.
Vajon miért vagyunk sokan megszállottjai a sütőtöknek? És miért imádjuk a róla elnevezett fűszert, pedig nincs is hozzá köze?