Évekkel hosszabbítják meg az életüket, mert gyógyszer helyett ezt fogyasztják

GettyImages-550563371

A születéskor várható élettartam hazánkban nők esetében jelenleg 79,05 év, férfiaknál 72,55. Tekintetbe véve, hogy Srí Lanka egy harmadik világbeli ország, a 76,9 évre becsült várható élettartam egy figyelemre méltó eredmény, amit talán annak is köszönhetnek, hogy napi egy bögrével biztosan megisznak ebből a különleges gyógynövénykeverék-teából.

India és Srí Lanka titkos csodaszere forró, de nem forrásban lévő folyadékban oldandó speciális fűszerkeverék, mely már 5 éves kortól gyermekeknek is adható. A 14 fűszer ajurvédikus harmóniával összeválogatott keveréke nemcsak vízben, de akár kávéban, tejben vagy más gyógynövényitalban oldva is kifejti jótékony hatását, melyhez az általános egészség megőrzése érdekében napi egy adag fogyasztása javallott prevencióként. Panasz esetén felnőttek napi 2-4 adagra emelhetik a dózist.

Több mint szuvenír

A szemfüles Indiába vagy Srí Lankára utazó, egészségtudatos turista az életre szóló emlékek mellett egy szokatlanabb jellegű, de ugyancsak életre szóló útravalót is magával hozhat egzotikus útjáról. Ez nem más, mint a helyiek, sokszor az elégtelennek bizonyuló közegészségügyi ellátás hiányosságát is pótolni képes, általános roborálószere, mely valójában néhány közismert és nálunk is előszeretettel alkalmazott fűszer, és pár másik, nálunk kevésbé használatos (gyógy)növény fúziója. Az ősi, ajurvédikus szemléletben összeállított kombináció azonban jóval többet ígér, mint néhány jótékony fűszer elegye. A hozzáadott érték éppen abban a szinergiában rejlik, melynek köszönhetően 

a 14 gyógynövény és fűszer mindegyike, saját áldásos hatása mellett, a többi összetevő gyógyító erejét is előhozva és felerősítve fejti ki.

Számunkra ismert és kevésbé ismert fűszerek keveréke ez a tea
Számunkra ismert és kevésbé ismert fűszerek keveréke ez a teaATU Images / Getty Images Hungary

Vagyis képzeljünk csak el egy olyan idilli és optimális állapotot, amikor a reggeli kávé, vagy éppen az ebéd utáni, napi negyedik helyett egy pillanatra Srí Lanka mesés tájaira, vagy éppen a Tádzs Mahal fehér kupolája mellé álmodjuk magunkat, amíg megiszunk egy bögrécskével az ottani bölcsek teakülönlegességéből, s ezzel nemcsak lélekben lesz egy egzotikus szünettel gazdagabb a napunk, de még a szervezetünkkel is jót teszünk.

Mi minden van a fűszerkeverék-teában?

 1. koriander – magvak,
 2. gyömbér – gyökér,
 3. fekete bors – gyümölcs,
 4. hosszú paprika – gyümölcs,
 5. calumbafa – szár,
 6. premna herbacea – gyökér,
 7. evolvulus alsinoides – egész növény,
 8. kömény – mag,
 9. adhathoda vasica – gyökér,
 10. kopt kömény – mag,
 11. alpesi gyógynövény – rizóma,
 12. aolanum xanthocarpum – egész növény,
 13. édesgyökér, mollugo cerviana, hedyotis corymbosa – egész növény,
 14. cukornád
Élvezetes és finom is ez a fűszerkeverék-tea
Élvezetes és finom is ez a fűszerkeverék-teahadynyah / Getty Images Hungary

A cukornádak köszönhetően a keverék íze édeskés is, ezért fogyasztása nemcsak egészséges, de még élvezetes is. Ha azonban valaki még édesebb változatra vágyik, mézzel fokozhatja az ízhatást. Nem is csoda tehát, hogy gondosan megkomponált keverékből átlagosan napi egy adagot biztosan elfogyaszt az az indiai, vagy egykori ceyloni, akinek erre ehetősége van. A főzetet megivása után aztán fogyasztója azonnal érzékeli szervezetében az energiapótlást.

Mi mindenre jó?

 • Segít a szervezetnek a bacilusok és vírusok leküzdésében, így támogatva az immunrendszert, növelve az ellenálló képességet.
 • Jelentős gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással bír.
 • Az erőteljes fűszereknek köszönhetően hatékonyan járul hozzá a nyálkahártya oldásához és a váladék felszakadásához.
 • Testmozgás előtt is ajánlatos bedobni belőle egy csészényit, mivel gyorsítja a vérkeringést, így segít a szervezetnek felvenni a tempót, és mindehhez még mesterséges anyagok bevitelére sincs szükség.
 • Fejfájás leküzdéséhez is sikerrel alkalmazzák.
 • Influenza és megfázásos tünetek esetén pedig gyorsan és hatékonyan enyhíti a felső légúti fájdalmakat, és csökkenti a lázat, a köhögést.
A téli időszakban kifejezetten jól jöhet
A téli időszakban kifejezetten jól jöhetGMVozd / Getty Images Hungary

A csípős fűszerek egészségmegőrző és betegségelűző hatásán kívül az indiai emberek csodaszere azért is válhatott ekkora klasszikussá, mert könnyen hozzáférhető és kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz. Az egzotikusabb összetevők miatt otthoni összemókolása bajosabb próbálkozás lehet, de számos olyan, nálunk elérhető fűszerrel is tudunk vigyázni egészségünkre, amelyek ennek a kombinációnak a listáján is szerepelnek. Ha valaki azonban kifejezetten ezzel kíván élni, a keverék Samaha néven a világhálón is elérhető, így aki ezzel szeretne egészséges maradni, vagy a téli hónapok betegségeit átvészelni, annak nem kell átutaznia hozzá a fél világot sem.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra