Offline

Készíts gazdag spanyol ragut csirkéből és chorizóból!

Készíts gazdag spanyol ragut csirkéből és chorizóból!

A gyors raguk mindig megmentik az embert, amikor éppen kopog a szeme valamikor a nap végén egy egész napos munka után. Ez a csirkés-kolbászos változat gyorsan elkészül, nem is kell hozzá más, csak egy kevés friss zöldség és néhány tortillalap.

Szabó Eszter
2020. november 6.
Reggelizz úgy, mint a mexikóiak, készíts egy adag migast!

Reggelizz úgy, mint a mexikóiak, készíts egy adag migast!

Mexikó különböző területein a migas egy hagyományos reggeli étel, ami kukoricatortilla-csíkokat tartalmaz, amelyeket serpenyőben vagy rácson sütnek ropogósra. Tojást adnak hozzá, így egy rántotta-sült tortilla keveréket állítanak elő. Ez egy klassz maradékmentő fogás, amihez a korábbi étkezésekből megmaradt edzett kukoricatortillákat használják fel.

Szabó Eszter
2020. november 5.
Ez a chipotleszósz segít minden fogást egy kicsit mexikói hangulatúra varázsolni

Ez a chipotleszósz segít minden fogást egy kicsit mexikói hangulatúra varázsolni

A szó jelentése „füstölt paprika”, ami elsősorban mexikói és mexikói ihletésű receptekben gyakori. A hozzá használt zöld jalapeñóból végül úgy lesz piros füstölt paprika, hogy a termést sokkal tovább hagyják a növényen, majd ebben az állapotban füstölik fel. A chipotle így nemcsak édes paprikaaromáját és csípősségét adja át az ételnek, hanem kellemes, egészen enyhe füstösséget is.

Szabó Eszter
2020. november 4.
Így készül a kimcsi speciális fűszerek nélkül

Így készül a kimcsi speciális fűszerek nélkül

A kimcsi egy hagyományos koreai köretféle, ami lényegében sózott és erjesztett zöldségekből áll, olyanokból, mint például a napa káposzta és koreai retek, amit csípős gochugaruval, újhagymával, fokhagymával, gyömbérrel vagy sózott tenger gyümölcseivel dobnak fel. Mi egy kicsit egyszerűsítettünk a recepten, és így is nagyon finom lett.

Szabó Eszter
2020. november 4.
Érdekességek