Készíts egy friss vaníliakrémet, sűríts be zselésítővel egy kis aszút, dobj bele szőlőszemeket, utána fogadd a bókokat! Senki nem fog panaszkodni, amiért nem dagasztottad és kelesztetted a karácsonyi desszertet órákon át. Finom, izgalmas, nem túl édes, felnőtt finomság.
Hozzávalók 4 személyre
A krémhez:
- 1 fél mokkáskanál só
- 0.5 liter tej
- 1 pudingpor (tejszín- vagy vaníliaízű)
- 1 vaníliarúd
- 4 csapott evőkanál cukor
A zseléhez:
- 1 nagy bögre szőlőszemek
- 2.5 deci Tokaji aszú
- 2.5 deci víz
- 1.5 zacskó zselatin
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
Előbb késztísd el a zselét. Ha biztosra akarsz menni, ez kerüljön a poharak aljára. Áztasd be a zselatinlapokat, forrald össze a bort, a vizet és a cukrot, add hozzá a zselatint, majd tedd félre egy kis időre. Még folyékony állapotban mehet a poharakba a folyékony keverék. Ha elosztottad, dobd bele a szőlőszemeket is.
A legjobb, ha készítesz egy sűrű, friss, vaníliás főzött krémet, de egyszerű dessszerteket ígértünk, úgyhogy akár pudingproból is készítheted a krémet a leírás alapján. Tedd a tűzre a tejet, keverd el a port néhány kanál tejben, majd öntsd össze őket, és keverd kis lángon, amíg besűrűsödik. Ha elkészült, adj hozzá egy evőkanál vajat, egy vanília kikapart magjait és egy fél mokkáskanál sót. Kanalazd a vaníliakrémet a már megszilárdult zselére, végül tedd a hűtőbe néhány órára.
Egy asszony egy nap 6-10 kiló tökéletes aszúszemet tud leszedni többéves gyakorlattal. Nekünk mindössze két szem sikerült fél óra alatt. A szüret nem tartozik az álommunkák közé.
Tovább olvasom