Ha imádjátok a különlegességeket: karácsonyi szarvasgombás brownie házi tejszínhabbal

Ezt az egészet nem úgy kell elképzelni, mintha gombaprökölt került volna a sütibe. A szarvasgomba semmihez sem hasonlítható aromája tökéletes fűszer egy ilyen csokis édességben. Nem kell belőle sok, elég, ha szerényen, a háttérből kíséri a sűrű, csokis-tojásos desszert ízét.

A brownie titka, hogy szakítani kell a hagyományokkal, és nem szabad reménykedni abban, hogy ez egy habkönnyű desszert lesz. A jó brownie sűrű, ragacsos és csokis valami, amihez próbáld kiválasztani a legfinomabb, legjobb minőségű (ám nem a legkeserűbb) étcsokit. A presszókávé és a só egy kicsit felturbózza az ízeket, nyugodtan használd őket minden csokis édességben.

 

Ilyen formákra is vághatod.
Ilyen formákra is vághatod.A_Lein

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 deka jó minőségű étcsokoládé
  • 30 deka kristálycukor
  • 15 deka liszt
  • 12 deka vaj
  • egy csapott mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál instant kávé
  • 1 evőkanál szarvasgombaolaj (vagy ugyanennyi reszelt, friss szarvasgomba)
  • 4 enyhén felvert tojás
Recept idők

Elkészítés:

A csokoládét a vajjal gőz felett olvaszd fel, és ha kész, mehet hozzá a presszókávé és a só is. Közben a tojásokat keverd simára a cukorral. Ha a csoki kissé langyosabbra hűlt, add hozzá a tojásokat és a szarvasgombát. A lisztet szitáld rá, majd keverd össze az egészet. Tedd egy kisebb tepsibe, aztán süsd meg 180 fokon 30-35 percig. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek