Ha imádjátok a különlegességeket: karácsonyi szarvasgombás brownie házi tejszínhabbal

Ezt az egészet nem úgy kell elképzelni, mintha gombaprökölt került volna a sütibe. A szarvasgomba semmihez sem hasonlítható aromája tökéletes fűszer egy ilyen csokis édességben. Nem kell belőle sok, elég, ha szerényen, a háttérből kíséri a sűrű, csokis-tojásos desszert ízét.

A brownie titka, hogy szakítani kell a hagyományokkal, és nem szabad reménykedni abban, hogy ez egy habkönnyű desszert lesz. A jó brownie sűrű, ragacsos és csokis valami, amihez próbáld kiválasztani a legfinomabb, legjobb minőségű (ám nem a legkeserűbb) étcsokit. A presszókávé és a só egy kicsit felturbózza az ízeket, nyugodtan használd őket minden csokis édességben.

 

Ilyen formákra is vághatod.
Ilyen formákra is vághatod.Fotó: A_Lein

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 deka jó minőségű étcsokoládé
  • 30 deka kristálycukor
  • 15 deka liszt
  • 12 deka vaj
  • egy csapott mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál instant kávé
  • 1 evőkanál szarvasgombaolaj (vagy ugyanennyi reszelt, friss szarvasgomba)
  • 4 enyhén felvert tojás
Recept idők

Elkészítés:

A csokoládét a vajjal gőz felett olvaszd fel, és ha kész, mehet hozzá a presszókávé és a só is. Közben a tojásokat keverd simára a cukorral. Ha a csoki kissé langyosabbra hűlt, add hozzá a tojásokat és a szarvasgombát. A lisztet szitáld rá, majd keverd össze az egészet. Tedd egy kisebb tepsibe, aztán süsd meg 180 fokon 30-35 percig. 

Pénteki süti: brownie muffin iskolakezdéshez
Pénteki süti: brownie muffin iskolakezdéshez

Az iskolakezdés kizárólag nagy mennyiségű csokival viselhető el igazán! Vigaszsüti szomorú nebulóknak és szüleiknek.

Tovább »

Még több recept

Medvehagymás pogácsa – túróval és vajjal lesz igazán puha és gazdag

A jó pogácsa titka a megfelelő mennyiségű zsiradék, és az, hogy nem sütöd túl sokáig a darabokat, és amint elkészültek, kiveszed a sütőből őket. Medvehagymával még finomabb lesz, és ha tovább pimpelnéd, egy kis apróra vágott aszalt paradicsomot is keverj a tésztájába.

április8., 12:52

Még egy klassz előétel az ünnepekre: gyors lazacos kosárkák

Akár karácsonyi vendégváró is lehet ez a finomság, de egy hosszabb menüsor előtt előételként is bevetheted. Ha téli hangulatúvá varázsolnád, egy kevés friss gyömbérrel és egy csipet szerecsendióval érdemes megtenned.

2020. december25., 06:28

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Citromos-vaníliás gyors, kevert süti: önmagában és tortaalapként is finom lesz

A citrom és a vanília jó barátok, úgyhogy nálunk jó sok vaníliamag került ebbe a sütibe. Ha még izgalmasabbá tennéd, elég lesz egy adag házi tejszín, amihez egy kevés máklikőrt és porcukrot adva ez a gyors, kevert süti is isteni desszertkülönlegesség lesz.

április10., 12:52

Készíts klassz fasírtot a karácsonyi maradékokból!

Ha maradt egy kevés darált hús a töltött káposztából és egy kevés aszalt gyümölcs a sütemények alapanyagai közül, ezt a finomságot dobd össze!!

2020. december24., 06:24

Könnyű és különleges: tárkonyos pulykaragu szőlővel és mascarponéval

Ha idén ünnepekkor viszonylag könnyű ételekben gondolkodsz, készítsd el ezt a pulykaragut szőlővel. Fűszeres bulgur, de akár egy kevés baconnel feltuningolt barna rizs is remekül illik hozzá.

2020. december23., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.