Halászlé helyett valami izgalmas: zellerkrémleves citromos-csípős garnélával

Karácsonyi változatban egy kis garnélával dobtuk fel ezt az édeskés, krémes fogást. A kis fűszeres rákfalatokkal könnyű, de mégis különleges leves lett belőle.

Ha valaki a családban nem szeretné a zellert, karfiolból vagy a még semlegesebb fehérrépából is elkészítheted, úgyis minden sikert a kis garnélafalatok zsebelnek majd be ebben a fogásban.

Imádni fogod.
Imádni fogod.Fotó: lucentius

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 zeller felkockázva
  • 2 kisebb darab burgonya
  • fél fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál vaj
  • 7 deci zöldségalaplé
  • 2 deci tejszín
  • 1 teáskanál barna cukor
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 2 bögre garnéla
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • 5 evőkanál édes-csípős szósz
  • 1 kanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál növényi olaj
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd meg a kis kockákra vágott zöldségeket 1 evőkanál vajban, öntsd fel az alaplével, ízesítsd a barna cukorral, sóval és fehér borssal. 20 perc után pürésítsd botmixerrel, majd mehet hozzá a keményítővel elkevert tejszín, azzal is keverj rajta néhányat, amíg besűsűrödik. Kóstold meg és ízesítsd, ha még szükséges. 

Süsd a megtisztított rákokat 8-10 percig a 2 evőkanál vaj és olaj keverékén (a méretüktől függ az elkészítési idejük), majd forgasd meg az édes-csípős szószban és szórd meg bazsalikommal. Kanalazd a levesek tetejére, így már el is készültél. Ha a garnélás változatban megunnád, próbáld ki csíkokra vágott füstölt hallal tálalva! 

Egyszerű luxus: kókuszbundás garnéla
Egyszerű luxus: kókuszbundás garnéla

A garnélát kókuszreszelékkel tuningolt bundában rántottuk ki pillanatok alatt. Rákot fagyasztva bármelyik hiperszuperben vehetünk már.

Tovább »

Még több recept

Ez a garnéla-avokádó-görögdinnye saláta tökéletes nyári ebéd lesz

Nem kell megijedned a kombinációtól, az édes-csípős rákfalatok íze tökéletesen harmonizál az édeskés gyümölcssel, amit klasszul kísér a semleges avokádó és mozzarella.

augusztus5., 06:04

Kókusztejleves tápiókával és banáncsipsszel

Ha egy egzotikus, de nagyon egyszerűen elkészíthető levesben gondolkodsz, dobj össze egy kókusztejes változatot, amihez tökéletesen illik egy szelet hal lime-mal és ananászos rizzsel.

szeptember9., 06:04

Imádni fogod: afrikai kókuszos pite

Afrikai hangulatban készülnek e heti receptjeink, amelyek között ez a kókuszos pite az egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb fogás. Nem is kellenek hozzá egzotikus alapanyagok, elég egy kis idő és nyitottság egy kissé fűszeres édességre.

szeptember16., 06:04

Könnyű és tavaszi: mentás póréhagymaleves grízgaluskával

Egy jó kis fűszeres báránysült vagy egy adag köfte és joghurtos padlizsánsaláta tökéletes egy-egy ilyen könnyű leves után. Naná, hogy mindet a grillen készítenénk.

június27., 06:04

Nem csak édességekben finom – őszi kínai szilvás csirke

Ha van egy rakás szilva otthon, el ne pazarold az egészet lekvárra – simán készülhetnek belőle főételek és különleges sütik is, amikből ezen a héten meg is mutatjuk a kedvenceinket.

szeptember16., 06:04

Ez az almás-szilvás süti az ősz egyik kihagyhatatlan desszertje

Az alma és a szilva az ősz megkerülhetetlen gyümölcsei, a süti pedig minden tisztességes édesszájúnál a mindennapok része. Ha nálad is ez a helyzet, dobd össze ezt a desszertet, ami ráadásul édesítővel és alternatív cukorhelyettesítőkkel is ugyanolyan finom, mint hagyományos változatban.

szeptember18., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.