Vargányás, tejszínes sertésszűzcsíkok egyszerűen – házi tésztával tálald!

Már megint egy olyan étel, ami egy különleges menőségnek hangzik, miközben te csak bedobáltál mindent a serpenyőbe, és magára hagytad, amíg elkészül.

Tejszínes és krémes fogás, omlós szűzpecsenyével, ami egy kis friss házi tagliatellével és egy jó adag friss petrezselyemmel lesz az igazi. Ha pedig a két ünnep között vacsorára dobod össze, csak készíts mellé pirítóst, kend meg egy adag puha vajjal, szórd meg a szeleteket egy kis tárkonnyal, aztán élvezd a pihenést.

A bolti tészta is tökéletes hozzá.
A bolti tészta is tökéletes hozzá.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 deka sertésszűz felcsíkozva
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 2 nagy bögre vargánya
  • petrezselyem (és tárkony, ha szereted)
  • 1 biocitrom héja
  • 3 tejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma összevágva
Recept idők

Dobd a húst a fokhagymával a már forró zsiradékra, forgasd meg benne, majd jöhetnek a gombák is mellé 3-4 perc után, még ugyanennyi időre. Ha ezzel megvagy, öntsd hozzá a tejszínt, fűszerezd, végül hagyd kis lángon rotyogni, fedő nélkül még legalább 5-10 percen át. Ez a recept tényleg csak ennyi. Cserébe egy citromos-tárkonyos krémes fogást kapsz, omlós hússal, aromás gombákkal. 

 

Csak egyszerűen: sertésszűz mustáros mártásban
Csak egyszerűen: sertésszűz mustáros mártásban

A sertésszűz gyorsan elkészül, ízletes, nem sok minden kell, hogy valami finomat dobjunk össze belőle. Van 20 perce egy jó ebédre?

Tovább »

Még több recept

Mandulás aszaltszilva-torta vaníliás tejszínhabbal – karácsonyra tökéletes lesz!

Ez a desszert szuper, ha már unod a megszokott karácsonyi édességeket, és valami újat készítenél. A mandula és az aszalt szilva nagyszerűen összeillenek, a vaníliás tejszínhab pedig egy nagyszerű, visszafogott és krémes kísérő a különleges karácsonyi süti tetején.

2019. december20., 11:24

Ebben van a maradék mézeskalácsok tökéletes helye: mézeskalács-sajttorta levendulamézzel

Egy jó kis mézes alap, egy savanykás-joghurtos sajtkrém, és nagyon különleges mézes öntet lesz az egésznek a végeredménye.

2019. december24., 09:24

Ez a Pavlova nálunk gyömbéres-citromos mascarponekrémmel és fehércsoki-öntettel készült

Ha megúsznád a gyümölcsök aprítását, egy klassz, nyári gyömbéres krémet kanalazz a ropogós sütemények közepére, majd egy nagy adag házi tejszín és fehércsoki-krém következzen.

augusztus7., 06:04

Barackos-fahéjas csiga – gyümölcsökkel is próbáld ki az egyik legnagyobb kedvencet!

A fahéjas csiga valamiért tényleg az egyik legfinomabb desszert, ami csak még jobb lesz egy adag nyári gyümölcsraguval vagy a tetején a cukormázba ragadt gyümölcsökkel. A mienk ezúttal egy felnőtt változat lett.

augusztus7., 06:04

Capresenyársak balzsamecetes mártogatóssal – egy klasszikus házibuli-változatban

A hagyományos mozzarellacaprese magányos műfaj, ám ebben a nyársakra húzott változatban tökéletes bulifogás.

augusztus8., 08:12

Tökös gnocchi zsályás vajjal és rókagombával

Ma már a nagyáruházak polcain is gyakran láthatunk rókagombát, ami jellegzetes, narancsos színéről ismerhető fel a legegyszerűbben. Már mutatjuk is, hogyan lesz belőle igazán elegáns fogás.

július17., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.