Egy klasszikus felturbózva: gesztenyepüré narancsos habbal és narancslikőrös aszalt gyümölcsökkel

Mi úgy gondoljuk, hogy egyik karácsonyi szakácsnak sem feladata otthon megszakadni a munkában az ünnepek szent napjain. Ezért mutatjuk meg egy csomó egyszerűen összedobható, de izgalmas és elegáns fogás receptjét, most például ezt.

A gesztenyepüré akkor is nagyon finom, ha csak egy jó adag házilag felvert tejszín kíséri, de ha abba még narancshéj is kerül, és a rétegek közül előkerül egy-egy falat aszalt gyümölcs, akkor tényleg felejthetetlen desszert lesz, miközben munkánk alig volt vele. Az aszalt barack helyett kandírozott narancshéjakat vagy rumban megforgatott aszalt meggyet is használhatsz.

Nyugodtan duplázd a rétegeket.
Nyugodtan duplázd a rétegeket.Fotó: Peter_Horvath

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 gramm gesztenyepüré (édes)
  • fél iter tejszín
  • 1 bionarancs
  • fél deci narancslikőr
  • 1 bögre aszalt barack
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Vágd fel a barackokat, forgasd meg a likőrben (gyerekeknek narancsszirupban), majd tedd félre.

A felengedett gesztenyét nyomd át gesztenyetörőn vagy krumplitörőn, vagy ha egyik sincs otthon, akkor reszeld le még hidegen. 

Keverd a cukorral felvert tejszínbe a narancs héját, aztán kezdd el rétegezni egy pohárban a gesztenyét, a narancsos tejszínt és a likőrben áztatott gyümölcsöket. Bionarancs frissen reszelt héjával, étcsokoládé-forgáccsal vagy kandírozott narancshéjjal a tetején tálald. Vagy akár mindegyikkel.

A gesztenye sokoldalúbb, mint gondolnád
A gesztenye sokoldalúbb, mint gondolnád

Variációkat mutatunk gesztenyés krémlevesre, mártásra és desszertre.

Tovább »

Még több recept

Epres palacsintatorta egyszerűen – ebben a változatban az eperszezont sem kell megvárnod

Jó, hát eperrel és palacsintával nem nehéz kattintásokat gyűjteni egy fogásnak, de rászokni is viszonylag egyszerű, főleg, mert a palacsintasütés mellett csak annyi dolgod van vele, hogy a krémsajtot az eperlekvárral összekevered.

március15., 06:00

Mandulás aszaltszilva-torta vaníliás tejszínhabbal – karácsonyra tökéletes lesz!

Ez a desszert szuper, ha már unod a megszokott karácsonyi édességeket, és valami újat készítenél. A mandula és az aszalt szilva nagyszerűen összeillenek, a vaníliás tejszínhab pedig egy nagyszerű, visszafogott és krémes kísérő a különleges karácsonyi süti tetején.

2019. december20., 11:24

Ezt az isteni, házi gesztenyefagyit akár fagyigép nélkül is elkészítheted

A legfinomabb akkor lesz, ha mellé egy kis rummal készült, borsos-szegfűszeges meggyragut tálalsz, jó forrón. Igen, egy perc alatt elolvad tőle, de arra úgysem marad ideje.

május28., 06:04

Szobrozzon a sütő mellett más: barackos-kókuszos sajttorta sütés nélkül

Ha már bűnözünk, legyünk a bűn mesterei, és csináljuk a lehető legalávalóbb módon.

július5., 06:04

Ismerd meg az egészséges fagyit: glutén-, tej-, tojás-, cukormentesen

A „nice cream”-et banánfagyiként is ismerheted, nem véletlenül: az eredeti verzió fő alapanyaga a fagyasztott banán turmixolva és ízlés szerint felhájpolva más gyümölcsökkel vagy kakaóval például. De más gyümölcsökből, mondjuk eperből, málnából, erdeigyümi-keverékből, mangóból is készülhet. Tejmentes, gluténmentes, cukormentes, tojásmentes, vegán.

május12., 06:00

Végre egy egészséges tésztás fogás: avokádós tésztasaláta pirított fenyőmaggal és balzsamecetes paradicsommal

Ha még egy kevés reszelt parmezán is kerül a tetejére, tényleg ez lesz a tökéletes fogás.

július5., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.