A gesztenyepüré akkor is nagyon finom, ha csak egy jó adag házilag felvert tejszín kíséri, de ha abba még narancshéj is kerül, és a rétegek közül előkerül egy-egy falat aszalt gyümölcs, akkor tényleg felejthetetlen desszert lesz, miközben munkánk alig volt vele. Az aszalt barack helyett kandírozott narancshéjakat vagy rumban megforgatott aszalt meggyet is használhatsz.
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm gesztenyepüré (édes)
- fél iter tejszín
- 1 bionarancs
- fél deci narancslikőr
- 1 bögre aszalt barack
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
Vágd fel a barackokat, forgasd meg a likőrben (gyerekeknek narancsszirupban), majd tedd félre.
A felengedett gesztenyét nyomd át gesztenyetörőn vagy krumplitörőn, vagy ha egyik sincs otthon, akkor reszeld le még hidegen.
Keverd a cukorral felvert tejszínbe a narancs héját, aztán kezdd el rétegezni egy pohárban a gesztenyét, a narancsos tejszínt és a likőrben áztatott gyümölcsöket. Bionarancs frissen reszelt héjával, étcsokoládé-forgáccsal vagy kandírozott narancshéjjal a tetején tálald. Vagy akár mindegyikkel.