Egy klasszikus felturbózva: gesztenyepüré narancsos habbal és narancslikőrös aszalt gyümölcsökkel

Mi úgy gondoljuk, hogy egyik karácsonyi szakácsnak sem feladata otthon megszakadni a munkában az ünnepek szent napjain. Ezért mutatjuk meg egy csomó egyszerűen összedobható, de izgalmas és elegáns fogás receptjét, most például ezt.

A gesztenyepüré akkor is nagyon finom, ha csak egy jó adag házilag felvert tejszín kíséri, de ha abba még narancshéj is kerül, és a rétegek közül előkerül egy-egy falat aszalt gyümölcs, akkor tényleg felejthetetlen desszert lesz, miközben munkánk alig volt vele. Az aszalt barack helyett kandírozott narancshéjakat vagy rumban megforgatott aszalt meggyet is használhatsz.

Nyugodtan duplázd a rétegeket.
Nyugodtan duplázd a rétegeket.Peter_Horvath

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm gesztenyepüré (édes)
  • fél iter tejszín
  • 1 bionarancs
  • fél deci narancslikőr
  • 1 bögre aszalt barack
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Vágd fel a barackokat, forgasd meg a likőrben (gyerekeknek narancsszirupban), majd tedd félre.

A felengedett gesztenyét nyomd át gesztenyetörőn vagy krumplitörőn, vagy ha egyik sincs otthon, akkor reszeld le még hidegen. 

Keverd a cukorral felvert tejszínbe a narancs héját, aztán kezdd el rétegezni egy pohárban a gesztenyét, a narancsos tejszínt és a likőrben áztatott gyümölcsöket. Bionarancs frissen reszelt héjával, étcsokoládé-forgáccsal vagy kandírozott narancshéjjal a tetején tálald. Vagy akár mindegyikkel.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek