Francia karácsony: konyakos libamájpástétom aszalt gyümölcsökkel

A krémes és sós libamáj az édeskés konyakos gyümölcsökkel tökéletes kombináció. Ha menő előételt szeretnél, vagy elegáns, de laktató vacsorát, ezt a fogást vedd elő!

Szuper egyszerű fogás ez, amivel könnyen sikert arathatsz. Nem is kell nagyon más a tálaláshoz, csak egy zacskó natúr sós keksz, vagy friss, pirított kalácsszeletek. Karácsonyi változatban sütikiszúrókkal formára vághatod a hozzá kínált kenyereket, így még ünnepibb hangulatú lesz az asztal. 

Mehet a tetejére vörösáfonya-püré is.
Mehet a tetejére vörösáfonya-püré is.Redaco

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 bögre aszalt gyümölcsök vegyesen, összevágva
  • 1.5 deci konyak
  • 70 deka libamáj
  • só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket áztasd be a konyakba, legalább egy fél órára. 

A libamájat tisztítsd meg az erektől és 90 fokos sütőben süsd úgy másfél órán át. Ha megsült, öntsd le a zsírját, utána mixeld össze a májat. Ekkor a zsírjából is adhatsz hozzá néhány kanállal, hogy krémesebb legyen. Sózd és borsozd meg, keverd bele a gyömölcsöket, majd kerüljön egy kisebb jénaiba. Akár aszalt vörösáfonya-pürével is készítheted, ekkor egy bögre áfonyát áztass a konyakba, pürésítsd egy óra után, kicsit sózd és borsozd, majd kend a tálba tett pástétom tetejére. 

Ha valamit készítenél mellé, az vajban sült birs legyen, amit kockákra vágva hagyj puhulni a sütőben egy órán át egy kis sóval, barna cukorral és szegfűszeggel. 

 

 

Karácsonyi receptek: libamáj-terrine házilag

A libamáj az egyik legkülönlegesebb és legdekadensebb luxusfinomság.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Könnyű és különleges: tárkonyos pulykaragu szőlővel és mascarponéval

Ha idén ünnepekkor viszonylag könnyű ételekben gondolkodsz, készítsd el ezt a pulykaragut szőlővel. Fűszeres bulgur, de akár egy kevés baconnel feltuningolt barna rizs is remekül illik hozzá.

2020. december23., 06:04

Maradékmentés okosan: készíts barackos csirkeragut a megmaradt aszalt gyümölcsökkel

Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog ez a gyors csirkés fogás, amit egyszerű párolt rizzsel vagy forró vajban átforgatott, zsályás házi gyúrt tésztával érdemes tálalnod.

2020. december25., 06:28

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Ennek az ünnepi diós sültnek minden vega vendég örülni fog

Már csak egy nagy adag gravy, vörösáfonya-szósz és egy finom vajas krumplipüré kell mellé, ha pedig még elegánsabbá tennéd, barackos ragut és narancshéjjal ízesített hercegnőburgonyát kínálj köretnek.

2020. december18., 06:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek