Offline

A tojásos nokedli baconnel igazán klassz, téli fogás

A tojásos nokedli baconnel igazán klassz, téli fogás

Ha találsz a nagyáruházakban fejes salátát, ki ne hagyd mellőle az ecetes változatot egy nagy kanál tejföllel a tetején. Ha abból épp nincs a polcokon, akkor savanyított zöldségekkel érdemes tálalnod. A cékla és az uborka is remekül működik mellette.

Szabó Eszter
2021. november 5.
Isteni kolbászos pogácsa sütőporral: 10 perc alatt megsül és nagyon finom

Isteni kolbászos pogácsa sütőporral: 10 perc alatt megsül és nagyon finom

Ha valami igazán gyorsat, különlegeset és magyarosat készítenél, ezeket a pogácsákat érdemes összedobnod. Egy aprítógépben elkészül egy közepes adag tészta, amit ha nagy szaggatóval (vagy egy pohárral) szaggatsz ki, éppen elég lesz reggelire. Ha marad belőle, fagyaszd le bátran, kiolvasztás után is finom.

Szabó Eszter
2021. november 4.
Gyors desszert: avokádópuding narancsos habbal és kávéval

Gyors desszert: avokádópuding narancsos habbal és kávéval

A vegán és növényi alapú desszertek azért jók, mert általában sokkal gyorsabban elkészülnek, mint a hagyományos, sütőben készült édességek. Ez a klassz csokihab nálunk egy réteg narancslikőrrel elkevert narancslekváros réteget is kapott, a tetején lévő tejszínhabhoz pedig egy bionarancs héját is hozzáadtuk. És még a sütőt sem kellett bekapcsolni hozzá.

Szabó Eszter
2021. november 2.
Red velvet sütinyalóka – a gyerekek kedvence

Red velvet sütinyalóka – a gyerekek kedvence

Egy olyan desszert, amiben ha vannak a családban gyerekek, ők is szívesen segédkeznek majd. A legjobb része vita nélkül az, amikor az ember jól összegyurmázza a tésztát, hogy aztán elkészítse a kis golyókat.

Szabó Eszter
2021. november 1.
A legfinomabb erdélyi padlizsánkrémet két perc alatt összedobod egy aprítógépben

A legfinomabb erdélyi padlizsánkrémet két perc alatt összedobod egy aprítógépben

Mi ráadásul egy kontakgrillben sütjük a félbevágott padlizsánokat, nem sütőben, így az előkészületek ideje is sokkal rövidebb lesz. Ha már nem forró, kanalazd ki a héjából, dobd az aprítógépbe, turmixba, vagy akár a smoothie-készítőbe, és keverd krémesre. A padlizsánkrém titka, hogy nem kell túlgondolni és agyonfűszerezni. Akkor tökéletes, ha egy kicsit kiemeled a zöldség ízét, és langyosan kanalazod a forró pirítósszeletekre.

Szabó Eszter
2021. október 31.
Érdekességek