Ez a Pavlova nálunk gyömbéres-citromos mascarponekrémmel és fehércsoki-öntettel készült

Ha megúsznád a gyümölcsök aprítását, egy klassz, nyári gyömbéres krémet kanalazz a ropogós sütemények közepére, majd egy nagy adag házi tejszín és fehércsoki-krém következzen.

A gyömbér frissen nemcsak nagyon különlegessé, de jóval egészségesebbé is teszi ezt a desszertet, így nem érdemes kihagynod belőle. Ha mégsem szereted az aromáját, készítsd el ezt a desszertet egy adag fahéjjal és egy kis szerecsendióval fűszerezve.

Tetszőleges méretben készülhet.
Tetszőleges méretben készülhet.geckophotos

Hozzávalók

A pavlovához

  • 6 nagyobb darab tojásfehérje
  • 1 csipet
  • 30 deka porcukor
  • 1 nagy evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 2 deci tejszínhab egy evőkanál porcukorral felverve
  • 2 evőkanál kandírozott gyömbérkocka (elhagyható)

A tetejére

  • 1 közepes pohár mascarpone (legalább 15 deka)
  • 1 nagy evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 1.5 deci felvert tejszín
  • 3 nagy evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál

A fehércsokis réteghez

  • 1 tábla fehér csokoládé (legalább 8-10 deka)
  • 1 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és rajzold meg a Pavlova formját. A mascarponés réteg hozzávalóit alaposan dolgozd el egymással, és tedd a hűtőbe. 

Verd kemény habbá a tojásfehérjét és a sót, a cukrot pedig csak lassan, kanalanként adagold a habhoz. Ezek után add hozzá a kukoricakeményítőt és a fehérborecetet, és kalazd a sütőpapírra a felevert habot. Nyomj egy kis mélyedést a közepébe, süsd 5 percig, majd vedd le a hőmérsékletet 130 fokra légkeverés nélkül, és süsd további 75 percig. A sütőben hagyd teljesen kihűlni, majd kanalazd rá a tejszínes krémet. Olvaszd össze a fehér csokit a tejszínnel, és azzal is locsold meg, majd tálald egy kevés tejszínhabbal és kandírozott gyömbérrel a tetején. 

kapcsolódó 20 poharas desszert, amit imádni fog
20 poharas desszert, amit imádni fog

Ha túl hígra sikerül valami nem, gond, amúgy is pohárban tálaljuk. Ha nem lesz szép a piskóta, sebaj, pohárba vele! És ugye, hogy ínycsiklandó, ahogy látjuk a rétegeket a pohár oldalán?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

február15., 06:32

Amiért érdemes a szekrény mélyéről elővarázsolni a gofrisütőt: gofri tökkel és gyömbérrel

Csak egy kis tejszínhab és esetleg egy kevés étcsokoládé-forgács kell hozzá.

2019. október7., 12:13

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

február14., 07:32

Ünnepi hangulatban: Pavlova borsos-rumos gránátalmával és egy nagy adag tejszínhabbal

Ez a desszert annyira elegáns, hogy vendégváráskor és egy nyári bulin vagy szülinapon is megállja a helyét.

2020. augusztus8., 08:11

Nagyon nyári desszert: Pavlova grillezett nektarinnal és limoncellóval

Pavlovát készíteni nem nehéz, csak tarts be minden szabályt, és készíts egy olyan gyümölcsből egy különleges ragut, aminek épp szezonja van. Ha egy kevés zöldfűszert és citromlikőrt is adsz hozzá, még izgalmasabb lesz a végeredmény.

2020. augusztus5., 06:04

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

február23., 10:08

Mustra