A minestronét csicseriborsóval és friss zsályával is érdemes kipróbálnod

Szeretjük ezt a levest, azt pedig még jobban, hogy nem szorít minket korlátok közé a receptje. Néha a megszokott leveszöldségekkel készül, máskor egy kicsit kevesebb paradicsommal és több csicseriborsóval.

Ha még nyáribb hangulatúvá varázsolnád, a legvégén olasz fűszerek helyett friss citromfűvel és mentával szórd meg a tetejét.

Már csak a parmezán hiányzik a tetejéről.
Már csak a parmezán hiányzik a tetejéről.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 4 adaghoz:

A leveshez

  • 1 liter zöldségalaplé
  • 0.5 bögre zöldborsó
  • 1 közepes szál répa felkarikázva
  • 4 darab fokhagymagerezd durvára vágva
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 20 deka főtt csicseriborsó
  • 3 darab hámozott paradicsom felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, friss oregánó, zsálya és bazsalikom
  • 1 közepes szál fehérrépa felkarikázva
  • 1 nagyobb szál zöldhagyma felaprítva

A tetejére

  • 10 deka frissen reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Főzz össze a paradicsomon és a borsókon kívül minden hozzávalót, amíg megpuhulnak, majd add hozzá a paradicsomkockákat és a kétféle borsót is, és főzd még 3-5 percig. Ha ezzel megvagy, ízesítsd sóval és borssal, majd tálald a parmezánnal és a friss zöldfűszerekkel a tetején a levest. 

A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!
A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!

Egy adag mazsola, friss petrezselyem és fehérborecet elég ahhoz, hogy a nem túl markáns ízű csicseriborsóból különleges köret legyen. Töltheted tortillalapokba, feldobhatod csirkemellcsíkokkal, de egy adag köfte is jól áll ennek a fogásnak.

Tovább »

Még több recept

Gombaleves bulgurral – vajas pirítóssal szeretjük a legjobban

Ez a leves bulgurral még gazdagabb lesz, hát még akkor, ha a mellé kínált pirítósra egy nagy adag frissen tört rózsaborsot is szórsz. Percek alatt elkészül és remek vega fogás, amit ebédre és vacsorára is tálalhatsz.

február3., 06:04

Sült zabpehely banánnal és szerecsendióval – egy adag narancsos tejszínnel tálald!

Ha többeknek készítesz reggelit, a sült zab remek döntés lehet, ahogy akkor is, ha a megszokottnál egy kicsit egészségesebb desszertet dobnál össze. Ebben a banános-szerecsendiós változatban még nem csalódtunk. Egy kevés narancsos vagy karamellás fagyitól, vagy tejszínhabtól egészségesebb nem lesz, de sajnos sokkal finomabb.

március5., 10:20

Ez a tejszínes lencse-répa leves tökéletes téli vacsora

A répaleves neve nem hangzik valami jól, de édeskésen, tejszínnel és rozmaringgal mindjárt isteni fogás lesz belőle. Ha egy kicsit gazdagabban tálalnád, alaplében puhíts mellé egy adag lencsét, és tálaláskor kanalazd a közepére.

február3., 06:04

Pulyka-vadrizs leves – egészséges és laktató fogás, ami nem nehezít el

A gazdag leveseket azért szeretjük, mert jó kis munkahelyi fogás lehet belőlük úgy, hogy nem nehéz egészségessé varázsolni őket. Ebbe nálunk mindig olyan zöldség kerül, amiből éppen van a hűtőben – a borsótól a karalábéig mindennel működik.

február20., 06:00

Sült tészta tökkel és spenóttal – kétféle sajtot olvasztottunk a tetejére

Egy adag sült fokhagyma és egy kevés pecorino sajt teszi tökéletessé ezt az egyszerű vega fogást. Talán már mondanunk sem kell, hogy húsevőknek köretként is tökéletes.

március4., 10:59

Idézd meg a gyros ízeit ezzel a fűszeres görögsalátával!

Minket aztán nem kell kétszer hívni a giroszoshoz, ha arról van szó, de amikor egy kicsit egészségesebb verzióban dobnánk össze valami nagyon hasonlót, biztosan ezt a fogást választjuk.

március3., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.