A minestronét csicseriborsóval és friss zsályával is érdemes kipróbálnod

Szeretjük ezt a levest, azt pedig még jobban, hogy nem szorít minket korlátok közé a receptje. Néha a megszokott leveszöldségekkel készül, máskor egy kicsit kevesebb paradicsommal és több csicseriborsóval.

Ha még nyáribb hangulatúvá varázsolnád, a legvégén olasz fűszerek helyett friss citromfűvel és mentával szórd meg a tetejét.

Már csak a parmezán hiányzik a tetejéről.
Már csak a parmezán hiányzik a tetejéről.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 4 adaghoz:

A leveshez

  • 1 liter zöldségalaplé
  • 0.5 bögre zöldborsó
  • 1 közepes szál répa felkarikázva
  • 4 darab fokhagymagerezd durvára vágva
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 20 deka főtt csicseriborsó
  • 3 darab hámozott paradicsom felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, friss oregánó, zsálya és bazsalikom
  • 1 közepes szál fehérrépa felkarikázva
  • 1 nagyobb szál zöldhagyma felaprítva

A tetejére

  • 10 deka frissen reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Főzz össze a paradicsomon és a borsókon kívül minden hozzávalót, amíg megpuhulnak, majd add hozzá a paradicsomkockákat és a kétféle borsót is, és főzd még 3-5 percig. Ha ezzel megvagy, ízesítsd sóval és borssal, majd tálald a parmezánnal és a friss zöldfűszerekkel a tetején a levest. 

A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!
A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!

Egy adag mazsola, friss petrezselyem és fehérborecet elég ahhoz, hogy a nem túl markáns ízű csicseriborsóból különleges köret legyen. Töltheted tortillalapokba, feldobhatod csirkemellcsíkokkal, de egy adag köfte is jól áll ennek a fogásnak.

Tovább »

Még több recept

Vegán, paradicsomos csicseriborsó-leves tésztával és friss bazsalikommal

Nem tudunk ellenállni annak, hogy ha egy fogás durván paradicsomos, ahhoz ne adjunk friss bazsalikomot, oregánót és jó sok borsot. Így lesz nálunk minden ilyen étel kicsit olaszos, de ez alkalommal sem bántuk meg a fűszerezést.

október21., 06:16

A karfiolleves szerintünk szerecsendiós-vajas kenyérkockákkal és mazsolával a legfinomabb

Talán furán hangzik, de a sós, markáns aromák közé egy-egy kanál gránátalmamag is nagyon jól illik. Ebben a változatban már simán jó lesz karácsonyi kímélő levesnek is az ünnep valahányadik napján. Addig is gyakorlásképp érdemes vacsorára összedobnod.

szeptember20., 06:04

Csicseriborsóköfte-burger magyarosan – szuper húsmentes fogás tele zöldségekkel

Egy jó gazdag hamburger bármikor jöhet, és még nyugodtabbak vagyunk, ha egy igazán egészséges zöldségpogácsa helyettesíti a húst, ahogy ebben a receptben is.

október1., 06:12

A kókuszos céklaleves – egyszerűen elkészíthető, finom és nagyon különleges

A kókusz és a cékla nem megszokott páros, mégis érdemes néha találkozniuk, mert abból lesznek az ilyen klassz levesek. Kókusz- és céklacsipsszel tálalva és egy kis olívaolajjal meglocsolva a legfinomabb.

október17., 06:08

Kókusztejleves tápiókával és banáncsipsszel

Ha egy egzotikus, de nagyon egyszerűen elkészíthető levesben gondolkodsz, dobj össze egy kókusztejes változatot, amihez tökéletesen illik egy szelet hal lime-mal és ananászos rizzsel.

szeptember9., 06:04

A krémes, habos dalgonakávé Koreából indult útjára

Ezt a trendi kávékülönlegességet úgy állítják elő, hogy egyenlő arányban jó alaposan összedolgoznak instant kávéport, cukrot és forró vizet, amíg krémes nem lesz, majd hideg vagy forró tejhez adják. Alkalmanként kakaóval, morzsolt kekszekkel vagy mézzel ízesítik. Persze ennek is van már millió változata, ezek közül mutatunk most egyet.

október30., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.