A minestronét csicseriborsóval és friss zsályával is érdemes kipróbálnod

Szeretjük ezt a levest, azt pedig még jobban, hogy nem szorít minket korlátok közé a receptje. Néha a megszokott leveszöldségekkel készül, máskor egy kicsit kevesebb paradicsommal és több csicseriborsóval.

Ha még nyáribb hangulatúvá varázsolnád, a legvégén olasz fűszerek helyett friss citromfűvel és mentával szórd meg a tetejét.

Már csak a parmezán hiányzik a tetejéről.
Már csak a parmezán hiányzik a tetejéről.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 4 adaghoz:

A leveshez

  • 1 liter zöldségalaplé
  • 0.5 bögre zöldborsó
  • 1 közepes szál répa felkarikázva
  • 4 darab fokhagymagerezd durvára vágva
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 20 deka főtt csicseriborsó
  • 3 darab hámozott paradicsom felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, friss oregánó, zsálya és bazsalikom
  • 1 közepes szál fehérrépa felkarikázva
  • 1 nagyobb szál zöldhagyma felaprítva

A tetejére

  • 10 deka frissen reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Főzz össze a paradicsomon és a borsókon kívül minden hozzávalót, amíg megpuhulnak, majd add hozzá a paradicsomkockákat és a kétféle borsót is, és főzd még 3-5 percig. Ha ezzel megvagy, ízesítsd sóval és borssal, majd tálald a parmezánnal és a friss zöldfűszerekkel a tetején a levest. 

A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!
A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!

Egy adag mazsola, friss petrezselyem és fehérborecet elég ahhoz, hogy a nem túl markáns ízű csicseriborsóból különleges köret legyen. Töltheted tortillalapokba, feldobhatod csirkemellcsíkokkal, de egy adag köfte is jól áll ennek a fogásnak.

Tovább »

Még több recept

Ez a mexikói csirkeleves avokádóval a tetején és nagyon csípősen a legfinomabb

Mexikói hangulatban is készülhet leves egyik kedvenc alapanyagunkból, már mutatjuk is, hogyan. Ha szereted a csípőset, vedd elő csiliszószt vagy a jalapeñót, bármelyik finom lesz a tetejére kanalazott tejföl tetején.

május22., 11:24

Nyári, kukoricás raguleves vegán módra

Egy kissé édeskés leves lesz az alig negyedórás főzés végeredménye, ami mexikói fűszerekkel, csípősen a legfinomabb. Ha nem szeretnéd túl fűszeresre, akkor tárkonyt vagy bazsalikomot adj hozzá.

június13., 10:52

Mogyoróvajas-banános muffinok

Kalóriában és ízekben is gazdag finomság, amit néhány keveréssel elkészíthetsz. Tökéletes, ha csak néhány perced van egy finomságra, ami egész délelőttre ellát energiával. Ha lefagyasztod, egy hétig minden reggel ehetsz belőle egy-egy adagot.

június20., 12:52

Nyári rizottó hallal és lime-mal

A rizottó készítését érdemes megtanulnod, mert parmezánnal, szarvasgombával, spárgával vagy aszalt paradicsommal ízesítve is nagyon finom lesz. Ahogy ez a halas változat is, amit nyári hangulatban, egy kis lime-mal a tetején készítettünk el.

június22., 10:24

Még egy tipp izgalmas levesekre: kókuszos, ázsiai rizsleves

Ne ijedj meg a fura kombinációtól, egy kicsit thai hangulatban készítettük ezt a gazdag fogást, és nem bántuk meg. A tetején elférnek a gyömbérszeletek, a mungóbabcsíra és bármilyen grillezett tengeri herkentyű.

május22., 10:44

Citromos-narancslekváros bukta

A hagyományos buktákkal sincs semmi baj, de most arra gondoltunk, legyen a kedvencünk egy kicsit nyári hangulatú, hogy tökéletesen passzoljon a délutáni virgin mojito mellé.

június20., 10:44

Mustra