Ha még nyáribb hangulatúvá varázsolnád, a legvégén olasz fűszerek helyett friss citromfűvel és mentával szórd meg a tetejét.
Már csak a parmezán hiányzik a tetejéről.LauriPatterson
Hozzávalók 4 adaghoz
A leveshez
- 1 liter zöldségalaplé
- 0.5 bögre zöldborsó
- 1 közepes szál répa felkarikázva
- 4 darab fokhagymagerezd durvára vágva
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 20 deka főtt csicseriborsó
- 3 darab hámozott paradicsom felkockázva
- ízlés szerint só, bors, friss oregánó, zsálya és bazsalikom
- 1 közepes szál fehérrépa felkarikázva
- 1 nagyobb szál zöldhagyma felaprítva
A tetejére
- 10 deka frissen reszelt parmezán
Elkészítés:
Főzz össze a paradicsomon és a borsókon kívül minden hozzávalót, amíg megpuhulnak, majd add hozzá a paradicsomkockákat és a kétféle borsót is, és főzd még 3-5 percig. Ha ezzel megvagy, ízesítsd sóval és borssal, majd tálald a parmezánnal és a friss zöldfűszerekkel a tetején a levest.