Barack-Cayenne-jalapeno csatni nyárra – ezt készítsd el idén baracklekvár helyett

Ha imádod a különlegességeket, ebből kanalazz egy adagot a reggeli pirítósra vagy a rántott sajt mellé! Ha az édeskés-savanykás ízek még nem ébresztenek fel, a Cayenne-bors biztosan bebikázza a leglassabban induló napot is.

Kicsit csatni, kicsit lekvár, annyi biztos, hogy jól mutat egy sajttál közepén és egy egyszerű kenyérszeleten is.

Csípősen a legfinomabb.
Csípősen a legfinomabb.Fotó: Mariha-kitchen

Hozzávalók:

  • 4 darab őszibarack meghámozva, felkockázva
  • 4 darab sárgarabarack felkockázva
  • 0.5 darab lila hagyma apróra felkockázva
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 darab jalapeno felkarikázva
  • 1 darab sárga kaliforniai paprika apróra felkockázva
  • 2 nagy kanál méz
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • ízlés szerint só, gyömbér, kurkuma, frissen tört zöld bors
  • ízlés szerint csilipor (Cayenne-bors)
  • 1 marék mazsola
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel nincs más dolgod, csak a hagymát a forró olajon egy kicsit megpirítani, és 40 perc alatt kis lángon összefőzni a zöldség és gyümölcskockákat a fűszerekkel. Ha szükséges, adj hozzá közben egy kevés vizet, és kavarj rajta néhányat. Ha elkészült, és langyosra hűlt, kóstold meg újra, és ízlés szerint adj még hozzá a hiányzó fűszerekből.

Szobrozzon a sütő mellett más: barackos-kókuszos sajttorta sütés nélkül
Szobrozzon a sütő mellett más: barackos-kókuszos sajttorta sütés nélkül

Ha már bűnözünk, legyünk a bűn mesterei, és csináljuk a lehető legalávalóbb módon.

Tovább »

Még több recept

A mézes-füstös lazac mellé már csak egy friss salátát kell összedobnod

Akár egy csilis-parmezános házi, gyúrt tészta is klasszul illik hozzá, de egy narancsos salátával sem tévedhetsz.

november29., 06:04

Imádjuk a vörösáfonya-szószt, és most megmutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

A tengerentúlon hálaadás és karácsony környékén is feltálalnak belőle egy adagot, és nem is teszik rosszul, mert a legegyszerűbb húsok, fasírtok, húskenyér mellett remek. Inkább az a furcsa, ha nem válik a hétköznapi fogások részévé ez a klassz, pikáns gyümölcsragu, ami akár egy adag krumplipürét és sertésszeletet különlegessé varázsol. Ha találsz friss mentát, tálaláskor abból szórj a tetejére.

november27., 06:04

Jönnek az ünnepek, ne hagyd ki a stollent

Mindig jólesik egy-egy szelet a németek püspökkenyeréből, ami jó sokáig eláll, klasszul fagyasztható, és a kimaradt reggeli után szuper tízórai lesz belőle egy szelet. Ha az ünnepek sokadik napján nincs kedved más desszertet tálalni, egy adag tejszínnel és őszibarackszeletekkel akkor is megmenti az ebédet.

november28., 06:04

Akár egy egyszerű grillezett hal mellett is finom a sült tök kecskesajttal és fűszeres gesztenyével

Ha még tovább fokoznád a fogás ünnepi hangulatát, készíts mellé fekete borsos-gyümölcsös meggyragut. Akár az ünnepi időszakban is klassz főétel, de egyszerű téli vacsoraként is bevetheted.

november26., 06:16

Gyors előételt keresel? Pimpeld ezt a halloumi-narancs salátát mézeskalácsfűszerekkel!

Nem kötelező a karácsony napjain nehéz ételeket készítened, könnyen lehet ünnepi hangulatú egy-egy klassz halas fogás is egy fűszeres-narancsos salátával.

november29., 06:04

Fűszeres-almás csatni – a legjobb helye egy nagy szelet fokhagymás sertéssült mellett van

Ha csak egy szelet húst sütöttél krumplival, és egy perc alatt készítenél belőle valami nem mindennapit, kanalazz rá egy nagy adagot ebből a csatniból, szórd meg rózsaborssal és fáradság nélkül készítettél egy izgalmas ebéded vagy vacsorát.

szeptember25., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.