Barack-Cayenne-jalapeno csatni nyárra – ezt készítsd el idén baracklekvár helyett

Ha imádod a különlegességeket, ebből kanalazz egy adagot a reggeli pirítósra vagy a rántott sajt mellé! Ha az édeskés-savanykás ízek még nem ébresztenek fel, a Cayenne-bors biztosan bebikázza a leglassabban induló napot is.

Kicsit csatni, kicsit lekvár, annyi biztos, hogy jól mutat egy sajttál közepén és egy egyszerű kenyérszeleten is.

Csípősen a legfinomabb.
Csípősen a legfinomabb.Fotó: Mariha-kitchen

Hozzávalók:

  • 4 darab őszibarack meghámozva, felkockázva
  • 4 darab sárgarabarack felkockázva
  • 0.5 darab lila hagyma apróra felkockázva
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 darab jalapeno felkarikázva
  • 1 darab sárga kaliforniai paprika apróra felkockázva
  • 2 nagy kanál méz
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • ízlés szerint só, gyömbér, kurkuma, frissen tört zöld bors
  • ízlés szerint csilipor (Cayenne-bors)
  • 1 marék mazsola
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel nincs más dolgod, csak a hagymát a forró olajon egy kicsit megpirítani, és 40 perc alatt kis lángon összefőzni a zöldség és gyümölcskockákat a fűszerekkel. Ha szükséges, adj hozzá közben egy kevés vizet, és kavarj rajta néhányat. Ha elkészült, és langyosra hűlt, kóstold meg újra, és ízlés szerint adj még hozzá a hiányzó fűszerekből.

Szobrozzon a sütő mellett más: barackos-kókuszos sajttorta sütés nélkül
Szobrozzon a sütő mellett más: barackos-kókuszos sajttorta sütés nélkül

Ha már bűnözünk, legyünk a bűn mesterei, és csináljuk a lehető legalávalóbb módon.

Tovább »

Még több recept

Szobrozzon a sütő mellett más: barackos-kókuszos sajttorta sütés nélkül

Ha már bűnözünk, legyünk a bűn mesterei, és csináljuk a lehető legalávalóbb módon.

július5., 06:04

A vega Wellington nálunk céklával és füstöltsajt-szósszal készült

Céklával, de akár fehérrépával és gombával is megsütheted a Wellington-bélszín húsmentes változatát, amihez, ha valami öntetet is készítenél, egy mustáros-tejszínes-zöld borsos szószt készíts.

szeptember25., 06:04

Készülhet lencséből és a kelkáposztából is finom köret, csak nagyon kell akarni

Könnyű egy friss házi tésztával vagy egy erdei gombás rizottóval egy mindenki által kedvelt finomságot készíteni, haladóknak pedig itt ez az egészséges köret, ami a méztől és a klassz fűszerezéstől nemcsak egészséges, de nagyon is élvezhető fogás lesz.

szeptember25., 06:04

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

szeptember20., 06:04

Körte-cukkini csatni – csak dobálj bele mindent, és szinte magától elkészül

A jó csatniban van egy kevés zöldség, egy édeskés hozzávaló a sós ízek mellett és egy kis savanykás aroma, na és persze néhány egymással klasszul összeillő fűszer. Nálunk ezúttal tárkonnyal készült a grillsajtok és vajas pirítósok legjobb barátja.

szeptember10., 06:04

Ajándék felnőtteknek: Karácsonyi konyakos-szegfűszeges szilvacsatni

Húsok mellé, gyümölcsköretek ízesítésére, de egy egyszerű vajas pirítóson is imádjuk ezt karácsonyi hangulatú, kicsit forraltbor-ízű csatnit.

2019. december10., 11:20

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.