Mangós-ananászos Pavlova – friss mentával tálald!

Néhány érett déligyümölcs és a legegyszerűbb Pavlova is még izgalmasabb desszert lesz. Ha vendégek jönnek, mini adagokban is készítheted, így még egyszerűbben tálalható.

Ha gazdagabb ízvilágot szeretnél, a gyümölcsök mellé narancslikőrt is önts, és szórd meg az egészet ropogós kókuszcsipsszel.

Kisebb és nagyobb adagokban is tökéletes.
Kisebb és nagyobb adagokban is tökéletes.Fotó: Six_Characters

Hozzávalók:

A Pavlovához

  • 6 nagyobb darab tojásfehérje
  • 30 deka porcukor
  • 1 nagy evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 1 csipet

A tetejére

  • 0.5 darab ananász felkockázva
  • 1 nagyobb darab mangó felkockázva
  • 2 cl narancslikőr
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál méz
  • néhány csepp citromlé
  • tejszínhab és kókuszcsipsz a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és rajzold meg a Pavlovák formáit. A gyümölcsöket puhítsd meg a felforrósított zsiradékok keverékén, majd a gyümölcsragu összes hozzávalójával forrald össze egy kicsit és tedd félre hűlni. 

Verd kemény habbá a tojásfehérjét és a sót, a cukrot pedig csak lassan, kanalanként adagold a habhoz. Ezek után add hozzá a kukoricakeményítőt és a fehérborecetet, és kalazd a sütőpapírra a felevert habot. Nyomj egy kis mélyedést a közepébe, süsd 5 percig, majd vedd le a hőmérsékletet 130 fokra légkeverés nélkül, és süsd további 75 percig. A sütőben hagyd teljesen kihűlni, majd kanalazd rá a gyümölcsragut. Arra mehet a felvert tejszín és a kókuszcsipsz. 

20 poharas desszert, amit imádni fog
20 poharas desszert, amit imádni fog

Ha túl hígra sikerül valami nem, gond, amúgy is pohárban tálaljuk. Ha nem lesz szép a piskóta, sebaj, pohárba vele! És ugye, hogy ínycsiklandó, ahogy látjuk a rétegeket a pohár oldalán?

Tovább »

Még több recept

Ehhez a zöldséges kuszkuszhoz egy kevés szarvasgombaolaj is jól illik

Csak egy gyors zöldségragu, egy nagy bögre kuszkusz és izgalmas, szarvasgombás olaj, és nem egészen fél óra alatt készíthetsz gyors, életmódváltó vacsorát. Ha húst is sütnél mellé, egy-egy adag rozmaringos-fokhagymás báránysült lesz a legtökéletesebb választás.

január13., 06:04

Ünnepi hangulatban: Pavlova borsos-rumos gránátalmával és egy nagy adag tejszínhabbal

Ez a desszert annyira elegáns, hogy vendégváráskor és egy nyári bulin vagy szülinapon is megállja a helyét.

2020. augusztus8., 08:11

Füstöltmakréla-saláta bulgurral – percek alatt izgalmas vacsorát készíthetsz

A zöldhagyma zöldje, a zeller és a paradicsom klasszul feldobják ezt a salátát, amit magyaros hangulatban köménnyel, fokhagymával és paprikával készíts, mexikói változatban egy nagy adag csilivel, lime-héjjal és friss avokádóval tálalj.

január15., 06:04

A körte és a mascarpone a legjobb barátok lesznek egy rövid grillezés után

Már csak egy kevés pirított dió kell a tetejére, és megvan az egyik legfinomabb nyári desszert.

2020. július3., 06:04

Almás-mogyoróvajas zabkása – édes reggeli, ami nem dobja meg a vércukorszinted

Ezúttal nem hagyományosan, fahéjjal, hanem egy kevés mogyoróvajjal és friss, reszelt almával dobtuk fel a zabkásánkat. A jó emésztésért egy nagy kanál lenmagpelyhet is tettünk bele.

január15., 06:04

Csirkével és bulgurral töltött paprika – egy kevés pestóval érdemes feldobnod

Zöld és vörös pestóval is finom ez a töltött paprika, ami még tartalmasabb lesz, ha a sütés utolsó néhány percében egy-egy szelet mozzarellát is olvasztasz a tetejére.

január15., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.