A tengerentúl kicsit őrült fogása: Dr Pepper csirkecombok

Ha imádod a fura hozzávalókat, ezt a csirkés fogást próbáld ki!

A legjobban egy jó kis vajas-tejszínes burgonyapüré illik mellé egy kevés szerecsendióval a tetején.

Amikor már rajta van a szósz, ne kapjon túl nagy hőt.
Amikor már rajta van a szósz, ne kapjon túl nagy hőt.Fotó: DebbiSmirnoff

Hozzávalók:

A húshoz

  • 4 darab csirkecomb (alsó, felső) elfelezve
  • só, bors, olívaolaj

A mázhoz

  • 2.5 deci dr Pepper
  • 1 közepes pohár ketchup
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor és fűszerpaprika (legalább 1-1 kiskanál)
  • 1 evőkanál Worchester-szósz
  • 2 evőkanál whisky
  • 1 nagy evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál barcbecue-szósz
Recept idők

Elkészítés:

Kissé olajozd meg, majd sózd és borsozd kissé a húsokat. 

A többi összetevőt keverd el alaposan egymással, és főzd fedő nélkül 8-10 percig, amíg kissé besűrűsödik. Pácold ebben a húsokat egy darabig, majd tedd a sütőbe, és adj neki legalább 35-40 percet lefedve. Ezek után grillezd őket készre néhány perc alatt, és kend meg a maradék szósszal. Ha extra gyors változatban gondolkodsz, egyszerűen grillezd meg a csirkéket, az utolsó percekben kend meg a szósszal mindegyiket, majd ha elkészültek, forgasd meg az összeset a keverékben, és tálald a kész húsokat krumplival vagy majonézes káposztasalátával. 

 

Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?
Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?

Mennyire hihetünk a minőségmegőrzési időnek? És mit tegyünk, ha savanyú szagú a hús, vagy nyálkás a felülete?

Tovább »

Még több recept

Ehhez a zöldséges kuszkuszhoz egy kevés szarvasgombaolaj is jól illik

Csak egy gyors zöldségragu, egy nagy bögre kuszkusz és izgalmas, szarvasgombás olaj, és nem egészen fél óra alatt készíthetsz gyors, életmódváltó vacsorát. Ha húst is sütnél mellé, egy-egy adag rozmaringos-fokhagymás báránysült lesz a legtökéletesebb választás.

január13., 06:04

Ez a diós-kéksajtos saláta tökéletes gyors ebéd és vacsora lehet

A dió és a sajt kombinációja jóllaktat, de ha ez még nem lenne elég, egy kevés sült bacont is szórunk a tetejére. Nekünk ez a tökéletes munkahelyi ebéd, ami reggel is percek alatt összedobható, a helyszínen már csak néhány pirítóskockát kell hozzákeverned.

január10., 06:04

Füstöltmakréla-saláta bulgurral – percek alatt izgalmas vacsorát készíthetsz

A zöldhagyma zöldje, a zeller és a paradicsom klasszul feldobják ezt a salátát, amit magyaros hangulatban köménnyel, fokhagymával és paprikával készíts, mexikói változatban egy nagy adag csilivel, lime-héjjal és friss avokádóval tálalj.

január15., 06:04

A fokhagymás bulgurgolyók pitában és paradicsomszósszal is finomak

Univerzálisan felhasználhatók ezek a klassz bulgurfasírtok, amiket összedobni akkor is remek döntés, ha maradt egy nagy tányér köret ebédről, és nem szeretnéd kidobni a megmaradt adagot.

január14., 06:04

Almás-mogyoróvajas zabkása – édes reggeli, ami nem dobja meg a vércukorszinted

Ezúttal nem hagyományosan, fahéjjal, hanem egy kevés mogyoróvajjal és friss, reszelt almával dobtuk fel a zabkásánkat. A jó emésztésért egy nagy kanál lenmagpelyhet is tettünk bele.

január15., 06:04

Juharszirupos édesburgonya petrezselymes kuszkusszal – egy szelet natúr csirkemell is elég mellé

A juharszirup és az édesburgonya tökéletes páros, de akár egy kevés csili és lime és jól feldobja ezt a klassz fogást, ami annyira izgalmas és finom, hogy nem is kell mellé semmi más, csak egy-egy szelet natúr, grillezett csirkemell.

január13., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.