A tengerentúl kicsit őrült fogása: Dr Pepper csirkecombok

Ha imádod a fura hozzávalókat, ezt a csirkés fogást próbáld ki!

A legjobban egy jó kis vajas-tejszínes burgonyapüré illik mellé egy kevés szerecsendióval a tetején.

Amikor már rajta van a szósz, ne kapjon túl nagy hőt.
Amikor már rajta van a szósz, ne kapjon túl nagy hőt.Fotó: DebbiSmirnoff

Hozzávalók:

A húshoz

  • 4 darab csirkecomb (alsó, felső) elfelezve
  • só, bors, olívaolaj

A mázhoz

  • 2.5 deci dr Pepper
  • 1 közepes pohár ketchup
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor és fűszerpaprika (legalább 1-1 kiskanál)
  • 1 evőkanál Worchester-szósz
  • 2 evőkanál whisky
  • 1 nagy evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál barcbecue-szósz
Recept idők

Elkészítés:

Kissé olajozd meg, majd sózd és borsozd kissé a húsokat. 

A többi összetevőt keverd el alaposan egymással, és főzd fedő nélkül 8-10 percig, amíg kissé besűrűsödik. Pácold ebben a húsokat egy darabig, majd tedd a sütőbe, és adj neki legalább 35-40 percet lefedve. Ezek után grillezd őket készre néhány perc alatt, és kend meg a maradék szósszal. Ha extra gyors változatban gondolkodsz, egyszerűen grillezd meg a csirkéket, az utolsó percekben kend meg a szósszal mindegyiket, majd ha elkészültek, forgasd meg az összeset a keverékben, és tálald a kész húsokat krumplival vagy majonézes káposztasalátával. 

 

Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?
Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?

Mennyire hihetünk a minőségmegőrzési időnek? És mit tegyünk, ha savanyú szagú a hús, vagy nyálkás a felülete?

Tovább »

Még több recept

Zakuszkás csirkemell – tökéletes és egyszerű nyári vacsora

Ha valahol jó helye van a zakuszkának, az a joghurtban pácolt, frissen grillezett csirkeszeletek teteje. Nem kell a köretet túlgondolnod mellé, néhány grillezett zöldség balzsamecettel és egy pirítós éppen elég hozzá.

augusztus21., 06:04

Ezt a német almás sütit kezdőként is simán bevállalhatod

Ha van otthon pár olyan alma, amely már nem teljesen ép, akkor lépnek színre a sütik, kompótok, almaszószok és gyümölcsös-majonézes saláták, amikben klasszul elférnek a nem éppen tökéletesre faragott darabok is.

szeptember17., 06:04

Rozmaringos paszternákleves – szarvasgombás krutonnal és aszalt szilvával a legfinomabb

A legjobb, ha van otthon egy kissé száraz kenyérszelet vagy kifli, amit megpiríthatsz és új értelmet adhatsz a létezésének egy kevés szarvasgombaolajjal és szerecsendióval. Ha egy kevés aszalt gyümölcsöt is találsz, azokból is érdemes a levesbe szórnod.

szeptember23., 06:08

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

szeptember17., 06:04

Ez a levendulás-szilvás csatni egy szelet kaláccsal és sajttal nem mindennapi vacsora lesz

Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.

szeptember23., 06:08

Ezt az őszi töklevest csilivel és kókusszal dobtuk fel

Talán furán hangzik a kombináció, de mennyivel furább, mint ugyanazt a hatféle levest éveken át? Adj neki egy esélyt, és talán felkerül az állandó őszi étlapra ez a különlegesség is.

szeptember19., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.