Gyümölcsbruschetta kalácsfalatokon – tökéletes nyári vendégváró

Ha van egy kis időd, és nem ropival várnád a vendégeket, nyáron dobj össze egy ilyen klassz bruschettát. Ha nem frissen tálalod, tedd kétszersültszeletekre, így egy kicsit tovább bírják, de a legjobb, ha mindenki magának mártogatja ki a saját adagját, így a kalácsok biztosan nem áznak át.

Ha te is azok közé tartozol, akik szeretnek a vendégváráskor a sós falatok mellé valami nem túl kiadós édességgel készülni, akkor válaszd ezt a könnyű gyümölcsös ragut, amivel ráadásul nem lesz annyi dolgod, mintha süteményt készítenél.

Mangós-rebarbarás változatban is érdemes megkóstolnod.
Mangós-rebarbarás változatban is érdemes megkóstolnod.rudisill

Hozzávalók:

  • 4 nagy szelet pirított kalács vagy kétszersültkarika
  • 1 kisebb doboz krémsajt
  • 5 darab sárgabarack apróra vágva
  • 30 deka eper apróra vágva
  • 1 kis csokor citromfű apróra vágva
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 1 teáskanál puha vaj
  • ízlés szerint frissen tört rózsabors
  • ízlés szerint cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

A kétszersültszeleteket kend meg a krémsajttal, majd a többi hozzávalót egyszerűen keverd össze egymással. Ha van egy kis időd, fűszerezés után adj neki fél órát a hűtőben, de azonnal tálalva is remek. A krémsajtos kenyerekre kanalazz belőle, és már tálalhatod is. 

kapcsolódó Nyári wrap napon szárított sonkával – gyors ebéd sütés és főzés nélkül
Nyári wrap napon szárított sonkával – gyors ebéd sütés és főzés nélkül

Ezzel az uborkás sajtkrémmel klassz nyári hangulata lesz, ráadásul a rengeteg kaportól és zöldségektől még kifejezetten egészséges is.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Lepd meg a vendégeket ezekkel a klassz mentolos-csokis falatokkal!

A sajtos rúd és a lekváros linzer örök dzsókerek, de ha idén kockáztatnál egy kicsit, kínáld meg a vendégeket ezekkel a különleges falatokkal.

2020. december11., 06:12

Napon szárított sonka és kéksajt dobja fel ezeket a karácsonyi vendégvárókat

Ha még ennél is különlegesebbet tálalnál, mézeskalácsfűszerekkel ízesített vörösáfonya-ragut készíts mellé mártogatósnak.

2020. december13., 06:04

Ezzel fogod leadni a karácsonyi kilókat: thai bazsalikomos csirke

Mindig jó, ha van a tarsolyodban agy csirkés recept, és még jobb, ha az nem a natúr, grillezett csirke rizzsel.

január6., 06:24

Heti kedvencünk: sült karfiol édesen és csípősen, narancsos mázzal

Ez a finom, karfiolos fogás kevés kalóriát tartalmaz, és csak egy nagy adag párolt rizst kell főznöd mellé!

január16., 06:24

Vegán januárban gondolkodsz? Dobd össze ezt az ananászos-mogyoróvajas ragut, imádni fogod!

Szeretjük mi a répa–hummusz kombót is, de ha igazán profi változatban űznéd a vegánságot, ezt a remek, kicsit édes és csípős szószt tálald egy nagy adag párolt rizs tetején!

január10., 06:24

Egy isteni recept az újévi fogadalmad könnyű betartásához: mézes-csilis garnéla

Hidegen salátában is finom, melegen párolt zöldségek mellett szolgáld fel, ha pedig gazdaságosabb változatban készítenéd, vágj csíkokra bármilyen halfilét, és azt fűszerezd be!

január5., 06:24

Mustra