Pavlova hideg barackos-vaníliás raguval és pisztáciával

A csonthéjasok bőven kaptak szerepet ebben a desszertben, a pisztácia mellett egy kevés diólikőr is került a barackok mellé, így lett igazán finom a végeredmény.

Ha a Pavlova alakja nem lett éppen tökéletes, vágd apró darabokra és készíts tejszínnel és gyümölcsökkel rétegezett pohárkrémet belőle.

Maracujával és vaníliafagylalttal tálald.
Maracujával és vaníliafagylalttal tálald.Fotó: Roxiller

Hozzávalók:

A Pavlovához

  • 6 darab tojásfehérje
  • 30 deka porcukor
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál fehérborecet

A tetejére

  • 30 deka őszi- vagy sárgabarack felkockázva
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 evőkanál méz vagy maracujaszirup
  • 1 mokkáskanál
  • 0.5 darab citrom leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és rajzold meg a Pavlova formját. A barackos réteg hozzávalóit forrald össze és tedd félre hűlni. Ezek után verd kemény habbá a tojásfehérjét és a sót, a cukrot pedig csak fokozatosan, kanalanként adagold a habhoz.

Add a keverékhez a kukoricakeményítőt és a fehérborecetet, és kalazd a sütőpapírra a felevert habot. Nyomj egy kis mélyedést a közepébe, süsd 5 percig, majd vedd le a hőmérsékletet 130 fokra légkeverés nélkül, és süsd további 75 percig. A sütőben hagyd teljesen kihűlni, majd kanalazd rá a barackos réteget. Maracujával és vaníliafagylalttal a legfinomabb. 

20 poharas desszert, amit imádni fog
20 poharas desszert, amit imádni fog

Ha túl hígra sikerül valami nem, gond, amúgy is pohárban tálaljuk. Ha nem lesz szép a piskóta, sebaj, pohárba vele! És ugye, hogy ínycsiklandó, ahogy látjuk a rétegeket a pohár oldalán?

Tovább »

Még több recept

Nagyon nyári desszert: Pavlova grillezett nektarinnal és limoncellóval

Pavlovát készíteni nem nehéz, csak tarts be minden szabályt, és készíts egy olyan gyümölcsből egy különleges ragut, aminek épp szezonja van. Ha egy kevés zöldfűszert és citromlikőrt is adsz hozzá, még izgalmasabb lesz a végeredmény.

2020. augusztus5., 06:04

Barack-Cayenne-jalapeno csatni nyárra – baracklekvár helyett

Ha imádod a különlegességeket, ebből kanalazz egy adagot a reggeli pirítósra vagy a rántott sajt mellé! Ha az édeskés-savanykás ízek még nem ébresztenek fel, a Cayenne-bors biztosan bebikázza a leglassabban induló napot is.

2020. augusztus12., 06:04

Hallottál már a káposztás kenyérről? Mutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

Ez a klassz kenyér sokkal izgalmasabb, mint a többi. Ha fűszeresen készítenéd, majoránnát vagy őrölt köményt keverj a liszthez. Házi majonézzel vagy enyhén sós vajjal a legfinomabb.

április16., 10:44

Fetás kuszkusszal töltött tök – egy adag gránátalmával a tetején is érdemes megkóstolnod

Ne csak a tél közepén próbálkozz a tökkel – ez a kuszkusszal és fetával töltött változat tökéletes köretként és főfogásként is. Ha még izgalmasabbá tennéd, mentaleveleket és gránátalmát tálalj a tetején.

április17., 11:24

Mangós-ananászos Pavlova – friss mentával tálald!

Néhány érett déligyümölcs és a legegyszerűbb Pavlova is még izgalmasabb desszert lesz. Ha vendégek jönnek, mini adagokban is készítheted, így még egyszerűbben tálalható.

2020. augusztus6., 06:04

Fűszeres-joghurtos csirke – serpenyőben és grillen is tökéletesre sikerül

A csirkének nagyon jót tesz a joghurt, akkor is, ha fokhagymás keverékben pihenteted, akkor is, ha paprikás-köményes fűszerezést választasz. Ez a fogás sült édesburgonyával és joghurtos padlizsánsaláta mellett lesz a legfinomabb.

április15., 10:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.