Capresenyársak balzsamecetes mártogatóssal – egy klasszikus házibuli-változatban

A hagyományos mozzarellacaprese magányos műfaj, ám ebben a nyársakra húzott változatban tökéletes bulifogás.

Készítettünk hozzá egy balzsamecetes mártogatóst is, amit tortillacsipszekhez, salátaöntetként és húsok mellett is felhasználhatsz legközelebb.

Akár duplázhatod is a megadott mennyiséget.
Akár duplázhatod is a megadott mennyiséget.Fotó: pyzata

Hozzávalók:

A nyársakhoz

  • 4 zacskó mozzarellagolyó (legalább 40 deka)
  • 0.5 kiló koktélparadicsom
  • 2 nagy csokor bazsalikom

Az öntethez

  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 5 evőkanál barbecue-szósz
  • 5 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál ketchup
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál füstöltpaprika-por
Recept idők

Elkészítés:

Egyszerűen húzd fel a mininyársakra sorban a sajtokat és a paradicsomot, és kerüljön közéjük egy-egy bazsalikomlevél is. Egyfalatos adagokban és nagyobb nyársakként is kínálhatod őket. A szósz összetevőt alaposan dolgozd el egymással, és kínáld egy kisebb tálban a capresenyársak mellett. 

Így készül az igazi mozzarella
Így készül az igazi mozzarella

Kavartuk, melegítettük, gyúrtuk, repkedtek az olasz, angol és magyar szavak, s végül kiderült, igenis van íze, csak minőséget kell csinálni.

Tovább »

Még több recept

Banánszusi – olcsó siker a gyerekbulin, de mi ennek inkább örülünk

Nincs is nagyobb csalás egy klassz banánszusinál, ami a bulik sztárja lehet úgy, hogy azért jóval egészségesebb, mint a csipsz vagy a csokitorta.

2020. augusztus9., 06:04

Egyszerű, ünnepi vendégváró: parmezános sajtgolyók snidlingbundában

Szeretjük, mert egy kicsit izgalmasabb, mint néhány szelet keksz és sós mogyoró, mégis hamar elkészül, és azok a vendégek is örülnek majd neki, akik nem rajongói az édes vendégváró falatkáknak.

2019. december17., 11:20

Napon szárított sonka és kéksajt dobja fel ezeket a karácsonyi vendégvárókat

Ha még ennél is különlegesebbet tálalnál, mézeskalácsfűszerekkel ízesített vörösáfonya-ragut készíts mellé mártogatósnak.

2020. december13., 06:04

Joghurtos piták – fokhagymás vajjal és ragukba mártogatva is finom

Ha nincs otthon más, egy kevés vajba vagy olívaolajba kevert zöldfűszer és fokhagyma kerüljön a tetejére. Langyosan, egy adag meleg, fűszeres fekete tea mellett tökéletes reggeli lesz belőle.

április15., 12:52

Fetás kuszkusszal töltött tök – egy adag gránátalmával a tetején is érdemes megkóstolnod

Ne csak a tél közepén próbálkozz a tökkel – ez a kuszkusszal és fetával töltött változat tökéletes köretként és főfogásként is. Ha még izgalmasabbá tennéd, mentaleveleket és gránátalmát tálalj a tetején.

április17., 11:24

Hallottál már a káposztás kenyérről? Mutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

Ez a klassz kenyér sokkal izgalmasabb, mint a többi. Ha fűszeresen készítenéd, majoránnát vagy őrölt köményt keverj a liszthez. Házi majonézzel vagy enyhén sós vajjal a legfinomabb.

április16., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.