Ünnepi hangulatban: Pavlova borsos-rumos gránátalmával és egy nagy adag tejszínhabbal

Ez a desszert annyira elegáns, hogy vendégváráskor és egy nyári bulin vagy szülinapon is megállja a helyét.

Ha teljes menüsorban gondolkodsz, készíts mellé a grillen citromos-sajtos csirkét, joghurtos padlizsánsalátát, és kínálj hozzá gránátalmasziruppal ízesített limonádét. Utóbbihoz felnőtteknek egy kevés fehér rum is jól illik.

Kisebb adagokban is szép.
Kisebb adagokban is szép.Fotó: Mariia Kozub

Hozzávalók:

A Pavlovához

  • 6 nagyobb darab tojásfehérje
  • 30 deka porcukor
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál fehérborecet

A tetejére

  • 2 darab gránátalma magja
  • 1 késhegynyi fekete bors
  • 4 evőkanál gránátalmaszirup
  • 2 deci tejszínhab egy kanál cukorral felverve (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és rajzold meg a Pavlova formáját. A gránátalmás réteg hozzávalóit egyszerűen keverd el egymással. Ezek után verd kemény habbá a tojásfehérjét és a sót, a cukrot pedig csak lassan, kanalanként adagold a habhoz.

Add hozzá a kukoricakeményítőt és a fehérborecetet, és kanalazd a sütőpapírra a felvert habot. Nyomj egy kis mélyedést a közepébe, süsd 5 percig, majd vedd le a hőmérsékletet 130 fokra légkeverés nélkül, és süsd további 75 percig. A sütőben hagyd teljesen kihűlni, majd kanalazd rá a gránátalmás réteget és a tejszínhabot.  

20 poharas desszert, amit imádni fog
20 poharas desszert, amit imádni fog

Ha túl hígra sikerül valami nem, gond, amúgy is pohárban tálaljuk. Ha nem lesz szép a piskóta, sebaj, pohárba vele! És ugye, hogy ínycsiklandó, ahogy látjuk a rétegeket a pohár oldalán?

Tovább »

Még több recept

Ezt a joghurtos panna cottát barackkal és karamellás pop-cornnal dobtuk fel

Fura, de finom, és naná, hogy már semmi köze a hagyományos panna cottához, de a lényeg ugyanaz: a savanykás ízek az édes, ropogós pattogatott kukoricával tökéletes ízharmóniát hoznak össze.

április13., 12:52

Hallottál már a káposztás kenyérről? Mutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

Ez a klassz kenyér sokkal izgalmasabb, mint a többi. Ha fűszeresen készítenéd, majoránnát vagy őrölt köményt keverj a liszthez. Házi majonézzel vagy enyhén sós vajjal a legfinomabb.

április16., 10:44

Csalános-szarvasgombás tésztaszósz – egészséges és nagyon finom vega fogás lesz a végeredmény

Ehhez a gyors szószhoz nem is kell más, csak egy adag reszelt sajt és valamilyen száraztészta, nokedli vagy gnocchi, és alig fél óra alatt különleges fogást dobhatsz össze belőle.

április14., 10:44

Ez a Pavlova nálunk gyömbéres-citromos mascarponekrémmel és fehércsoki-öntettel készült

Ha megúsznád a gyümölcsök aprítását, egy klassz, nyári gyömbéres krémet kanalazz a ropogós sütemények közepére, majd egy nagy adag házi tejszín és fehércsoki-krém következzen.

2020. augusztus7., 06:04

Remek hétvégi program összedobni ezt a káposztás pogácsát

Nálunk jó sok borssal és csak egy nagyon kevés barna cukorral készült, és nem bántuk meg az alapos fűszerezést. A káposztás pogácsa remek fogás, aminek az sem árt, ha zsírral készül. Egy nagy adag tavaszi, snidlinges körözöttel lesz igazán tökéletes.

április16., 10:24

Burgonyakrémleves gránátalmával – hagymalekváros pirítóssal a legfinomabb

Ahogy a majonézes burgonyasaláta mellett is finom a gránátalma, a belőle készült leves tetején is klassz ez a finom, savanykás hozzávaló. Egyszerű változatban sajtos pirítóst tálalj mellé, a különlegességek rajongóinak egy kis rozmaringgal és balzsamecettel készült lilahagyma-lekvár is kerüljön az olvadt sajt alá.

2020. szeptember2., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.