Ünnepi hangulatban: Pavlova borsos-rumos gránátalmával és egy nagy adag tejszínhabbal

Ez a desszert annyira elegáns, hogy vendégváráskor és egy nyári bulin vagy szülinapon is megállja a helyét.

Ha teljes menüsorban gondolkodsz, készíts mellé a grillen citromos-sajtos csirkét, joghurtos padlizsánsalátát, és kínálj hozzá gránátalmasziruppal ízesített limonádét. Utóbbihoz felnőtteknek egy kevés fehér rum is jól illik.

Kisebb adagokban is szép.
Kisebb adagokban is szép.Fotó: Mariia Kozub

Hozzávalók:

A Pavlovához

  • 6 nagyobb darab tojásfehérje
  • 30 deka porcukor
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál fehérborecet

A tetejére

  • 2 darab gránátalma magja
  • 1 késhegynyi fekete bors
  • 4 evőkanál gránátalmaszirup
  • 2 deci tejszínhab egy kanál cukorral felverve (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és rajzold meg a Pavlova formáját. A gránátalmás réteg hozzávalóit egyszerűen keverd el egymással. Ezek után verd kemény habbá a tojásfehérjét és a sót, a cukrot pedig csak lassan, kanalanként adagold a habhoz.

Add hozzá a kukoricakeményítőt és a fehérborecetet, és kanalazd a sütőpapírra a felvert habot. Nyomj egy kis mélyedést a közepébe, süsd 5 percig, majd vedd le a hőmérsékletet 130 fokra légkeverés nélkül, és süsd további 75 percig. A sütőben hagyd teljesen kihűlni, majd kanalazd rá a gránátalmás réteget és a tejszínhabot.  

20 poharas desszert, amit imádni fog
20 poharas desszert, amit imádni fog

Ha túl hígra sikerül valami nem, gond, amúgy is pohárban tálaljuk. Ha nem lesz szép a piskóta, sebaj, pohárba vele! És ugye, hogy ínycsiklandó, ahogy látjuk a rétegeket a pohár oldalán?

Tovább »

Még több recept

Ne ijedj meg a különleges alapanyagoktól: fűszeres kuglóf ciderrel

Nincs az a cider, amit ne lehetne elfogyasztani, ha másképp nem, hát egy klassz desszert egyik fontos alapanyagaként.

szeptember20., 06:04

Klassz desszert őszi hétvégékre: marcipános-szilvás süti

Nem kell a marcipános édességeket kizárólag az ünnepekkor elkészítened. Ez a finomság épp olyan klassz egy délutáni tea vagy tejeskávé mellett, mint az ünnepi asztalon. Ha van egy kevés nektarin otthon, abból is adj hozzá.

szeptember20., 06:04

Nagyon nyári desszert: Pavlova grillezett nektarinnal és limoncellóval

Pavlovát készíteni nem nehéz, csak tarts be minden szabályt, és készíts egy olyan gyümölcsből egy különleges ragut, aminek épp szezonja van. Ha egy kevés zöldfűszert és citromlikőrt is adsz hozzá, még izgalmasabb lesz a végeredmény.

augusztus5., 06:04

Ez a Pavlova nálunk gyömbéres-citromos mascarponekrémmel és fehércsoki-öntettel készült

Ha megúsznád a gyümölcsök aprítását, egy klassz, nyári gyömbéres krémet kanalazz a ropogós sütemények közepére, majd egy nagy adag házi tejszín és fehércsoki-krém következzen.

augusztus7., 06:04

Ezt a német almás sütit kezdőként is simán bevállalhatod

Ha van otthon pár olyan alma, amely már nem teljesen ép, akkor lépnek színre a sütik, kompótok, almaszószok és gyümölcsös-majonézes saláták, amikben klasszul elférnek a nem éppen tökéletesre faragott darabok is.

szeptember17., 06:04

Burgonyakrémleves gránátalmával – hagymalekváros pirítóssal a legfinomabb

Ahogy a majonézes burgonyasaláta mellett is finom a gránátalma, a belőle készült leves tetején is klassz ez a finom, savanykás hozzávaló. Egyszerű változatban sajtos pirítóst tálalj mellé, a különlegességek rajongóinak egy kis rozmaringgal és balzsamecettel készült lilahagyma-lekvár is kerüljön az olvadt sajt alá.

szeptember2., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.