Gyors nyári egytálétel csicseriborsóval, köménnyel és chorizóval

Ha marad belőle egy kevés, másnap tortillalapokba töltve tökéletes munkahelyi ebéddé varázsolható egy nagy adag salátakeverékkel és petrezselymes tejföllel.

Egy olyan klassz egytálételt hoztunk, amit köményesen és paprikával magyaros változatban, indiai fűszerekkel és csilivel egzotikus hangulatban is elkészíthetsz. Ha igazán nagymester vagy a konyhában, pár oregánós lepénykenyeret vagy tortillát is összedobsz mellé.

Rizzsel vagy lepénykenyérrel tálald.
Rizzsel vagy lepénykenyérrel tálald.Brian Hagiwara

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 darab hámozott paradicsom apróra vágva
  • 1 doboz főtt csicseriborsó (20-25 deka)
  • ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, füstöltpaprika-por
  • 1 kis pohár paradicsompüré
  • 12 deka chorizo (vagy föltölt kolbász) felkockázva
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 szál fehérrépa kissé előfőzve, felaprítva
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a hagymákat és a kolbászt, és ha a vöröshagyma már üveges, add a többi hozzávalót is sorban a keverékhez. A paradicsompüré sűrűségétől függően, ha szükségesnek látod, egy kis vizet vagy alaplevet is önts alá, miközben fő. Forrald össze néhány perc alatt, amíg egy sűrű ragut kapsz, és friss petrezselyemmel és akár egy kanál hideg tejföllel a tetején tálald. 

kapcsolódó Csicserikeksz glutén-, tojás- és tejmentesen
Csicserikeksz glutén-, tojás- és tejmentesen

Habár a csicseriborsóról legtöbbünknek a hummusz vagy a falafel jut eszébe elsőre, nem csak sós ételek tökéletes alapanyaga. A csicseriborsós cookie-receptünk gluténmentes, tojásmentes, tejmentes, és tökéletesen illeszkedik az inzulinrezisztenciás étrendbe is.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Egy remek, laktató vacsoratipp: kókuszkrémes csicseriborsóleves

Indiai hangulatú finomság, ami eléggé laktat ahhoz, hogy egy könnyű vacsora válhasson belőle. Miután elkészült apríts bele egy keveset azokból a friss zöldségekből, amiket épp a hűtőben találsz - az egészséges hozzávalókból remek levesbetét lesz.

2021. október4., 12:52

Jöhet egy izgalmas Buddha-tál? Heti kedvencünk édesburgonyával és csicseriborsóval készült

Ez alkalommal két kedvencünk, a csicseriborsó és az édesburgonya került a Buddha-tálra, néhány olyan extrával és fűszerrel, amiktől az egész még finomabb lesz.

2020. június19., 06:04

Készítsd el ezt a melegen és hidegen is tálalható salátát kolbászból és csicseriborsóból

Jól illik hozzá a zeller, a fekete olíva, a petrezselyem, és ha szereted az érdekességeket, egy kevés keleti hangulatú fahéj, szerecsendió és római kömény is.

2020. június17., 06:04

A minestronét csicseriborsóval és friss zsályával is érdemes kipróbálnod

Szeretjük ezt a levest, azt pedig még jobban, hogy nem szorít minket korlátok közé a receptje. Néha a megszokott leveszöldségekkel készül, máskor egy kicsit kevesebb paradicsommal és több csicseriborsóval.

2020. augusztus15., 06:04

Spenótos csicseriborsó-curry – egy szelet pirítóssal is remek vacsora lesz

A csicseriborsó évek óta letaszíthatatlan a legnépszerűbb alapanyagok toplistájáról, és ha ti is szeretitek, akkor mi is. Spenóttal és egy adag fokhagymával izgalmas, tartalmas fogás lesz a végeredmény.

2021. március20., 10:44

Mustra