Gyors nyári egytálétel csicseriborsóval, köménnyel és chorizóval

Ha marad belőle egy kevés, másnap tortillalapokba töltve tökéletes munkahelyi ebéddé varázsolható egy nagy adag salátakeverékkel és petrezselymes tejföllel.

Egy olyan klassz egytálételt hoztunk, amit köményesen és paprikával magyaros változatban, indiai fűszerekkel és csilivel egzotikus hangulatban is elkészíthetsz. Ha igazán nagymester vagy a konyhában, pár oregánós lepénykenyeret vagy tortillát is összedobsz mellé.

Rizzsel vagy lepénykenyérrel tálald.
Rizzsel vagy lepénykenyérrel tálald.Brian Hagiwara

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 darab hámozott paradicsom apróra vágva
  • 1 doboz főtt csicseriborsó (20-25 deka)
  • ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, füstöltpaprika-por
  • 1 kis pohár paradicsompüré
  • 12 deka chorizo (vagy föltölt kolbász) felkockázva
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 szál fehérrépa kissé előfőzve, felaprítva
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a hagymákat és a kolbászt, és ha a vöröshagyma már üveges, add a többi hozzávalót is sorban a keverékhez. A paradicsompüré sűrűségétől függően, ha szükségesnek látod, egy kis vizet vagy alaplevet is önts alá, miközben fő. Forrald össze néhány perc alatt, amíg egy sűrű ragut kapsz, és friss petrezselyemmel és akár egy kanál hideg tejföllel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek