Gyors nyári egytálétel csicseriborsóval, köménnyel és chorizóval

Ha marad belőle egy kevés, másnap tortillalapokba töltve tökéletes munkahelyi ebéddé varázsolható egy nagy adag salátakeverékkel és petrezselymes tejföllel.

Egy olyan klassz egytálételt hoztunk, amit köményesen és paprikával magyaros változatban, indiai fűszerekkel és csilivel egzotikus hangulatban is elkészíthetsz. Ha igazán nagymester vagy a konyhában, pár oregánós lepénykenyeret vagy tortillát is összedobsz mellé.

Rizzsel vagy lepénykenyérrel tálald.
Rizzsel vagy lepénykenyérrel tálald.Fotó: Brian Hagiwara

Hozzávalók 2 személyre:

  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 darab hámozott paradicsom apróra vágva
  • 1 doboz főtt csicseriborsó (20-25 deka)
  • ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, füstöltpaprika-por
  • 1 kis pohár paradicsompüré
  • 12 deka chorizo (vagy föltölt kolbász) felkockázva
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 szál fehérrépa kissé előfőzve, felaprítva
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a hagymákat és a kolbászt, és ha a vöröshagyma már üveges, add a többi hozzávalót is sorban a keverékhez. A paradicsompüré sűrűségétől függően, ha szükségesnek látod, egy kis vizet vagy alaplevet is önts alá, miközben fő. Forrald össze néhány perc alatt, amíg egy sűrű ragut kapsz, és friss petrezselyemmel és akár egy kanál hideg tejföllel a tetején tálald. 

Csicserikeksz glutén-, tojás- és tejmentesen
Csicserikeksz glutén-, tojás- és tejmentesen

Habár a csicseriborsóról legtöbbünknek a hummusz vagy a falafel jut eszébe elsőre, nem csak sós ételek tökéletes alapanyaga. A csicseriborsós cookie-receptünk gluténmentes, tojásmentes, tejmentes, és tökéletesen illeszkedik az inzulinrezisztenciás étrendbe is.

Tovább »

Még több recept

Ez az egyszerű cseresznyés-vaníliás pite tökéletes tavaszi desszert

Ha van időd, készíts mellé egy sűrű, főzött krémet, tálald azzal és egy nagy kanál sűrű tejszínnel a tetején. Ha azon nyomban megennétek, egy kevés porcukorral is tökéletes lesz.

május7., 12:52

Készítsd a zöldségfasírtot karalábéval, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Akár burgonyapüré mellett, de pitával töltve, zöldségekkel és joghurttal is remek ez a fasírt. Ha épp azon gondolkodsz, hogy kevesebb húst ennél, mindenképpen adj neki egy esélyt.

május5., 12:52

Van otthon egy kis tonhal? Akkor már mehet is ebbe a paradicsomos rakott tésztába!

Egy adag tonhallal és durumtésztával egészséges fogás lesz belőle annak ellenére, hogy akad azért benne szénhidrát. A tökéletes végeredményért a tetejére olvassz többféle sajtot, és tálaláskor szórd meg egy kevés kapribogyóval.

2020. május21., 06:00

Bazsalikomos karalábé-krémleves: néhány falat kalácskrutonnal tökéletes tavaszi fogás

Kissé olaszos hangulatban készült nálunk ez a leves, ami mellé vajban pirított kalácsfalatokat szeretünk tálalni a legjobban. Ha te is levesrajongó vagy, ki ne hagyd a tavaszi repertoárból!

május6., 10:24

Hidegen és melegen is tökéletes: édes-csípős thai tésztasaláta

Ha szereted a csípőset, itt az idő, hogy bevállalj egy adagot ebből a tésztaételből, amihez vacsorára szerintünk nem is kell más, esetleg egy kis adag grillezett csípős-vajas garnélafarok.

2020. július2., 06:04

Spenótos csicseriborsó-curry – egy szelet pirítóssal is remek vacsora lesz

A csicseriborsó évek óta letaszíthatatlan a legnépszerűbb alapanyagok toplistájáról, és ha ti is szeretitek, akkor mi is. Spenóttal és egy adag fokhagymával izgalmas, tartalmas fogás lesz a végeredmény.

március20., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.