Vörösborral főtt csirkecacciatore – füstölt paprikával a legfinomabb

Az olasz csirkepörkölt csak egy kicsit más, mint a mienk, de arra épp elég a változtatás, hogy legalább akkora rajongói legyünk, mint a hazai változatnak.

Mi a végén friss olasz fűszerekkel szórtuk meg és házi széles metélt tetején kínáltuk egy kevés limoncellóval készült, mentás limonádéval.

A zöldfűszereket mindig csak a végén add hozzá.
A zöldfűszereket mindig csak a végén add hozzá.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók:

  • 6 darab csirkecomb kettévágva
  • ízlés szerint só, bors, olívaolaj, Cayenne-bors, pirospaprika, füstöltpaprika-por
  • 3 evőkanál fekete olívabogyó
  • a tetejére friss bazsalikom és oregánó
  • 6 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 fej hagyma felaprítva
  • 1 darab piros kaliforniai paprika
  • 1 szál répa
  • 30 deka barna csiperke
  • 1.5 deci vörösbor
  • 20 deka hámozott paradicsom
  • 1 kis doboz paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

Az egyik serpenyőben süsd meg egy kevés olajon a húsok minden oldalát, a másikban dinszteld meg a hagymákat néhány perc alatt. Ezek után mehet rájuk a többi zöldség is. Néhány perc múlva tedd a zöldségekre a húsokat, és az olívabogyón és a zölfűszereken kívül minden hozzávalót adj hozzá. Főzd úgy 35 percig, majd keved el a zöldfűszerekkel és az olívával, és vedd le a tűzről.

Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?
Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?

Mennyire hihetünk a minőségmegőrzési időnek? És mit tegyünk, ha savanyú szagú a hús, vagy nyálkás a felülete?

Tovább »

Még több recept

Karanténkonyha level végtelen: maradék pörköltből gazdag raguleves

Jó kis egyszerű gulyásféle is készülhet a megmaradt pörköltből, de akár egy adag bablevessé is varázsolhatod viszonylag gyorsan, hiszen a hús már elkészült. Nem éppen ez a klasszikus recept, de karanténkonyhában isteni és gazdag leves dobható össze a maradékból ezzel a módszerrel is.

március29., 06:00

Unod a rizst a hagyományos formában? Itt egy indiai különlegesség, ami segít jóval izgalmasabbá tenni

Egy világhírű indiai étel, a biryani nálunk most tökös változatban készült. Az indiai fűszerekkel ízesített hosszú szemű rizst ehhez a fogáshoz sokszor sáfránnyal fűszerezik, majd bárányhúst, csirkét vagy halat és főleg zöldségeket adnak hozzá, majd kis lángon főzik készre.

szeptember24., 06:04

Készíts könnyű vacsorát édesburgonyával és lágytojással!

Az édesburgonya és a tojás örök kedvencek, ezért mi is igyekszünk rendre valami finomat összedobni velük. Ez a könnyű vacsora nálunk kifejezetten csípősre sikerült, a tálaláskor pedig csak egy kis vajas pirítós és marinált articsóka került mellé a tányérra.

szeptember23., 06:08

Próbáld ki a csilis babot hús helyett könnyű változatban, padlizsánnal

Ha néha beiktatnál egy-egy egy vega fogást a hagyományos vacsorák és ebédek helyett, kezdd azokkal, amikben ismerős ízekkel találkozol. Ez a ragu rizs mellett és tortillába töltve is finom, de egy adag reszelt sajttal akár melegszendvicset is készíthetsz belőle.

szeptember26., 06:04

A vega Wellington nálunk céklával és füstöltsajt-szósszal készült

Céklával, de akár fehérrépával és gombával is megsütheted a Wellington-bélszín húsmentes változatát, amihez, ha valami öntetet is készítenél, egy mustáros-tejszínes-zöld borsos szószt készíts.

szeptember25., 06:04

A székelykáposzta expressz változatát összedobni egyszerűbb, mint gondolnád

Ha betáraztál savanyú káposztából, és azzal erősítenéd immunrendszered, akár egy adag maradék pörkölttel is készíthetsz belőle klassz ebédet. Így nem lesz unalmas sem a ragu, ha épp egy nagyobb adagot főztél belőle.

április1., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.