Vörösborral főtt csirkecacciatore – füstölt paprikával a legfinomabb

Az olasz csirkepörkölt csak egy kicsit más, mint a mienk, de arra épp elég a változtatás, hogy legalább akkora rajongói legyünk, mint a hazai változatnak.

Mi a végén friss olasz fűszerekkel szórtuk meg és házi széles metélt tetején kínáltuk egy kevés limoncellóval készült, mentás limonádéval.

A zöldfűszereket mindig csak a végén add hozzá.
A zöldfűszereket mindig csak a végén add hozzá.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók:

  • 6 darab csirkecomb kettévágva
  • ízlés szerint só, bors, olívaolaj, Cayenne-bors, pirospaprika, füstöltpaprika-por
  • 3 evőkanál fekete olívabogyó
  • a tetejére friss bazsalikom és oregánó
  • 6 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 fej hagyma felaprítva
  • 1 darab piros kaliforniai paprika
  • 1 szál répa
  • 30 deka barna csiperke
  • 1.5 deci vörösbor
  • 20 deka hámozott paradicsom
  • 1 kis doboz paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

Az egyik serpenyőben süsd meg egy kevés olajon a húsok minden oldalát, a másikban dinszteld meg a hagymákat néhány perc alatt. Ezek után mehet rájuk a többi zöldség is. Néhány perc múlva tedd a zöldségekre a húsokat, és az olívabogyón és a zölfűszereken kívül minden hozzávalót adj hozzá. Főzd úgy 35 percig, majd keved el a zöldfűszerekkel és az olívával, és vedd le a tűzről.

Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?
Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?

Mennyire hihetünk a minőségmegőrzési időnek? És mit tegyünk, ha savanyú szagú a hús, vagy nyálkás a felülete?

Tovább »

Még több recept

Ez a kínai sült tészta feketebabszósszal lett igazán autentikus

Egy-két speckó hozzávalót, szószt és fűszert érdemes beszerezned, ha szereted a kínai konyhát. Általában kevés is elég belőlük, sokáig elállnak, és egy egyszerű zöldségköretet is kifejezetten izgalmassá tehetsz velük. Ehhez a tésztához feketebabszószt vettünk, amit ha beszerzel, salátákhoz, húsos fogásokhoz is használhatsz.

október17., 06:08

A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

október16., 06:04

A bográcsos egyik legfinomabb változata: vörösboros pörkölt vargányával

Vaddisznóból, sertésből és marhából is készülhet ez a klassz fogás, aminek a titka a vörösbor mellett az, hogy elég időt adjunk neki a tűzön.

július19., 06:00

Reggeli csokis avokádósmoothie – kávéval még finomabb!

Ha a reggeli kávédat összekötnéd egy egészséges turmixszal, dobj a smoothie-makerbe egy érett avokádót, egy adag kávét és jó sok jó minőségű kakaóport. Nálunk mindig kerül ebbe az italba egy adag kurkuma és fahéj is – állítólag mindkettő nagyon egészséges.

október18., 06:08

A kókuszos céklaleves – egyszerűen elkészíthető, finom és nagyon különleges

A kókusz és a cékla nem megszokott páros, mégis érdemes néha találkozniuk, mert abból lesznek az ilyen klassz levesek. Kókusz- és céklacsipsszel tálalva és egy kis olívaolajjal meglocsolva a legfinomabb.

október17., 06:08

A céklaburger szerintünk zsályás-fokhagymás házi majonézzel a legfinomabb

Hamburger szinte bármiből készülhet, de az igazán klassz, zöldséges változatokhoz kell némi kreativitás. Ez a lilahagyma-lekváros nagy kedvencünk, amit jó sok rukkolával és friss, grillezett cukkinivel és egy szelet ementálival szeretünk a legjobban.

október15., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.