Nem kell hozzá sok összetevő és hatalmas koncentráció, mégis egy jó kis meglepetés lehet a munkahelyről, nyári táborból hazaérkező családtagoknak.
Hozzávalók
A tésztához
- 3 darab tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 mokkáskanál só
- 1 darab vaníliarúd kikapart magja
A tetejére
- 0.5 kiló őszi- vagy sárgabarack felkockázva (legalább)
- 20 deka túró
- 1 kis pohár vaníliás joghurt
- 2 zacskó expressz zselatin
- 2 nagy evőkanál porcukor
- 1 mokkáskanál só
- 0.5 darab biocitrom leve és héja
- 1.5 deci tejszínhab felverve
- 5 szem tejkaramella apróra vágva (elhagyható)
- 1 nagy evőkanál házi baracklekvár
Elkészítés:
A tésztához válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd fel, a többi hozzávalót dolgozd el egymással. Ha a fehérje kemény, forgasd össze a hozzávalókat, és egy mini tortaformában vagy kisebb tepsiben süsd tűpróbáig.
A krémhez a barackokon (és a karamellán) kívül alaposan dolgozz el minden hozzávalót egymással, majd forgasd bele a gyümölcsöket és kanalazd a kihűlt tészta tetejére. Egy órát adj neki a hűtőben, és már el is készültél.