Bizonyos húskészítési módok esetében rákkeltő anyagok szabadulhatnak fel. Cikkünkből megtudhatod, melyek ezek.
Segíthet megelőzni az étel letapadását, de ha nem vigyázol, tűz lehet belőle.
Hogy miért válassz air fryert? Cikkünkből kiderül!
Olajban sütésnél nem mindegy, milyen típust használsz: mutatjuk, mi egészséges és mi nem annyira!
Veled is megesett már, hogy rózsaszínű maradt a csirkehús a sütés után? Nem feltétlenül a te hibád!
Van néhány olyan konyhai mítosz, melyekhez akkor is ragaszkodunk, ha inkább hátráltatja, mint segíti a sütést és a főzést. Ezekről érdemes lemondani.
Tudtad, hogy léteznek ehető virágok? Persze hogy tudtad! De sokkal több virág kerülhet egy-egy finom étel alapanyagai közé, mint gondolnád.
Ha nemcsak enni szeretsz, hanem főzni is, akkor ez a gasztronómiai kifejezésekből összeállított kérdéssor nem fog zavarba hozni.
Sokszor a kreativitásunkra is szükségünk van ahhoz, hogy a meglévő hozzávalókból finom ételt készíthessünk. Találd ki, most mit főztünk kvízünkben!
Ha kicsit jobban odafigyelsz a főzésnél, már néhány apró változtatással is rengeteg energiát spórolhatsz.
A négyféle gabonából és kétféle hüvelyes termésből készült Ezékiel-kenyér nem véletlenül a legegészségesebb: dúskál vitaminokban és növényi rostban.
Hogy itthon mi lesz a rántott hús sorsa? Nagy kérdés. Te mikor csináltál utoljára?
A grillezés alapos előkészületet igényel. Nem mindegy, hogy milyen húst sütünk, hogyan fűszerezzük, és az sem, min sütjük meg. Íme néhány praktika.
Némi előrelátással nagyban csökkenthető a sütemény leragadásának esélye.
Biztosra akarsz menni, hogy mi az, ami biztonsággal használható a sütőben, és mi az, ami nem? Segítünk dűlőre jutni a kérdésben!
Hiába próbálkozol, a csirkemell mindig cipőtalp keménységűre sikerül? Mutatjuk, hogyan tökéletesíthetsz a technikádon.
A forró levegős sütő meglepő dolgokra képes, de vannak olyan ételek is, amelyekkel nem boldogul olyan jól.
Kétszer, háromszor vagy netán többször is? Segítünk dűlőre jutni a kérdésben.
Ki gondolta, hogy ennyi lehetőség van benne?
Elengedhetetlen lépés, vagy puszta időpazarlás? Ideje, hogy tisztázzuk!
Szerencsére a probléma könnyedén orvosolható. Mutatjuk, mi a megoldás.
Csak felesleges időpazarlás az egész, vagy van valami haszna is?
Van, aki tart az alufólia konyhai használatától – de van-e valóban ismert egészségügyi kockázata, vagy felesleges tartani tőle?
Nem kell sokkal többet fáradoznod vele, az eredmény mégis garantált.
Egy vastag, lédús sertésszelet felveszi a versenyt egy jó steakkel. És most már azt is tudjuk, mitől lesz igazán finom.
A legtöbb ilyen eszköz pillanatok alatt felmelegszik, és sokkal kevesebb zsírral vagy akár anélkül készülhetnek el benne a kedvenceink.
Mutatjuk, hogyan lehet még egyszerűbb a sütés, és mitől lesz a végeredmény még finomabb!
Hidegen teszed bele a forró serpenyőbe? És még csodálkozol, hogy nem sikerül olyan jól?
Ne aggódj, nem olyan nehéz összedobni egy igazán jól elkészített szeletet.
Megmutatjuk, milyen az élet Budapest központjától negyedórányi autóútra.