Megvan a titka, hogy a gyümölcs ne süllyedjen le a tészta aljára sütés közben

GettyImages-1320170831

Itt egy hasznos tipp, ami még jól jöhet, ha valamilyen gyümölcsös süteményt készítenél.

A gyümölcsökkel vastagon megpakolt sütemények különösen finomak tudnak lenni, ám elkészítésük gyakran egy nem várt akadállyal jár. Akár cseresznyét, akár meggyet, áfonyát vagy bármilyen más gyümölcsöt teszel a tésztába, azok a sütés végére hajlamosak lesüllyedni az aljára, így nem lesz tökéletes az eredmény.

Miért süllyednek le a gyümölcsök, és mit lehet ellene tenni?

Az ok egészen egyszerű: az a sok finomság, amit a süteménybe teszel, nehezebb, mint maga a tészta, így a töltelékek megadják magukat a gravitációnak. Van azonban egy konyhai trükk, amivel ennek könnyedén elejét veheted.

Egyszerűbb, mint gondolnád
Egyszerűbb, mint gondolnádStefan Tomic / Getty Images Hungary

Gemma Stafford ír séf és gasztroblogger szerint mindössze annyit kell tenned, hogy hozzáadásuk előtt megforgatod a gyümölcsöket egy kevés lisztben. Így már a helyükön maradnak, ami sokat javíthat a sütemény megjelenésén, hiszen a gyümölcsök a sütés során egyenletesen fognak eloszlani a tésztában. Csak arra kell figyelned, hogy a szirupban tárolt gyümölcsöket először mindig öblítsd le, mielőtt lisztezni kezdenél.

Még valami, ami hasznos lehet. Ha azt szeretnéd, hogy a gyümölcsök ne a tészta belsejében legyenek eloszlatva, hanem a tetején maradjanak, akkor csak néhány percnyi sütés után szórd rá őket a készülő süteményre.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra