Gasztro

Klasszikus: Vasárnapi sült csirke

Klasszikus: Vasárnapi sült csirke

Nem kell az egész délelőttöt a konyhában töltened, mégis elkészül az egyik nagy klasszikus vasárnapi ebéd: sült csirke. Mindenkinek kell egy alaprecept, mi is ajánlunk egyet.

dívány.hu
2010. szeptember 5.
Ősszel is kényeztet: Gyümölcsrizs

Ősszel is kényeztet: Gyümölcsrizs

A gyümölcsrizs elég tartalmas ahhoz, hogy a hidegben didergő testednek megadja azt, amire ilyenkor vágyik és a kényeztetés mellett vitaminokhoz is juttatod.

dívány.hu
2010. szeptember 2.
Fasírt helyett: Baconos roll

Fasírt helyett: Baconos roll

Igazi különleges húsos recept - remek előételnek vagy főételnek is. Ha szereted a fasírtot, ezt érdemes kipróbálni!

dívány.hu
2010. augusztus 31.
Magyar gasztro - Sokan nem bírják a hajtást, kidőlnek

Magyar gasztro - Sokan nem bírják a hajtást, kidőlnek

Itthon nagyon nehéz jó munkaerőt találni - mondja Mogyorósi Gábor az Aranyszarvas Étterem séfje, aki elnyerte az Év felfedezettje címet. A fiatal séffel az első hazai Michelin-csillag utáni időkről is beszélgettünk.

Susánszky Iván
2010. augusztus 31.
A legjobb Tokaj környéki borozók nyár végére

A legjobb Tokaj környéki borozók nyár végére

Amikor megismerkedtünk a férjemmel, első utunk Hegyaljára vezetett, és egy januári napon két helyen tudtunk borozni, egyik az Oremus volt, másik a Disznókő - Fűszeres Eszter Tokaj-Hegyalján minden jó pincét felkutatott.

Fűszeres
2010. augusztus 28.
Szárított gomba: aszalás kánikulában

Szárított gomba: aszalás kánikulában

A tartósítás legegyszerűbb módja a napon szárítás, vagyis aszalás. Idén sok a gomba, mert gyakran esik az eső, de meleg is van. Könnyen elrakhatjuk ezeket télire.

Lila Füge
2010. augusztus 19.
Őszibarackbefőtt levendulával

Őszibarackbefőtt levendulával

A levendulavirág különleges ízt csempész az őszibarackbefőttbe. Nem túl komplikált recept, alig több mint félóra alatt elkészíthető.

dívány.hu
2010. augusztus 18.
Fröccsteszt a Szigeten – a lángos megment

Fröccsteszt a Szigeten – a lángos megment

A Szigeten kapható Újházy fröccs: bor-kovászos uborkalével, de gondoskodhatunk a fejfájásunkról pezsgős vörösborral is. Mi inkább maradtunk a jó fajtáknál. Fröccskörkép.

Lila Füge
2010. augusztus 13.
Borsos bodzazselé

Borsos bodzazselé

Lassan érik a bodza, érdemes odafigyelni rá, ugyanis a bogyójából nagyon finom zselé készíthető.

Lila Füge
2010. augusztus 12.
Sziget gasztro: a serpenyős ételekkel vigyázz!

Sziget gasztro: a serpenyős ételekkel vigyázz!

A virslit is vegamenü részeként kapjuk, a gyümölcsök ára húzós, és amire még nagyon kell figyelni, hogy a serpenyőben sült ételek alatt mindig égjen a tűz. Dietetikusunk felmérte a Sziget ételkínálatát.

Schmidt Judit
2010. augusztus 12.
Lekvárfőzés a házban

Lekvárfőzés a házban

A dzsem abban különbözik a lekvártól, hogy rövidebb ideig főzzük, ezért általában hígabb, darabosabb a végeredmény. Megosztunk néhány tippet befőzéshez.

Fűszeres
2010. augusztus 5.
Vége a spenótnak, itt a mángold

Vége a spenótnak, itt a mángold

Érdemes kihasználni a mángold levelek méretét – sokkal nagyobbak, mint a spenóté, ezért mindenfélével lehet a mángoldot tölteni. Táplálkozás-élettani értéke is jelentős.

Lila Füge
2010. augusztus 2.
Érdekességek