Nem kell az egész délelőttöt a konyhában töltened, mégis elkészül az egyik nagy klasszikus vasárnapi ebéd: sült csirke. Mindenkinek kell egy alaprecept, mi is ajánlunk egyet.
A gyümölcsrizs elég tartalmas ahhoz, hogy a hidegben didergő testednek megadja azt, amire ilyenkor vágyik és a kényeztetés mellett vitaminokhoz is juttatod.
Igazi különleges húsos recept - remek előételnek vagy főételnek is. Ha szereted a fasírtot, ezt érdemes kipróbálni!
Itthon nagyon nehéz jó munkaerőt találni - mondja Mogyorósi Gábor az Aranyszarvas Étterem séfje, aki elnyerte az Év felfedezettje címet. A fiatal séffel az első hazai Michelin-csillag utáni időkről is beszélgettünk.
Amikor megismerkedtünk a férjemmel, első utunk Hegyaljára vezetett, és egy januári napon két helyen tudtunk borozni, egyik az Oremus volt, másik a Disznókő - Fűszeres Eszter Tokaj-Hegyalján minden jó pincét felkutatott.
Mindennap hatvanféle bort bontanak legalább egy új, budapesti borbárban. A lényeg, hogy a vendégek minél többféle bort megismerjenek.
Könnyen és gyorsan elkészíthető falatkák, melyeket akár grillezve, baconbe tekerve, akár füstölt sonkával is készíthetünk.
A Leroyban már külön limonádélap létezik. Drága limonádéért a Gerbaudba menjünk, íztelenért a Gödörbe, rózsavizesért Krisn-avölgybe, a legolcsóbbért pedig a Sandwich Areába. Limonádéverseny.
A cukkinit nem feltétlenül említenénk a babák kedvenceként, de pici póréhagymával bolondítva simán azzá válhat. 20 perc alatt kész is van.
2010-ben a legjobb lángost Pálházán sütik. Tudjuk, mert rendszeresen teszteljük a budapesti, balatoni, de akár a tokaji versenytársakat is. Fűszeres Eszter végigkóstolta a régiót.
A tartósítás legegyszerűbb módja a napon szárítás, vagyis aszalás. Idén sok a gomba, mert gyakran esik az eső, de meleg is van. Könnyen elrakhatjuk ezeket télire.
A levendulavirág különleges ízt csempész az őszibarackbefőttbe. Nem túl komplikált recept, alig több mint félóra alatt elkészíthető.
A kávézóláncok korántsem ördögtől valók. Kiderült, a láncok a mostani tinédzsereket próbálják megnyerni, mert ők a jövő kávérajongói. Senkáriuk András barista szakoktatóval beszélgettünk.
A legfinomabb saláták nem az elkészítés módja, hanem a kiváló alapanyagok miatt finomak. Ez a saláta egyszerű, gyorsan elkészíthető finomság.
Japán legnépszerűbb és legtöbbféleképpen variálható tésztaétele az udon.
A Szigeten kapható Újházy fröccs: bor-kovászos uborkalével, de gondoskodhatunk a fejfájásunkról pezsgős vörösborral is. Mi inkább maradtunk a jó fajtáknál. Fröccskörkép.
Lassan érik a bodza, érdemes odafigyelni rá, ugyanis a bogyójából nagyon finom zselé készíthető.
A virslit is vegamenü részeként kapjuk, a gyümölcsök ára húzós, és amire még nagyon kell figyelni, hogy a serpenyőben sült ételek alatt mindig égjen a tűz. Dietetikusunk felmérte a Sziget ételkínálatát.
A nyári salátákból nem hiányozhat a szezonját élő sárgadinnye. Krémsajttal és ízlés szerinti gyümölcsökkel vegyítve különösen üdítő desszert.
A jó lekvár aprószemű szilvából készül, pont olyanból, amilyenből a pálinka is. A sütőben sült szilvalekvár előnye a hagyományossall szemben, hogy mindössze negyven perc munka van vele.
A Starbuck’s és a Nobu magyarországi megjelenése alkalmából végignéztük, mely nemzetközi gyorsétterem láncok buktak meg nálunk, és miért.
A dzsem abban különbözik a lekvártól, hogy rövidebb ideig főzzük, ezért általában hígabb, darabosabb a végeredmény. Megosztunk néhány tippet befőzéshez.
Gyors, egyszerű és nagyon olasz. Ropogós kenyérszeletek fokhagymával bedörzsölve, olívaolajjal nyakon öntve, és paradicsommal betakarva.
Érdemes kihasználni a mángold levelek méretét – sokkal nagyobbak, mint a spenóté, ezért mindenfélével lehet a mángoldot tölteni. Táplálkozás-élettani értéke is jelentős.
Gyakran elhangzik, hogy a klasszikus tiramisu recepten változtatni, azt gyümölccsel gazdagítani szentségtörés. Valójában nem, sőt.
Mutatunk néhány ételt, amelynek viccesen hangzik a neve. Kitalálod, hogy melyik mire vonatkozik?
2 vármegye széllökések, 10 pedig havazás miatt érintett: a hó mennyisége jelentős lehet.