Csőben sült krumpli másképp

Ahogy egyre hűvösebb lesz, kezdenek előkerülni a tartalmasabb fogások. Egyre több burgonyát és gyökérzöldséget fogyasztunk, ami ilyenkor ősszel még izgalmas, de tavasszal boldogan feledjük majd őket. Kezdjük az idei sort egy kellemesen fűszeres krumplikörettel, ami akár főétel is lehet.

Hozzávalók:

  • 40 dkg zellergumó
  • 60 dkg krumpli
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 10-15 dkg parmezán sajt
  • fél maréknyi zsályalevél
  • frissen tört fekete bors

A krumplit és a zellergumókat megpucoljuk, a krumplit 3-4 mm-es karikákra vágjuk, a zellert pedig először négybe vágjuk, és úgy szeleteljük hasonló vastagságúra. Nagy tálba tesszük. A tálhoz öntjük a tejet és a tejszínt. Hozzáadjuk a reszelt parmezán 2-/3-át is. Sózzuk-borsozzuk, rászórjuk a durvára vagdosott zsályaleveleket és alaposan össszeforgatjuk a kezünkkel.

Kivajazott tepsibe (vagy egyéb sütőformába, piteformába) öntjük az egészet, a tetejét eligazgatjuk, hogy csak krumpli legyen felül. Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőbe toljuk, kb. 40-50 percre, vagy amíg a krumpli- és zellerkarikák megpuhulnak. Levesszük a fóliát, meghintjük a maradék sajttal és visszatoljuk a sütőbe. 10-15 perc alatt rápirul a sajt, és kész is.

A NoSalty további ajánlatai

 Pásztorpite
 Krumplis tortilla
 Krumplikosárkák Alhambra módra
 www.nosalty.hu
 Pásztorpite  Krumplis tortilla  Krumplikosárkák Alhambra módra  További receptek >>