A karácsonyi menünk utolsó fogása egy pálinkával meglocsolt parfé, amit könnyen elkészíthet bárki. Gasztrobloggereink főznek, 4. rész.
Gordon Ramsay vs. Thomas Keller? Az attól függ, kinek a karácsonyfája alá kerül a könyv. Mindkettő tökéletes választás lehet!
Gasztrobloggereink olyan menüt állítottak össze, ami a vendégeket leveszi a lábukról, de nem kell a konyhában megöregedni. Karácsonyi újítások videóval. 3. rész.
A bázeli leckerli egy dobozban hetekig eláll, a diós kocka gyönyörű, ahogyan a hógolyó süti is, és ezek nagyon egyszerű sütik. A Gasztro rovat kedvenc aprósüteményei év végi batyus bulikhoz.
Igazi karácsonyi jolly joker a zöldteával füstölt kacsamell. Bonyolultnak tűnhet első hallásra a házi füstölés, pedig nem az. Gasztrobloggereink bemutatják a kedvenc ünnepi fogásaikat. 2. rész.
Mátészalkán a Pöttyös és a Cserpes genezisét tekintettük meg, és megnyugodtunk: túrót eszünk, nem valami beazonosíthatatlan borzalmat. Az üzem két terméke elnyerte a Tudatos vásárlók bizalmát, és mi se csalódtunk, mert nem láttunk kotyvasztást, ismeretlen adalékanyagokat.
Gasztrobloggereink olyan menüt állítottak össze, ami elkápráztatja a vendégeket, de nem láncol napokra a konyhába. Karácsonyi újítások videóval. 1. rész.
A Vanilin Cukrászda viszonylag jó áron árulja a karácsonyi süteményét. Az Auguszt szemtelenül drágán kínálja, a Daubner hozza a formáját, Szalaiék viszont a leggyengébbek a csapatból. Bejgliteszt vakon.
Ez a könyv Bíró Lajosról szól, még akkor is, ha úgy tűnik, mintha receptek lennének benne.
Ez a húsfogás akár a hűtő pillanatnyi tartalma alapján is összeállhat. Levélsalátával vagy rizzsel körítve gyors ebéd vagy vacsora lehet a kevésbé ráérős hétköznapokon.
A világ legjobb csokoládés receptjei sokkal könnyebben elkészíthetők, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk. A csokoládéfelfújt, a csokikrém, a franciák utracsokis tortája, vagy a párizsi krém egyszerű és csodás.
Amikor a hatodik serpenyőt kaptam elő egy recepthez, rámszólt, hogy ez pont az a pillanat, amikor a háziasszony már minden edényét elhasználta - interjúnkban Segal Viktor a Mautner Zsófival közösen kiadott szakácskönyvéről beszél.
A múlt héten csicsókából készítettem krémleveset. Többen húzták a szájukat, mondván ők mindig is utálták. Aztán úgy kellet kikaparnom a lábost, hogy egy kis adagot megmentsek a fotózáshoz.
Aki Márton-napján elmulasztotta, az pácolja be ma, s fogyassza vasárnap. Ez nem az a hirtelen megsütöm kategória, mégis nagyon egyszerű és különleges étel.
Tegnap késő este nyilvánosságra hozták A GaultMillau, a világ második legrangosabb étteremkalauzának 2011-re vonatkozó értékelését - számol be róla a Világevő blog.
Ha az idei ősszel még nem unjuk a sütőtököt, vagy még épp nem készült az idén semmi tökös a konyhában, tegyük bele muffinba. Gyors, egyszerű és tök finom.
A Cserpes termék győzött, a legrosszabb minősítést a Sole Update 1 desszert kapta a Tudatos Vásárlók Egyesületének túró rudi tesztjén.
Ha csokoládét kóstolunk, ne legyen a szobában ételszag és illatosító, és ne legyen rajtunk parfüm. Kóstolás előtt ne felejtsük a pattintástesztet. Csokoládékurzuson megtanultunk mesterien csokit enni.
Azon fogások egyike, amelynél meg kell indokolni, miért kerül az asztalra. Részben azért mert nem kifejezetten olcsó, másrészt pedig sokáig készül. Pedig előkészületekkel és sütéssel együtt is csak egy óra. Pácolás nélkül.
Aki még nem találkozott csicsókával, egy krumpliba oltott gyömbérgyökérhez hasonlító képződményt keressen a piacon. Érdemes megismerkedni vele, mert mostanság egyre több menő étterem étlapján szerepel, és a piacokon, bioboltokban is gyakran felbukkan.
A barna színéről elnevezett édesség elkészítése a világ legnépszerűbb és legegyszerűbb recepjei közé tartozik. Nagyon tömény, nagyon csokis, iszonyú kalóriabomba, egyszóval pont olyan, amilyennek lennie kell.
A szikkadt kalács (amin már a pirítás sem segít) felhasználására két egyértelmű út áll előttünk: mindkét esetben édes tejes-tojásos masszában forgatjuk meg a cuccot, és vagy vajon kisütjükvagy a sütőbe toljuk.
Sokan akkor kötnek békét ezzel a meglepően narancsszínű zöldséggel, amikor az első jól sikerült levessel találkoznak. Én sokáig ellenálltam.
A hétköznap estékre gyorsan elkészíthető, egyszerű és finom étel. A gorgonzola-körte-dió nagyszerű hármasa, ezúttal tésztaszósz formájában.
Több centi hó esett az éjjel, a havazás miatt kamionok fordultak keresztbe az utakon, egy helyen villanyvezeték szikrázik.
2 vármegye széllökések, 10 pedig havazás miatt érintett: a hó mennyisége jelentős lehet.