Gasztro

Top 5 aprósütemény- a világ kedvencei

Top 5 aprósütemény- a világ kedvencei

A bázeli leckerli egy dobozban hetekig eláll, a diós kocka gyönyörű, ahogyan a hógolyó süti is, és ezek nagyon egyszerű sütik. A Gasztro rovat kedvenc aprósüteményei év végi batyus bulikhoz.

Karetka Zsófia, Lila Füge
2010. december 11.
A Túró Rudi tényleg nem ipari hulladékból készül

A Túró Rudi tényleg nem ipari hulladékból készül

Mátészalkán a Pöttyös és a Cserpes genezisét tekintettük meg, és megnyugodtunk: túrót eszünk, nem valami beazonosíthatatlan borzalmat. Az üzem két terméke elnyerte a Tudatos vásárlók bizalmát, és mi se csalódtunk, mert nem láttunk kotyvasztást, ismeretlen adalékanyagokat.

Fűszeres
2010. december 8.
Öt csokis recept, ami nélkül nincs élet

Öt csokis recept, ami nélkül nincs élet

A világ legjobb csokoládés receptjei sokkal könnyebben elkészíthetők, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk. A csokoládéfelfújt, a csokikrém, a franciák utracsokis tortája, vagy a párizsi krém egyszerű és csodás.

Lila Füge, Karetka Zsófia
2010. november 24.
A csicsóka mehet a levesbe

A csicsóka mehet a levesbe

A múlt héten csicsókából készítettem krémleveset. Többen húzták a szájukat, mondván ők mindig is utálták. Aztán úgy kellet kikaparnom a lábost, hogy egy kis adagot megmentsek a fotózáshoz.

Lila Füge
2010. november 18.
Budapest éttermei egyre jobbak

Budapest éttermei egyre jobbak

Tegnap késő este nyilvánosságra hozták A GaultMillau, a világ második legrangosabb étteremkalauzának 2011-re vonatkozó értékelését - számol be róla a Világevő blog.

Lila Füge
2010. november 11.
Egy igazi tökös muffin

Egy igazi tökös muffin

Ha az idei ősszel még nem unjuk a sütőtököt, vagy még épp nem készült az idén semmi tökös a konyhában, tegyük bele muffinba. Gyors, egyszerű és tök finom.

dívány.hu
2010. november 10.
Különösebb ok nélkül: Bélszín Wellington-módra

Különösebb ok nélkül: Bélszín Wellington-módra

Azon fogások egyike, amelynél meg kell indokolni, miért kerül az asztalra. Részben azért mert nem kifejezetten olcsó, másrészt pedig sokáig készül. Pedig előkészületekkel és sütéssel együtt is csak egy óra. Pácolás nélkül.

dívány.hu
2010. november 6.
Légy menő csicsókával

Légy menő csicsókával

Aki még nem találkozott csicsókával, egy krumpliba oltott gyömbérgyökérhez hasonlító képződményt keressen a piacon. Érdemes megismerkedni vele, mert mostanság egyre több menő étterem étlapján szerepel, és a piacokon, bioboltokban is gyakran felbukkan.

Lila Füge
2010. november 4.
Egy brownie-recept mindenkinek kell

Egy brownie-recept mindenkinek kell

A barna színéről elnevezett édesség elkészítése a világ legnépszerűbb és legegyszerűbb recepjei közé tartozik. Nagyon tömény, nagyon csokis, iszonyú kalóriabomba, egyszóval pont olyan, amilyennek lennie kell.

dívány.hu
2010. november 3.
Maradékhasznosítás: szilvás kalácspuding

Maradékhasznosítás: szilvás kalácspuding

A szikkadt kalács (amin már a pirítás sem segít) felhasználására két egyértelmű út áll előttünk: mindkét esetben édes tejes-tojásos masszában forgatjuk meg a cuccot, és vagy vajon kisütjükvagy a sütőbe toljuk.

Karetka Zsófia
2010. október 29.
Ezt olvastad már?
Érdekességek