Készíts Húsvétkor mézes-mentás báránysültet. Cikkünkben klasszikus recepttel, hasznos tippekkel és bárányhús-lelőhelyekkel készülünk az ünnepre.
A kolbász nem szárazáru, ne féljetek a zsírtól– kezdte női kolbászkészítő kurzusát Péter Anna gasztroblogger. Megtanultunk profin tölteni.
Itt egy húsvéti kalács, ami nemcsak finom, de az ünnepi asztal dísze is lehet. Videóval!
Itt nincs nagyon hely a nőiességnek, simogatós, megértő stílussal nem jutnánk egyről a kettőre - mondta interjúnkban Szulló Szabina, az első magyar Michelin-csillagos séf.
A tökéletes vasárnap délelőtt csokoládéimádóknak: bonbonkészítés és hasznos tippek a minőségi csokoládé kiválasztásához.
Valaha Szerbiában úgy gúnyolták: a szegény ember kaviárja. Ma már elég csak azt tudnunk: nincs jobb mártás a balkáni grillhúsokhoz, mint az ajvár.
Mi a különbség két látszólag egyforma tojás között? Jobb ízű a tanyasi tojás? Miért a legolcsóbb tojás a legsárgább? Teszt. Videó.
A londoni Borough Market önmagában megér egy utazást, a legfelkapottabb angol piac óriási élmény azoknak is, akik nem bevásárolni mennek.
Elkészítése semmilyen konyhai jártasságot nem igényel, az eredmény mégis pazar. Éljen a pite! Videó.
Bruce Palling összeszedte a legígéretesebb fiatal európai séfeket A lista igen vegyes, Franciaország és Anglia felülreprezentált, vagány bisztrókonyha és rusztikus olasz egyaránt helyet kapott rajta.
Amerikai és saláta, a coleslaw mégsem a diétázók étele. Remek választás sültcsirke vagy hamburger mellé, szendvicsben vagy csak úgy magában. Videó.
Zsíros tálcán csúszkáló evőeszközök, zokniba rejtett mócsing a kötelezően megevett pörköltből. Volt amit szerettünk. Szavazzatok!
Nem biztos, hogy az olaszok egyértelműen magukénak éreznék, de tény, hogy a risotto így készül.
Hogyan vacsorázhatunk nyugodtan, ha a tányérban egy állat küzd az életéért? A koreai konyha egyik büszkesége a mozgó, frissen vágott apró polip, szezámmaggal és szezámolajjal. Desszertnek pedig grillezett, mézes-karamellás madárpók jár.
Mátészalkán jártunk, hogy saját szemünkkel láthassuk, hogyan készül az a nasi, amit az anyukák is szeretnek. A csokoládés változat valójában a szülők kedvence.
A legfinomabb hamburgerzsemle receptje videóval. A munka vele mindösszesen húsz perc, és igazán megéri a fáradságot.
Márciusban felpörög az időgép, és elröpíti az érdeklődőket a csukapástétomok, vadkacsalevesek és miskulantzia saláták világába.
Őrült vagy zseni? Mindegy, ha megtudjuk tőle a tökéletes pizza receptjét. Kipróbáltuk, nem hazudott. Heston Blumenthal új könyve kötelező darab!
Csak hús és vesefaggyú. Meg némi füst a grillről. A grillszezont hivatalosan is megnyitjuk! Sorozatunkban amerikai partiételeket készítünk. Videóval.
Megreformálja a brit közétkeztetést Heston Blumenthal, három Michelin-csillagos séf - vagy legalább is kísérletet tesz rá új tévéműsorában. Gyerekkórház, haditengerészet, mozihálózat és a British Airways járatain várható gasztroforradalom.
Kuktában ez a zöldségleves 20 perc alatt elkészül, addig talán a márciusi havazás is végleg eláll.
Az olasz konyha a legegyszerűbbnek tűnik, de persze nem az. A fogyasztóknak tart gasztronómiai tanfolyamot a Közép-európai Borászati Intézet és a Dining Guide. Első vendégelőadójuk Gianni volt. Ott jártunk videóval.
A helyszínen vásárolt 300 forintos kóstolójegyre bőven adtak az asszonyok mindent. Láttunk pisztáciás, hagyományos és rózsafánkot is, ami nem csak finom, de dísztárgyként is jól mutat. A csömöri fánkfesztiválon jártunk.
Megidézzük a nyarat az utolsó megbúvó fagyasztott eperrel vagy más gyümölccsel. A hangulatváltozás garantált.
Csilipaprika, pulykahús, spenót, lazac, aréka dió és meg ugyanennyi étel, amelyek fogyasztása tudatmódosító. A szerecsendió túladagolásába bele is lehet halni, ezért nem árt vele óvatosnak lenni.