Gasztro

Húsvéti mézes-mentás báránysült

Húsvéti mézes-mentás báránysült

Készíts Húsvétkor mézes-mentás báránysültet. Cikkünkben klasszikus recepttel, hasznos tippekkel és bárányhús-lelőhelyekkel készülünk az ünnepre.

Lila Füge
2011. április 22.
Nem kaviár: ajvár!

Nem kaviár: ajvár!

Valaha Szerbiában úgy gúnyolták: a szegény ember kaviárja. Ma már elég csak azt tudnunk: nincs jobb mártás a balkáni grillhúsokhoz, mint az ajvár.

Gál Csaba Boogie
2011. április 9.
Borough Market, a szuperpiac

Borough Market, a szuperpiac

A londoni Borough Market önmagában megér egy utazást, a legfelkapottabb angol piac óriási élmény azoknak is, akik nem bevásárolni mennek.

Lila Füge
2011. április 2.
Rizseshús olasz módra

Rizseshús olasz módra

Nem biztos, hogy az olaszok egyértelműen magukénak éreznék, de tény, hogy a risotto így készül.

Lila Füge
2011. március 23.
Bizarr étkek: csirkeembrió és bikapénisz leves

Bizarr étkek: csirkeembrió és bikapénisz leves

Hogyan vacsorázhatunk nyugodtan, ha a tányérban egy állat küzd az életéért? A koreai konyha egyik büszkesége a mozgó, frissen vágott apró polip, szezámmaggal és szezámolajjal. Desszertnek pedig grillezett, mézes-karamellás madárpók jár.

Rimóczi László
2011. március 22.
Íme az igazi hamburgerhús

Íme az igazi hamburgerhús

Csak hús és vesefaggyú. Meg némi füst a grillről. A grillszezont hivatalosan is megnyitjuk! Sorozatunkban amerikai partiételeket készítünk. Videóval.

Fűszeres
2011. március 10.
Gianni Annoni: A francia konyha is olasz eredetű

Gianni Annoni: A francia konyha is olasz eredetű

Az olasz konyha a legegyszerűbbnek tűnik, de persze nem az. A fogyasztóknak tart gasztronómiai tanfolyamot a Közép-európai Borászati Intézet és a Dining Guide. Első vendégelőadójuk Gianni volt. Ott jártunk videóval.

Gál Csaba Boogie
2011. február 28.
A fánk és a bor nem ellensége egymásnak

A fánk és a bor nem ellensége egymásnak

A helyszínen vásárolt 300 forintos kóstolójegyre bőven adtak az asszonyok mindent. Láttunk pisztáciás, hagyományos és rózsafánkot is, ami nem csak finom, de dísztárgyként is jól mutat. A csömöri fánkfesztiválon jártunk.

Rimóczi László
2011. február 27.
10 étel, amitől beállsz (majdnem)

10 étel, amitől beállsz (majdnem)

Csilipaprika, pulykahús, spenót, lazac, aréka dió és meg ugyanennyi étel, amelyek fogyasztása tudatmódosító. A szerecsendió túladagolásába bele is lehet halni, ezért nem árt vele óvatosnak lenni.

Divany.hu
2011. február 22.
Érdekességek