Készíts Húsvétkor mézes-mentás báránysültet. Cikkünkben klasszikus recepttel, hasznos tippekkel és bárányhús-lelőhelyekkel készülünk az ünnepre.
A kolbász nem szárazáru, ne féljetek a zsírtól– kezdte női kolbászkészítő kurzusát Péter Anna gasztroblogger. Megtanultunk profin tölteni.
Itt egy húsvéti kalács, ami nemcsak finom, de az ünnepi asztal dísze is lehet. Videóval!
Itt nincs nagyon hely a nőiességnek, simogatós, megértő stílussal nem jutnánk egyről a kettőre - mondta interjúnkban Szulló Szabina, az első magyar Michelin-csillagos séf.
A tökéletes vasárnap délelőtt csokoládéimádóknak: bonbonkészítés és hasznos tippek a minőségi csokoládé kiválasztásához.
Valaha Szerbiában úgy gúnyolták: a szegény ember kaviárja. Ma már elég csak azt tudnunk: nincs jobb mártás a balkáni grillhúsokhoz, mint az ajvár.
Mi a különbség két látszólag egyforma tojás között? Jobb ízű a tanyasi tojás? Miért a legolcsóbb tojás a legsárgább? Teszt. Videó.
A londoni Borough Market önmagában megér egy utazást, a legfelkapottabb angol piac óriási élmény azoknak is, akik nem bevásárolni mennek.
Elkészítése semmilyen konyhai jártasságot nem igényel, az eredmény mégis pazar. Éljen a pite! Videó.
Bruce Palling összeszedte a legígéretesebb fiatal európai séfeket A lista igen vegyes, Franciaország és Anglia felülreprezentált, vagány bisztrókonyha és rusztikus olasz egyaránt helyet kapott rajta.
Amerikai és saláta, a coleslaw mégsem a diétázók étele. Remek választás sültcsirke vagy hamburger mellé, szendvicsben vagy csak úgy magában. Videó.
Zsíros tálcán csúszkáló evőeszközök, zokniba rejtett mócsing a kötelezően megevett pörköltből. Volt amit szerettünk. Szavazzatok!
Nem biztos, hogy az olaszok egyértelműen magukénak éreznék, de tény, hogy a risotto így készül.
Hogyan vacsorázhatunk nyugodtan, ha a tányérban egy állat küzd az életéért? A koreai konyha egyik büszkesége a mozgó, frissen vágott apró polip, szezámmaggal és szezámolajjal. Desszertnek pedig grillezett, mézes-karamellás madárpók jár.
Mátészalkán jártunk, hogy saját szemünkkel láthassuk, hogyan készül az a nasi, amit az anyukák is szeretnek. A csokoládés változat valójában a szülők kedvence.
A legfinomabb hamburgerzsemle receptje videóval. A munka vele mindösszesen húsz perc, és igazán megéri a fáradságot.
Márciusban felpörög az időgép, és elröpíti az érdeklődőket a csukapástétomok, vadkacsalevesek és miskulantzia saláták világába.
Őrült vagy zseni? Mindegy, ha megtudjuk tőle a tökéletes pizza receptjét. Kipróbáltuk, nem hazudott. Heston Blumenthal új könyve kötelező darab!
Csak hús és vesefaggyú. Meg némi füst a grillről. A grillszezont hivatalosan is megnyitjuk! Sorozatunkban amerikai partiételeket készítünk. Videóval.
Megreformálja a brit közétkeztetést Heston Blumenthal, három Michelin-csillagos séf - vagy legalább is kísérletet tesz rá új tévéműsorában. Gyerekkórház, haditengerészet, mozihálózat és a British Airways járatain várható gasztroforradalom.
Kuktában ez a zöldségleves 20 perc alatt elkészül, addig talán a márciusi havazás is végleg eláll.
Az olasz konyha a legegyszerűbbnek tűnik, de persze nem az. A fogyasztóknak tart gasztronómiai tanfolyamot a Közép-európai Borászati Intézet és a Dining Guide. Első vendégelőadójuk Gianni volt. Ott jártunk videóval.
A helyszínen vásárolt 300 forintos kóstolójegyre bőven adtak az asszonyok mindent. Láttunk pisztáciás, hagyományos és rózsafánkot is, ami nem csak finom, de dísztárgyként is jól mutat. A csömöri fánkfesztiválon jártunk.
Megidézzük a nyarat az utolsó megbúvó fagyasztott eperrel vagy más gyümölccsel. A hangulatváltozás garantált.
Csilipaprika, pulykahús, spenót, lazac, aréka dió és meg ugyanennyi étel, amelyek fogyasztása tudatmódosító. A szerecsendió túladagolásába bele is lehet halni, ezért nem árt vele óvatosnak lenni.
Mutatjuk, hogy az ajánlások szerint hány fok lenne valójában az ideális.
Az új élelmiszereket csak pár éve fogyasztjuk, mégis egyre több magyar konyhájából kiszorítják a helyi alternatívát.