Gasztro

Világsiker a magyar kaviár, de a magyarokat még meg kell nyerni

Világsiker a magyar kaviár, de a magyarokat még meg kell nyerni

A magyar kaviárnak akkora sikere volt, hogy a szegény füstölt tokhalunk elől teljesen ellopta a show-t. Molnár Attila és Nyíri Sándor kaviárját a külföldi sztárszakácsok szerették, ők is nagyon lelkesek, már csak az a kérdés, hogy a magyar kaviár lesz-e valaha az új Tokaji aszú?

susanszky
2011. február 18.
Csípős sütőtökös kosárka

Csípős sütőtökös kosárka

Érdemes kihasználni még ezt a pár napot, amíg kapható sütőtök a zöldségesnél, lassan vége ugyanis a szezonnak. Ezt a partifalatot igazából meccsnézéshez találtuk ki.

Fűszeres
2011. február 10.
Egy fánkrecept mindenkinek kell

Egy fánkrecept mindenkinek kell

Szalagos, csöröge vagy csurgatott, farsang talán nincs is fánk nélkül. Egyesek szerint a farsangi fánkot nem szabad késsel vágni, két villával illik fogyasztani, és csak óvatosan tépni a két villa segítségével.

dívány.hu
2011. január 21.
A Chateau Visz lett Magyarország legjobb étterme

A Chateau Visz lett Magyarország legjobb étterme

A Dining Guide étteremkalauz idén is átadta az Év Étterme díjat, a megjelentek pedig belekóstolhattak a top éttermek gálafogásaiba. Volt szalonna-aszalt szilva nyalóka, maracuja zselé levendulás robbanócukorkával és kacsa részletek lencsével. Az eredménytől függetlenül, mi idén is Pesti István mellett tesszük le a voksunkat.

Lila Füge, Fűszeres
2011. január 21.
Bulgursaláta 15 perc alatt

Bulgursaláta 15 perc alatt

A bulgurból készült salátát eheted magában vagy köretnek. Jól fogsz tőle lakni és biztosan eszel belőle még. Néha nem árt egy kis változatosság.

Lila Füge
2011. január 20.
Kult-könyv, de kinek? Larousse Gastronomique

Kult-könyv, de kinek? Larousse Gastronomique

A magyarul nemrég megjelent Larousse Gastronomique-hoz érdemes külön polcot csináltatni, mert közel 5 kilót nyom, benne 4000 szócikk, 2500 recept, 1700 illusztráció, 1000 oldal. Igazi gasztro ikon.

Lila Füge
2011. január 17.
A banán nem unalmas

A banán nem unalmas

Néhány fűszerrel, kevés cukorral és alkohollal kísérve a sütőbe kell tolni, és kész is a laktató édesség.

Lila Füge
2011. január 16.
Egyél banánt, amíg van!

Egyél banánt, amíg van!

Lassan egzotikummá válik, ha egyáltalán marad belőle valami. Arra buzdítunk mindenkit, hogy egyen banánt, amíg még lehet.

Lila Füge
2011. január 13.
Bloody Mary rákfarokkal: koktél műhelytitkok

Bloody Mary rákfarokkal: koktél műhelytitkok

A közoktatási rendszerből hiányzó, iskolás álmaink váltak valóra, amikor koktéltanfolyamra mentünk. Megtanultunk a julepet, a fizzt, a flippet és persze a tangaszalvéta trükkjét is.

Rimóczi László
2011. január 6.
Érdekességek