Gasztro

Pollo alla toscana

Pollo alla toscana

A toszkán konyha az egyszerűen elkészíthető, ízletes fogások listája. Közéjük tartozik a vargánya gombás, paradicsomos csirke is.

Dívány.hu
2010. október 24.
Ötperces thai vacsora

Ötperces thai vacsora

Darált sertéshús thai bazsalikommal (pad horapa moo) - hazájában igazi gyorsétel, szinte minden utcai árus kínálatában megtalálható valamilyen változatban. Itthon is percek alatt elkészítheted.

Karetka Zsófia
2010. október 22.
10 perces Panna Cotta

10 perces Panna Cotta

Van, aki szerint a Panna Cotta az, amiért az olasz konyhát feltalálták. A vaníliás alapverzión túl ízesíthető csokoládé- vagy gyümölcssziruppal is.

dívány.hu
2010. október 19.
Így főztök ti: Cantuccini vagy Cantucci

Így főztök ti: Cantuccini vagy Cantucci

Nyereményjátékunkra számtalan szuper recept érkezett, ezek közül néhányat muszáj veletek is megosztanunk. Emília - csakúgy, mint az Ízek, imák, szerelmek című film főhőse - főzni és utazni is szeret.

olvir
2010. október 18.
Szádba ugrik - Saltimbocca

Szádba ugrik - Saltimbocca

A klasszikus olasz ételhez a tradíció borjúhúst ír elő, de készítheted sertésszűzből, csirke- vagy pulykamellből egyaránt. Mi most az eredeti római változatot ajánljuk: borjúból, prosciuttoval, zsályával és Marsalával, vajon sütve.

dívány.hu
2010. október 14.
Thai főzőkurzus - ha ijesztő is, nagyon finom

Thai főzőkurzus - ha ijesztő is, nagyon finom

Nehéz ellenállni egy földön guggoló ételárus kínálatának. A strandokon pedig mangót, ananászt pucolnak és árulnak frissen. Gasztro kurzusunkban bemutatjuk, hogyan esznek a thaiok. 2. rész.

Lila Füge
2010. október 13.
Mitől lesz igazán jó egy pizza?

Mitől lesz igazán jó egy pizza?

Azon nincs mit vitázni, hogy egy jó pizzára nem kell más, mint paradicsom és sajt. De mitől lesz igazán jó egy pizza? Banális, de az alapanyagoktól.

Fűszeres
2010. október 5.
IGAZI Spaghetti alla carbonara

IGAZI Spaghetti alla carbonara

Liz Gilbert az Ízek, imák, szerelmek filmben Rómába megy enni. Tökéletes olasz spagettit te is készíthetsz néhány könnyen beszerezhető alapanyagból.

Lila Füge
2010. október 1.
Muffin – nem csak édesszájúaknak

Muffin – nem csak édesszájúaknak

A muffin nem kizárólag édes műfaj. Számos sós verzió létezik. Idő hiányában gyorsan az asztalra kerülhet a sós muffin, ha rágcsára éhezik a társaság.

dívány.hu
2010. szeptember 29.
Csőben sült krumpli másképp

Csőben sült krumpli másképp

A hűvös időben egyre több burgonyát és gyökérzöldséget fogyasztunk. Kezdjük a sort egy kellemesen fűszeres krumplikörettel, ami akár főétel is lehet.

dívány.hu
2010. szeptember 27.
Tekerd fel!

Tekerd fel!

A padlizsán önmagában semleges ízű zöldség, de íme a szokásostól egy kicsit eltérő ötlet: padlizsántekercs.

dívány.hu
2010. szeptember 19.
Gasztrobloggerek akcióban a koraszülöttekért

Gasztrobloggerek akcióban a koraszülöttekért

Az eredeti elképzelés az volt, hogy a 25 gasztroblogger süt egy-egy tepsi sütit - mondta a Segítsüti akció ötletgazdája. Szeptember 17-én újraindul a süteménylicit a koraszülöttek és édesanyjuk megsegítésére. Csatlakozz te is!már 4.3 millió forint gyűlt össze a korábbi felhívások eredményeképp. Szeptember 17.-én újraindul a süteménylicit. Csatlakozz te is!

Lila Füge
2010. szeptember 17.
Blogkóstoló: 2010 a fahéjas kolbász éve

Blogkóstoló: 2010 a fahéjas kolbász éve

Erre most persze nyilván mindenki fintorog, fahéjas kolbász, fúj, milyen már az. Megmondom, milyen már az: olyan szép volt, hogy nyugodtan lehetett volna verset írni hozzá. Az első Blogkóstolón jártunk.

[sy]
2010. szeptember 13.
Kell egy padlizsánkrém recept

Kell egy padlizsánkrém recept

A padlizsánkrémet mindenki másképp csinálja. Mi is írtunk már „padlizsánkaviárról”, most pedig egy nagyon könnyen elkészíthető receptet ajánlunk.

dívány.hu
2010. szeptember 13.
Búcsú a nyártól szederrel

Búcsú a nyártól szederrel

A szeder az egyik olyan nyári gyümölcs, ami még épp átlóg az őszbe. Ha lekvárt már nem is főzöl belőle, egy könnyű és gyors szedres lepénynek még mindenki örülni fog.

dívány.hu
2010. szeptember 11.
Marokkói kincsek: Zöldséges tagine

Marokkói kincsek: Zöldséges tagine

Marakeshben szinte minden utcasarkon már kora délelőtt rotyognak a parázsra ültetett tagine-ok. A legegyszerűbb zöldség tagine néhány alapfűszerrel és alapzöldséggel készül: bemutatjuk.

Lila Füge
2010. szeptember 9.
Halálra van ítélve, aki csak itthon dolgozgat

Halálra van ítélve, aki csak itthon dolgozgat

Ahhoz, hogy valami beinduljon a hazai éttermi világban, a vendégek fejében is változásra van szükség – mondja az Alexandra kalauzban a magyar gasztronómia reménységének nevezett Széll Tamás. Interjú a kalauz győzteseivel, 2. rész.

Susánszky Iván
2010. szeptember 9.
Sóban eltett citrom

Sóban eltett citrom

Amikor először ettem sóban eltett citromot, annyira ízlett, annyira különleges élmény volt, hogy fél évig csak olyan ételeket főztem szinte, amibe bele tudtam csempészni. Egyszerűen meg voltam babonázva ettől a különleges íztől.

Fűszeres
2010. szeptember 8.
Ezt olvastad már?

Érdekességek