Spenótos-fetás csirketekercs sonkaköntösben

Zanza!

A hűtőnk pillanatnyi tartalmának megfelelően válogattunk, de a fogás összetevői tetszés szerint alakíthatók. Spenót vagy bazsalikom, fetasajt vagy mozzarella, de akár még a Serrano is helyettesíthető egy másik általunk kedvelt sonkával.

Hozzávalók 2 főre:

  1. A megtisztított csirkemelleket fólia közé téve óvatosan kb. 3 mm vékonyra klopfoljuk és besózzuk mindkét oldalukat.
  2. A spenótot forrásban lévő sós vízbe dobjuk pár pillanatra, leszűrjük és kezünkkel alaposan kicsavarjuk belőle a vizet.
  3. A csirkemellekre egyenlően elosztva szétterítjük a spenótot, rámorzsoljuk a feta sajtot, megspricceljük olívaolajjal és felgöngyölítjük.
  4. Mindkét csirkerolád köré tekerünk egy szelet Serrano sonkát.
  5. A tekercseket alufóliával bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 200 fokos sütőben (alul-felül állás) kb. fél óra alatt pirosra sütjük.

A NoSalty további ajánlatai

 Spenótos nudli
 Ricottás gnocchi zöldborsóval
 Spenótos-ricottás farfalle
 www.nosalty.hu
 Spenótos nudli  Ricottás gnocchi zöldborsóval  Spenótos-ricottás farfalle  További receptek >>
Blogmustra