Amikor a rebarbara csíp

Nem csak édességekbe használhatjuk a rebarbarát, isteni finom chutney is készíthető belőle. Tombol a grillszezon, kár lenne kihagyni!

Még mindig kapható a piacon rebarbara, ami nemcsak édességekbe finom, hanem az egyik legfinomabb chutney is ebből készíthető.

Passzol grillezett húsok, vagy valamilyen jóféle kolbász mellé is, de érdemes kipróbálni érett sajtokkal is. A chutneynak nagyon jót tesz, ha pár napig érhet a hűtőben, mielőtt megennétek, úgyhogy lehet vele előre dolgozni, de ha forrón befőttes üvegbe kanalazzátok, és tíz percre fejjel lefelé fordítjátok, akkor télen is ehetitek.

Hozzávalók:

1 nagy fej hagyma
kb. 5 cm nagyságú gyömbérdarab
4 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
chili ízlés szerint
só ízlés szerint
1 kk őrölt fahéj
1 kk zöld curry paszta
50 dkg megtisztított és felszeletelt rebarbara
2 ek fehérbor ecet
2 ek cukor

A felkarikázott hagymát és a lereszelt gyömbért megfonnyasztjuk az olajon. Rádobjuk a kétcentis darabokra vágott rebarbarát, majd beletesszük az összes fűszert. Addig főzzük, amíg a rebarbara össze nem esik.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek