Kell egy padlizsánkrém recept

A padlizsánkrémet mindenki másképp csinálja. Mi is írtunk már "padlizsánkaviárról" most pedig egy nagyon könnyen elkészíthető receptet ajánlunk.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 db 350 grammos padlizsán
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma (hajszálvékonyra szeletelve)
  • 1 tk mustár
  • 1,5 kk só
  • 1 kk frissen őrölt fekete bors

A megmosott és szárazra törölt padlizsánt 180 ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk, 25 percig sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és még egyszer 25 percig sütjük. (Akkor kész a padlizsán, amikor a héja ráncos, a húsát pedig be tudjuk nyomni.)

A padlizsán szárát levágjuk, héját lehúzzuk, és húsát kisebb darabokra összevágjuk. Fa vagy műanyag késsel/ villával pépesítjük a sült padlizsánkockákat és hozzáadjuk a többi alapanyagot. Friss vagy pirított kenyérre kenve tálaljuk.

A NoSalty további ajánlatai

 Joghurtos_padlizsán
 Padlizsánkrémmel_töltött_burgonya
 Majonézes_padlizsánkrém
 www.nosalty.hu
 Joghurtos padlizsán  Padlizsánkrémmel töltött burgonya  Majonézes padlizsánkrém  További receptek >>
Mustra