Zanza!

A padlizsán önmagában semleges ízű zöldség, nem csoda, hogy annyiféleképpen el lehet készíteni. Krémes állagát sokan szeretik, pedig nemcsak padlizsánkrémnek finom. Íme a szokásostól egy kicsit eltérő ötlet: padlizsántekercs.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 db kb. 400 grammos padlizsán
  • 4 ek olívaolaj

Krémhez:

  • 125 g túró
  • 60 g natúr krémsajt
  • 60 g natúr joghurt
  • 30 g durvára vágott dióbél
  • 1 ek finomra vágott mentalevél
  • csipet só

A megtisztított padlizsán végeit lecsapjuk, és hosszanti irányban kb. 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk a tojásgyümölcsöt. A szeletek mindkét oldalát besózzuk, szűrőbe tesszük, és legalább fél órán át állni hagyjuk. (Ez idő alatt levet enged.)

30 perc elteltével bő vízben lemossuk a padlizsánt, és konyhai törlővel megszárítjuk. Olívaolajjal megkenegetjük a szeleteket, és kontakt grillsütőben vagy parázsló faszén felett pár perc alatt megsütjük.

A krém elkészítése: a túrót finom lyukú szitán egy kanál segítségével áttörjük, és egy tálban simára keverjük az összes többi hozzávalóval. (A dió még finomabb, ha előzetesen száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.) A grillezett padlizsánszeleteket megkenjük az ízesített túrókrémmel és feltekerjük. (Díszítésképpen tehetünk a tekercsek tetejére egy csepp krémet, ültethetünk rá egy fél dióbelet, végül vékonyra vágott mentalevéllel megszórhatjuk.)

A NoSalty további ajánlatai

 Ricottás_olívakrémmel_töltött_sült_paprika
 Töltött_padlizsán
 Kecskesajttal_grillezett_padlizsántorony
 www.nosalty.hu
 Ricottás olívakrémmel töltött sült paprika  Töltött padlizsán  Kecskesajttal grillezett padlizsántorony  További receptek >>
Blogmustra