Muffin – nem csak édesszájúaknak

A muffin nem kizárólag édes műfaj. Számos sós verzió létezik, ezek közül talán a legismertebb a sajtos. A muffin kiválóan alkalmas arra, hogy a mit sem sejtő, zöldségelutasító gyerekek szeme elől elrejtsük a finom zöldségeket és észrevétlenül megetessük velük. Idő hiányában pedig pogácsa helyett gyorsan az asztalra kerülhet a sós muffin, ha rágcsára vagy sörkorcsolyára éhezik a társaság.

Hozzávalók:

  • 240 g liszt
  • 1 ek sütőpor
  • 1 kk só
  • 90 g reszelt sajt (pl. edámi)
  • 1,7 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 ek mustár
  • 1 kk dijoni mustár
  • 50 g vaj, megolvasztva
  • 1 ek köménymag (egész!)

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport, a sót, a sajtot és a köménymagot. Az enyhén felvert tojást elkeverjük a tejjel és hozzáöntjük a lisztes egyveleghez. Az olvasztott vajat és a mustárokat úgyszintén, majd pár mozdulattal összevegyítjük a tálban lévő összes hozzávalót.

A tésztát kivajazott, vagy papírkapszlikkal bélelt (standard, 12-es) muffinforma mélyedéseibe igazságosan elosztjuk. Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük a sajtos muffinokat.

A NoSalty további ajánlatai

 Parmezánchips
 Sajtlepények
 Padlizsános, cukkinis tortino
 www.nosalty.hu
 Parmezánchips  Sajtlepények  Padlizsános, cukkinis tortino  További receptek >>