Vasárnapra épp jó lesz: Illatos pácolt libamell

Zanza!

Aki Márton-napján elmulasztotta, az pácolja be ma, s fogyassza vasárnap. Ez ugyan nem az a hirtelen megsütöm kategória, mégis egyszerű és különleges étel.

Hozzávalók 4 főre:

  1. A libamellet sóval bedörzsöljük és egy zárható edénybe tesszük.
  2. Ráöntjük az ecetet, a babérlevelet és a durvára összetört szegfűborsot.
  3. Hűtőszekrényben 3 napig érleljük. Naponta többször megfordítjuk a húst a páclében.
  4. 3 nap elteltével a libamellet lecsöpögtetjük és a felolvasztott forró vajon mindkét oldalát (4-5 perc alatt) megkapatjuk.
  5. A húslevest ráöntjük, 2-3 kanál páclével ízesítjük és így főzzük tovább a húst. Kb. 1 óra alatt megpuhul.
  6. A libamellet kivesszük, vékonyan felszeleteljük. A szószt pedig besűrítjük: a keményítőt egy kevés vízben feloldjuk és a forrásban lévő léhez keverjük, 2-3 percig főzzük.
  7. Sült krumplival tálaljuk.

A NoSalty további ajánlatai

 Libamell_konfit
 Libamáj à la Luzette
 Libamájpástétom
 www.nosalty.hu
 Libamell_konfit  Libamáj à la Luzette  Libamájpástétom  További receptek >>
Blogmustra